avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general URGENT VA ROG - TERMEN BALANTA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

URGENT VA ROG - TERMEN BALANTA

#-o Am si eu nevoie urgent de o informatie. Exista o baza legala care prevede termenul legal de inchidere a unei balante lunare? 10 zile, 25 zile....? Si daca da care e? La un nr de 3000 inregistrari contabile lunar se poate solicita inchiderea acesteia in termen de 10 zile ? in conditiile in care faci aproape tot singur? :-/ :O / si mai ai si alte atributii pe langa asta....?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 00:51, 18 Martie 2008
Krissia a scris:

Deci nu este nici o problema? Chiar daca se refera la conturi de venituri si cheltuieli ale lunii august sau iunie de exemplu, si le inregistrezi in decembrie ? :-/

Nu vreau sa incalci prevederile legale,poti gresi,dar trebuie sa fii atenta totusi, la iunie ai o raportare de facut nu? la septembrie deconturi si declaratii, ce spui?
Sfatul meu este ca veniturile sa le inregistrezi la timpul lor.
Stii problema mare ar fi cu TVA-ul, aici te taxeaza cei care vin in control.
Legea contabilitatii spune ca inregistrarile sa fie efectuate cronologic , dar se mai intampla si cazuri cand se greseste. Asta nu inseamna ca sa facem o practica din asta..
Referitor la deductibilitatea TVA-ului, exista o precizare care-ti permite sa faci inregistrarea chelt. luna urmatoare depunerii decontului de TVA.
Poti face o nota inainte de a inchide balanta si sa precizezi motivul inregistrarii documentelor in decembrie.
Stiu asta. Tocmai de aceea am intrebat. Eu am facut propunerea ca erorile sa fie inregistrate la vremea lor, in special cele care se refera la venituri si chletuieli. Iar erorile nu afecteaza declaratiile la salarii.Doar la niste deconturi. Am omis sa inregistrez justificarea lor. In rest diferente de curs valutar...Si totusi am propus sa fie inregistrate in luna respectiva.. Dar se pare ca "altcineva' este de alta parere si-mi impune asa - la decembrie...? A taiat cu o linie propunerea mea si a trecut 31.12.2007. :-/ / Referitor la tva, situatii etc eu nu am asa ceva. Am un profil mai aparte. ;)
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2008
Krissia ., Alte profesii
Stai cheltuielile se refera la salarii?
Cumva decontarea sumelor luate ca avans?
Venituri, adica facturi emise?
Nu nu. Avansuri spre decontare sau pt deplasari... :P / nu am facturi emise...:)
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2008
Krissia ., Alte profesii
Aici sa stii ca persoana a procedat poate corect. Cel care a luat avansul nu l-a decontat la timp, a facut-o in dec. E posibil NU??!!! Nu e mare scofala.

Alte discuții în legătură

Gestiune en-gros adrianabresug adrianabresug buna ziua ,va rog sa imi spuneti daca e corect tinuta evidenta la o gestiune tinuta la pret furnizor . receptie la pret furnizor 371=401-1000 lei vanzare ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie obiectiv obiectiv Cum se ţine evidenţa contabilă a unei asociaţii, în partidă simplă sau dublă ? Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Reglare fisa helenita helenita buna seara , cum ar trebui sa fac sa reglez fisa de la administratie . adica ma intereseaza care sunt inregistrarile contabile care trebuie sa le fac ?( ... (vezi toată discuția)