Buna colegi de suferinta,
Eu as propune sa le punem in vedere situatia in care, daca nu se va organiza examen in martie-aprilie, sa se pronunte asupra modalitatii de derulare a urmatorului examen si mai ales dupa ce coduri sa invatam. E absurd sa anunti un examen cu 45 de zile inainte si sa trantesti codurile noi in tematica. Mi-e greu sa cred ca daca se va anunta in septembrie si noile coduri -sau unele din ele_ intra in vigoare la 1 noiembrie, ca se va da dupa vechile coduri. Incertitudinea asta cu siguranta ca provoaca haos in capul nostru!
Din propria experienta va spun ca ,memoriile separate care se introduc la CSM, din start nu au nici o sansa.Obligatoriu, depunem doar un singur memoriu in care sa facem solicitarile mai sus aratate.Avand in vedere actuala conjunctura, dupa ce am citit diferitele informatii legate de magistratura, mie i-mi este clar ca sunt multe motive pertinente de care se pot prevala cei din CSM pentru a nu mai aproba organizarea unui concurs de admitere in magistratura in primavara astfel ca se impune sa le prezentam ceva nou, cu atat mai mult cu cat deja sunt in CSM si noi membrii deschisi la propuneri pertinente privind sistemul.
Nu trebuie formulat in subsidiar ci IN PRINCIPAL CERERE DE SUPLIMENTARE A NUMARULUI DE POSTURI DE PROCUROR PT CANDIDATII RESPINSI LA JUDECATORI cu note intre 7,40-7,10 pt considerentele pe care le-am expus mai sus!
La penultima fraza adaugati concursul de admitere in magistratura ,,DIN 13 APRILIE" 2008.IAR DUPA,,abrogate"ADAUGATI ,,CHIAR DACA NU AU FOST 15 CANDIDATI LA JUDECATORI, RESPECTIV 30 DE CANDIDATI LA PROCURORI, CARE SA FI OBTINUT MEDII EGALE CU CEA A CANDIDATILOR CARE AU OBTINUT ULTIMELE MEDII DE INTRARE LA CONCURS."
Tot la penultima fraza din petitie ,,in conditiile in care subiectele de admitere au fost identice..ADAUGATI ,,CU ALE CAMDIDATILOR CARE AU OPTAT LA INSCRIERE PT FUNCTIA DE PROCUROR IAR IN LUNILE MARTIE-APRILIE 2011 NU MAI ARE LOC CONCURSUL DE ADMITERE IN MAGISTRATURA PT CEI CU VECHIME IN SPECIALITATE JURIDICA CA IN CEILALTI ANI."
IN SUBSIDIAR, in eventualitatea respingerii argumentelor noastre in sensul dispunerii suplimentarii numarului de posturi de procuror pt candidatii care au fost respinsi la judecatori cu medile cuprinse intre 7,40-7,10, va rugam sa analizati oportunitatea organizarii unui concurs de admitere in magistratura in primavara anului 2011 pentru urmatoarele considerente:
1-
2-etc, enumtai motivele care le-a-ti conceput.Eliminati sintagma,,mai mult decat atat" si ultima fraza ,,in concluzie....."
P.S,nu uitati ca cel mai important este sa intri in sistem.Cred ca acest mod de concepere este mai realist in conditiile in care solicitarea de organizare a concursului nu e prea fireasca ca sa vina din partea unor candidati respinsi si de aceea trebuie pusa in subsidiar.Este pertinent ca suplimentarea de posturi de procurori sa fie pusa in principal deoarece e normal sa fie solicitata pt considerentele expuse de mine mai sus si confera mai multe motive ca NOUL CSM sa o poata aproba decat sa aprobe un nou concurs de admitere in magistratura in primavara.
Intr-un memoriu in care se fac solicitarile expuse mai sus nu trebuie puse intrebari membrilor CSM sub nici o forma!.Intrebarile de genul programe de invatat pt examen etc.nu sunt in concordanta cu solicitarile si argumentele noastre din memoriu si este evident ca vor duce la respingerea in intregime a memoriului formulat!.Mai mult decat atat, angajatii CSM din directia contencios administrativ si legislativ sunt vechi pe acolo si foarte rigizi, ei facand mai intai propuneri catre CSM in baza argumentelor pe care noi le prezentam, dupa care membrii CSM decid masurile ce se impun in situatia data..Eu am avut de a face cu aceasta directiedin CSM lin instanta de contencios administrativ si stiu bine cam ce pot sa faca.Credeti ca in perioada asta de inceput de mandat vor sta membrii CSM sa raspunda la intrebarile de genul celor enuntate de doniacris?Intrebarile pot fi puse doar in cazul in care s-ar respinge memoriul nostru.Si oricum ei vor fi interesati mai intai de opiniile si propunerile celor din sistem dupa care vor lua o decizie si vor putea raspunde la intrebarile voastre legate de modalitatile de organizare/testare a concursului de admitere in magistratura.
Buna, dragi colegi!
Si eu cred ca avem sanse mult mai mari sa se suplimenteze locurile pt procurori decat sa se organizeze concurs in martie, asa ca asta ar trebui sa fie petitul principal. Voi semna si eu memoriul. Sunt cam debusolata, in sensul ca nu m-am mai apucat de invatat din moment ce nu s-a mai anuntat concursul pt primavara, deoarece am nevoie de o pauza ca sa ma pot reapuca pt noiembrie.