avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... nedepunere bilant 2007,instanta a hotarat dizolvarea ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

nedepunere bilant 2007,instanta a hotarat dizolvarea societatii!!

buna seara...am uitat sa depun bilantul pe 2007,ORC-ul ma dat in judecata ,eu am depus ulterior bilantul,am facut intampinare,in care am aratat depunerea ,dar instanta a hotarat dizolvarea...sfatuiti-ma,va rog!
Cel mai recent răspuns: leila memet , utilizator 16:25, 28 Martie 2011
:(...deci,acum dupa cum am inteles,deja caruta a luat-o la vale!!se rostogoleste!!:((mai am o intrebare!acel lichidator,daca-l las sa-si faca treaba,eu trebuie sa-l platesc?mi se imputa ceva?si ce face mai exact lichidatorul,controleaza daca e ok,gestiunea?si cu marfa din rafturi?o i-a si pe aia?
Nu a luat-o la vale. Puteti face precum prodiamant a spus, acel recurs, contestare sau orice alta modalitate prevazuta de lege.

Ridicarea dreptului administrarii se refera asadar doar la administrarea societatii, conturilor, pana la terminarea lichidarii.

De platit insa lichidatorul va fi platit din averea persoanei juridice lichidate. Daca acesta nu exista atunci din fondul de lichidare constituit in temeiul Legii nr. 64/1995. Lichidatorul asadar va valorifica averea firmei, bunurile si marfurile avute, sumele urmand a fi platite creditorilor sau depuse pe un cont bancar special. Din acesta va fi platit lichidatorul, restul urmand sa il primeasca asociatii.

Iar lichidatorul are obligatii si raspunderi ca si administratorii, putand fi tras la raspundere in tribunal. Adica nu poate sa valorifice bunurile cum vrea el.

Ramane sa va socotiti ce avere are societatea, patrimoniu, marfa, capital social.
Apoi sa socotiti ce cheltuieli de judecata, avocat si altele veti avea.

Iar apoi sa decideti daca mai merita sa continuati. Oricum in Romania nu veti fi scutit in viitorul apropiat si chiar mai indepartat de tot felul de sicane, ca deh daca aveti firma inseamna ca aveti bani, deci exista o vaca buna de muls. Si asta se face pina la epuizare, nu conteaza ca nu va mai putea sa dea lapte daca este omorata.
mda,am ales sa o lichidez eu...dar sunt cateva lucruri pe care nu stiu exact cum ar trebui sa fac,de exemplu,am stoc de marfa,as vrea sa o salvez...o trimit retur la furnizor,in cazul in care o trimit,automat primesc banii pe ea,si sunt pe plus la lichiditati,am cateva datorii la finante ,adica,forfetara din oct,neplatita,si ultimile 2 luni oct si noiem,in care voi fii pe plus,tva de plata si impozit aferent incasarilor,asta pentru ca nu am avut cheltuieli si balanta sa dus pe plus...ideea era sa o lichidez cumva prin tribunal,invocand insolventa.am ceva bani personali imprumutati societatii si vreo 2 furnizori neplatiti,dar pe care unul chiar nu l-am gasit sai fac plati,s-a cesionat...iar al doilea care treb sa-mi emita cateva facturi de retur a marfii si care cere banii,dar nu incearca sa faca nimic cu acele retururi...taraganeaza lucrurile desi,ma tot suna si imi da mailuri sa recunosc debitul,la care eu le tot trimit faxuri ca nu recunosc acel debit in totalitate,deoarece trebuie sami dea facturi de retur apoi sa stabilim cuamtumul,si sa le dau dau banii...intrebare e cum sa fac sa arat ca sunt in incapacitate de plata,ar fii bine sa platesc impozitele la zi,la anaf ?,asta pentru ca o sa am lichiditati in registru de casa,si nu pot avea o scuza ca nu aveam banii ,dar tribunalul poate hotara ca nu-s insolventa si sa-mi respinga cererea!sunt de ajuns datoriile firmei catre administrator si terti,adica furnizorul acela de negasit?
Dupa ce lichidatoru a preluat controlul societati cine plateste contractele de internet sau de telefon,sau rate care sunt luate pe numele firmei.
Sfatul pe care vi-l dau eu este sa salvati firma. Incercati sa depuneti un recurs la curtea de apel alaturi de dovada depunerii situatiei financiare in litigiu. Sansele de reusita sunt foarte mari, insa nu uitati sa depuneti taxa judiciara de timbru care este de 19,5 ron. Sa nu depuneti 19 ron ca recursul va fi respins ca insuficient timbrat. Pe langa aceasta taxa trebuie sa anexati si un timbru judiciar de 0,30ron. Daca doriti, va pun pe mesaj privat un model de cerere de recurs. Ulterior, puteti sa initiati dizolvarea-lichidarea-societatii in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale. Este cea mai simpla forma de a scapa de firma, fara lichidator cu cheltuieli de pana in 600 ron. Actele le puteti intocmi la avocat, notar sau la serviciul de asistenta de la registrul comertului. Am vazut ca cineva invoca mai sus ceva despre o lege 64/1995. Legea cu pricina este abrogata din anul 2006, odata cu intrarea in vigoare a Legii 85/2006 privind procedura insolventei. Faptul ca societatea o sa fie dizolvata, iar cei de la finante o sa va numeasca un lichidator sa nu credeti ca o sa va scuteasca de onorariul lichidatorului. Nu cred ca cineva in Romania de astazi mai face munca patriotica. Chestia cu fondul de lichidare are o alta conotatie, care nu doresc sa o dezvolt aici.

Alte discuții în legătură

Tragere raspundere administrator axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)
Lichidare, insolventa....cesiune parti sociale Duddi Duddi Buna ziua In anul 2005 am infiintat o societate comerciala, SRL din care fac parte 2 asociati, ambii administratori. Eu m\'am restrat din societate pentru ca ... (vezi toată discuția)
Un raspuns pentru o firma in dizolvare marusica_2006 marusica_2006 am o firma din 2006 ,dar anul 2010 nu am avut o activitate clara si am fost pe pierdere si acum am ceva datorii,din aceasta cauza nu am depus nici o ... (vezi toată discuția)