avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... nedepunere bilant 2007,instanta a hotarat dizolvarea ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

nedepunere bilant 2007,instanta a hotarat dizolvarea societatii!!

buna seara...am uitat sa depun bilantul pe 2007,ORC-ul ma dat in judecata ,eu am depus ulterior bilantul,am facut intampinare,in care am aratat depunerea ,dar instanta a hotarat dizolvarea...sfatuiti-ma,va rog!
Cel mai recent răspuns: leila memet , utilizator 16:25, 28 Martie 2011
offf,romanica,romanica...ramaii ca la dentist!!zau,am ajuns sa cred ca romania e tara tuturor posibilitatilor !!ha...si daca eu ma duc la anaf ag teritoriala si imi platesc ultimul impozit,si ii las s-o dizolve!am scapat de ea...ca si asa ma batea gandul s-o cesionez sau s-o radiez!!alte datorii nu am!chiar asa! se poate?
Pai daca tot nu aveti folos de pe urma ei, lasati sa fie dizolvata.
Si daca totusi vreti sa faceti ceva, infiintativa firma in alta tara UE. Nu paradis fiscal, mai degraba o tara cu impozit mai mare unde insa nu platiti amenzi pentru orice chitanta indoita gresit. Costurile sunt ca si in Romanica, chiar mai ieftin, civilizatia si stabilitatea legala si economica insa alta.
e de preferat sa o salvati , facand recurs in manierea in care v-am zis, deoarece in caz contrar se numeste un lichidator judiciar care se va ocipa de lichidare , iar dvs. vi se ridica dreptul de administrare. Lichidatorul respectiv va trebui si el platit , iar daca aveti unele active pe firma , ar fi pacat .
prodiamant a scris:

e de preferat sa o salvati , facand recurs in manierea in care v-am zis, deoarece in caz contrar se numeste un lichidator judiciar care se va ocipa de lichidare , iar dvs. vi se ridica dreptul de administrare. Lichidatorul respectiv va trebui si el platit , iar daca aveti unele active pe firma , ar fi pacat .

Ma scuzati dar eu nu inteleg. Ce fel de legislatie este aceasta care pentru un fapt minor care nu aduce in fond un prejudiciu ,decide aplicarea de sanctiuni capitale? Desfintarea este o sanctiune capitala pentru persoana juridica.

La fel, pentru fapta de omitere a depunerii unui document, in conditiile in care cele urmatoare sunt depuse, aplica sanctiuni la fel de drastice ca si in cazul comiterii de fapte deosebit de grave, cum sunt bancruta frauduloasa, evaziune fiscala sau altele? Adica retrage drepturi de a fi fondator sau administrator sau alte asemenea drepturi?

Iar daca deja a fost dizolvata/desfintata la ce mai trebuie lichidatorul? Aceasta este activ inainte de declararea firmei ca desfiintata, se ocupa de formalitatile necesare inainte de declararea firmei ca si dizolvata. ORC nu poate declara o firma ca si dizolvata pana lichidatorul nu si-a facut treaba.

In conditiile in care nu exista datorii sau alte asemenea lucruri, o dizolvare se poate face si fara un lichidator, daca partile/asociatii se inteleg intre ei. La asociatul unic practic nici nu este necesar, nu trebuie nimic impartit.
Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2010
kappauser, utilizator
Pt kappauser:

Din pacate desi aberanta ,asta este legea in Ro. Oficiul National Registrul Comertului , functioneaza in subordinea Tribunalului , si au o procedura simplificata prin care se dispune dizolvarea, in sensul ca la primul termen , chiar in lipsa partilor , sentinta ramane definitiva.
Ulterior are loc numirea lichidatorului judiciar , care te trezesti ca vine si-ti bate la usa cu Decizia de numire in mana , inainte ca tu sa primesti comunicarea sentintei de la Tribunal . Esti somat sa-i predai toate actele contaile ale firmei , ti se ridica dreptul de administrare asupra conturilor s.a.m.d.
Chiar si in cazul in care se admite recursul , si se dispune anularea actelor efectuate in baza sentintei recurate , numirea lichidatorului continua sa-si produca efectele si acesta isi continua procedura ( ca si in filmele cu proshti), Trebuie facuta o alta actiune la tribunal , in baza deciziei ramase definitiva in recurs , prin care soliciti instantei revocarea numiri lichidatorului juduciar. Dupa aceea poti sa-ti inchizi firma linistit , ca a trecut aproape un an de zile in care n-ai putut sa-ti desfasori activitatea , si probabil ca nici nu mai ai ce desfasura .

Alte discuții în legătură

Tragere raspundere administrator axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)
Lichidare, insolventa....cesiune parti sociale Duddi Duddi Buna ziua In anul 2005 am infiintat o societate comerciala, SRL din care fac parte 2 asociati, ambii administratori. Eu m\'am restrat din societate pentru ca ... (vezi toată discuția)
Un raspuns pentru o firma in dizolvare marusica_2006 marusica_2006 am o firma din 2006 ,dar anul 2010 nu am avut o activitate clara si am fost pe pierdere si acum am ceva datorii,din aceasta cauza nu am depus nici o ... (vezi toată discuția)