avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general URGENT VA ROG - TERMEN BALANTA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

URGENT VA ROG - TERMEN BALANTA

#-o Am si eu nevoie urgent de o informatie. Exista o baza legala care prevede termenul legal de inchidere a unei balante lunare? 10 zile, 25 zile....? Si daca da care e? La un nr de 3000 inregistrari contabile lunar se poate solicita inchiderea acesteia in termen de 10 zile ? in conditiile in care faci aproape tot singur? :-/ :O / si mai ai si alte atributii pe langa asta....?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 00:51, 18 Martie 2008
Nup. L-a decontat mai tarziu,dar nu mult, in luna respectiva, dar din cauza volumului foarte mare am omis eu sa-l inregistez ca decont. Intelegi? Nu mi s-au intamplat niciodata chestii din astea dar acum e mult prea mult...dar totusi nu sunt obisnuita si vreau sa fiu corecta. Sa inregistrez in luna in care s-a produs eroarea nu dupa 6 luni nu? Mai ales ca influenteaza rezultatul financiar chiar daca eu nu platesc impozit pe profit...Si in special daca art 22 imi da posibilitatea sa fac balanta "cel putin anual".....poate nu e chiar o problema chiar daca am constatat erorile acum si le inregistrez fie in luna fie in decembrie nu ? Ce zici ? :">
Stai linistita se mai intampla. Dar LG. 82 la art. 22 spune cel putin odata pe an. Vezi aici se refera la soc fara activitate, daca ai fost atenta la postarile mele Balanta este rezultatul tuturor inregistrarilor dintro luna.
Verificarea corelaţiilor se realizează cu ajutorul Balanţei de verificare.
Pentru verificarea înregistrării corecte în contabilitate a operaţiilor patrimoniale se întocmeşte lunar balanţa de verificare (a conturilor, evident).
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2008
ContSters42967, utilizator
Exact/ tks
Nu le stiu pe toate dar cat stiu pot sa impartasesc si altora. Mai gresesc si eu uneori, ca orice om si cand ma trezesc intru in panica si caut sa repar greseala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune en-gros adrianabresug adrianabresug buna ziua ,va rog sa imi spuneti daca e corect tinuta evidenta la o gestiune tinuta la pret furnizor . receptie la pret furnizor 371=401-1000 lei vanzare ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie obiectiv obiectiv Cum se ţine evidenţa contabilă a unei asociaţii, în partidă simplă sau dublă ? Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Reglare fisa helenita helenita buna seara , cum ar trebui sa fac sa reglez fisa de la administratie . adica ma intereseaza care sunt inregistrarile contabile care trebuie sa le fac ?( ... (vezi toată discuția)