avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... intrebare intrebatoare ref la concurs pt cei cu 5 ani ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

intrebare intrebatoare ref la concurs pt cei cu 5 ani vechime

Acum ca tot s-a stabilit si data de organizare ex. pt. cei cu 5 ani vechime (13 apr. 2008), m-am gandit ca ar fi bine sa imi pregatesc actele de inscriere. Problema mea cea mai mare e urmatoarea si e legata de declaratia pe proprie raspundere ca nu au fost intreruperi in activitate: in oct. 2002 m-am angajat ca si cj la o societate unde am activat pana pe 01.10.2003 cand am plecat la o alta societate, numai ca la aceasta ultima societate mi s-a incheiat contractul de munca cu data de 06.10.2003 si de aici provine nelamurirea mea. Afecteaza cele 5 zile conditia vechimii??? De vreo cateva zile incerc sa aflu raspunsul de la CSM, Resurse Umane insa se pare ca trebuie sa fac un drum la Bucuresti ca astia nu prea dau consultatii prin tel. Poate imi raspunde si mie cineva care stie sigur sau care s-a mai confruntat cu chestia asta.
Cel mai recent răspuns: Antonio-Silviu Mutulescu , Avocat 20:34, 12 Martie 2008
lefterel a scris:

...doua luni concediu medical in urma unui accident rutier?

sau concediu fara plata.
sau alta cauza de suspendare a contractului de munca dar care nu este inregistrata in carnetul de munca (carnet ce face dovada vechimii).

ddaannyy a scris:

Gavril, tu cate dosare ai avut in instanta ca sa iti dai seama ca la o "amarata de dispozitie" instanta poate da nenumarate interpretari????

maestre, nu m-ai nimerit bine. mai gandeste-te inainte sa expui o regula generala ...la un caz special.
ma fac ca nu te-am auzit de data asta.
avluci a scris:

Gavril a scris:

stiai prost

Atunci cum iti explici ca:
1. Exista persoane cu vechime de 8 ani respinse pt. ca au avut intrerupere concediul de ingrijire a copilului.
2. Se cere acea declaratie pe proprie raspundere?

1. esti sigur ca situatia este asa?
2. declaratia priveste altceva decat la ceea ce te gandesti tu.

Eu am auzit 2 cazuri ca au fost respinsi candidati cu 5 ani vechime in specialitate dar intrerupta de efectuarea stagiului militar si de concediul de crestere a copilului de pana la 2 ani.
Cumulul perioadelor lucrate nu se poate face?
candidatul trebuie sa implineasca din nou 5 ani dupa terminarea intreruperii?
Lamuriti-ma si pe mine , va rog frumos!
Nu cunosc ultimele reglementari pentru ca nu m-au mai interesat. Am participat o singura data la un astfel de concurs (de verificare a cunostintelor i-am zis eu) in anul 2005. A doua oara nu ma mai prind pentru ca cel mai sigur mijloc de a nu reusi e sa nu crezi ca ai ce sa cauti intr-un loc care de departe pare ceva si de aproape nimic. (Pe tabelul de rezultate am ocupat pozitia 29 din 835 de candidati si pozitia 5 intre candidatii provenind din Bucuresti. As fi ocupat un loc direct in Bucuresti, daca domniile lor n-ar fi considerat ca doar un candidat e demn de a fi admis si restul o armata de "tampiti". Sa va spun si "scorul" B-) ce se vehicula in contestatie? Nici eu nu l-am crezut. Dar, cand candidati cu doua note de 10 (la dr. civ. si proc.civ., de ex.) raman pe dinafara si se rotunjeste nota la procedura civila de la 4 si ceva la 5.50 cui trebuie, incepi sa crezi. Si cel mai trist e ca incepi sa crezi intr-o anume.. calitate a oamenilor de care are nevoie sistemul, in defavoarea Oamenilor ce-si merita cu adevarat pozitia pe care o detin.)

Scuzati lunga introducere, de fapt voiam sa spun ca la acea data a trebuit sa dau o declaratie care suna asa: "declar ca incepand cu data de 01.08 1999 si pana in prezent am exercitat profesia de avocat in mod continuu, fara a exista intreruperi de natura sa produca efecte juridice asupra vechimii in specialitate juridica."
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2008
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Intrerupere de activitate ENGFULL ENGFULL pt inscrierea la ex admitere magistratura -vechime 5 ani , la cerere se anexeaza o declaratie pe propria raspundere ca nu ai avut intrerupere de activitate ... (vezi toată discuția)
Intrerupere activitate ENGFULL ENGFULL pt inscrierea la ex de admitere in magistraura se cere a se anexa la cerere si o declaratie pe propria raspundere ca nu ai avut intrerupere in activitate ... (vezi toată discuția)
Intrebare vechime in specialitate papiioana papiioana Salutare! Am urmatoarea intrebare: la concursul de admitere în magistratura pot participa, intre altii, consilierii juridici cu o vechime în specialitate de ... (vezi toată discuția)