avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Memoriul ar trebui depus saptamana viitoare.Cel putin o saptamana-doua trec,din momentul inregistrarii lui si pana la analizarea si luarea unei decizii de catre CSM intr-o sedinta. Ar fi bine ca CSM sa ia o decizie- de ce nu una in favoarea suplimentarii numarului de posturi de procuror pt candidatii de la judecatori cu note mari-inainte ca vreun candidat admis in noiembrie sa pice la examenul psihologic deoarece in acest caz CSM ar putea suplimenta putine posturi, doar 2-3 candidati ar mai intra, iar solicitarea noastra, dupa o astfel de situatie, n-ar mai putea avea efectul scontat.Ma bucur ca incepeti sa vedeti ca realista oportunitatea solicitarii de suplimentare a numarului de posturi la procurori pt cei respinsi la judecatori si doar enuntarea in subsidiar a solicitarii organizarii unui nou concurs de admitere in primavara.Probabil ca cei care si-au luat capacitatea vor opta saptamana viitoare pt posturile care le-au fost alocate-mult mai multe decat numarul celor admisi- iar cei din CSM vor sti dupa optiunile lor care posturi raman libere in continuare.Cei admisi in noiembrie nu incurca deoarece se stiu posturile pt care pot opta.Este mai usor sa obtii suplimentare de posturi in conditiile in care organizarea unui concurs impune angrenarea unui efort suplimentar in organizare iar cel putin pana in acest moment, noii membrii alesi in CSM aveau in programe diferite solutii in ceea ce priveste ocuparea posturilor vacante din sistem.
Daca nu ati avut posibilitatea sa urmariti bilantul CSM, va informez ca Basescu a informat ca in justitie s-a format o piramida cu varful in jos in sensul ca la judecatorii si la parchetele aferente lor sunt prea putini judecatori respectiv procurori si ca nu este de acord cu validarea noului CSM decat dupa ce se va pronunta CCR!
LMI, daca te referi la propunerea mea de a se introduce separat memoriul ptr.suplimentarea posturilor, vreau sa precizez ca m-am referit la memoriul separat de cel privind organizarea concursului în primăvară şi nu în sensul că fiecare să formuleze separat de ceilalti; andreeacosti are însa dreptate ca fiind formulate impreuna avem mai multe şanse sa fie luate in discuţie.Mă alătur celorlate păreri ca suplimentarea posturilor ar trebui sa fie capătul de cerere principal şi nu subsidiar.
Sunt foarte bune ideile tale LMI. Copie tu te rog ultima forma a memoriului, fa-i modificarile necesare si apoi posteaza forma finala. Asteptam ultimele pareri pt a fi postata diseara pe petitie online.
blue ray a scris:

LMI a scris:

In mod inexplicabil, de pe site C.S.M.rezulta ca nu mai sunt posturi vacante de judecatori deoarece au fost indisponibilizate pt cei admisi la capacitate sau admiterea din noiembrie 2010 desi numarul candidatilor admisi la cele 2 examene este mai mic cu aproximativ 50% decat numarul posturilor vacante existente.

Cum spuneam si mai sus, nu e nimic inexplicabil aici. Ai sesizat bine, posturile sunt indisponibilizate pentru cei intraţi direct pe post şi pentru cei care vin după stagiatură. Nu sunt, însă, ocupate. Fiind indisponibilizate, nu apar pe listă. Diferenţa intre cei intrati in noiembrie 2010 şi cei cu examenul de capacitate e că primii au locurile dinainte stabilite, fix câţi sunt şi ei, iar ceilalţi au la dispoziţie toate locurile vacante din sistem, pe care pot opta. Abia după afişarea listei cu posturile vacante din februarie 2011 vom şti cum stă treaba.

În ceea ce priveşte memoriul, încercaţi să puneţi accentul pe chestiunile obiective, concrete. Evitaţi răbufnirile pur subiective.

Magistratii stagiari care promoveaza examenul de capacitate opteaza pe toate locurile vacante, neavand locuri prestabilite, dupa cum rezulta din art. 30 alin. 1 si 2 din Legea nr. 303/2004. Faptul ca pe siteul CSM apare mentiune "indisponibilizat pentru magistratii stagiari ca urmare a sustinerii examenului de capacitate" reprezinta o masura de precautie, respectiv nu se pot opera transferuri pe locurile respective si nici nu pot fi scoase la concurs in perioada cuprinsa intre validarea rezultatelor examenului de capacitate si exercitarea dreptului de optiune. In concluzie, numarul locurilor pe care magistratii stagiari opteaza depaseste numarul acestora, dar posturile ramase libere vor fi disponibilizate abia dupa ce acestia vor efectua optiunea. Asa scrie la lege si de altfel si in Regulament, si e corect avand in vedere cei 3 ani jumate petrecuti in INM + stagiu, respectiv multitudinea de examene de verificare sustinute in aceasta perioada. Din locurile ramase libere in februarie, 200 vor fi alocate pentru absolventii INM din iunie 2011.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
ContSters170696, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)