avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Spuneam intr-un mesaj anterior ca nu mai exista "valuri" de plecari masive din sistem, si ca numarul locurilor vacante e in scadere. Va ofer si argumente statistice:

[ link extern ]

I.In 2009 au plecat 646 de magistrati iar in 2010 au plecat 149 parca! Problema este ca o mare parte din posturile vacante sunt la Tribunale si la Curtile de apel, respectiv parchetele de pe langa acestea. Aceste posturi s-au eliberat in a doua jumatate a anului cel putin pentru 2010 si nu au facut obiectul examenului de promovare, dar vor face obiectul examenului din 2011! concluzia: O gramada de posturi vacante la judecatorii!
II. Justitia functioneaza sub schema normala de magistrati raportata la volumul de munca. Concluzia: dupa ocuparea in intregime a schemelor acestea se vor mari treptat datorita infiintarii instantelor tutelare etc. Daca la Judecatoria Liesti sunt doar doi judecatori cu schema de 2 in viitor s-a aprobat sa fie 4 si nu sunt suficiente posturile din redistribuire. Se va aproba marirea schemelor de personal astfel incat sa se lucreze normal, nu cu termene date peste 7 luni de la introducerea cererii!

Asta este realitatea! Nu statistici eronate si declaratii date asa ca sa le placa unora si sa creada ca totul este Ok!
Ai sa vezi un.coleg ce nasol este sa intri chiar si cu 50 de dosare pe saptamana! La mine in oras se intra cu 100, 120..... pe saptamana in civile!
@andreea costina: am vrut doar să îl salut pe gahan, îmi plac mesajele lui de mult timp. vă urez baftă cu memoriul în ceea ce priveşte organizarea cât mai apropiată a concursului. @liviu mus: ai tras din greu pentru concurs şi am văzut că ai luat notă mare! felicitări!
"Gramada" de posturi vacante la nivelul judecatoriilor la care te referi sunt in jur de 200 (daca nu cumva chiar sub acest numar), dupa examenul de admitere din noiembrie 2010. Iar din urma vin cei admisi la inm in 2009 (100 la judecatori). Eu n-am niciun interes sa te mint, ma afecteaza si pe mine faptul ca nu prea o sa am ce alege dupa absolvire. Pana fac eu optiunea mai este un singur examen de promovare, in primavare lui 2011, dar mai mult de 50 de locuri nu cred ca se elibereaza. Poti verifica schema pe internet. Media de varsta la nivelul curtilor de apel e sub 40 de ani. Pana la 65 de ani (varsta de pensionare) mai au vreo 25 de ani. Poti numara locurile vacante de la nivelul Tribunalelor si Curtilor...vei gasi cate 2 maxim 3 locuri libere pe fiecare instanta de control ierarhic. Faptul ca numarul locurilor vacante scade e o realitate, pe care daca o negam nu ne ajuta cu nimic. E ca si cum ai nega faptul ca soarele rasare in fiecare dimineata de la est si apune la vest seara.
In ceea ce priveste subdimensionarea schemelor, e o realitatea si aceasta, dar sporirea numarului de judecatori prin alocarea de noi posturi reprezinta, deocamandata, doar o posibilitate, care depinde de numerosi factori: economici, politici, sociali (nu prea mai exista baza de recrutare solida, scazand mult nivelul pregatirii universitare). Altfel spus, pentru urmatorii ani, pana nu se ia o decizie politica si apoi una legislativa, cam asta e numarul magistratilor. La numarul de judecatori stam bine raportat la media europeana, Cu distribuirea lor stam prost. Tu imi dai exemplu de complete cu 100 - 120 de dosare/sedinta...Nu contest realitatea, dar asta se intampla doar in orasele mari, de obicei resedinta de judet, si nici macar in majoritatea judetelor. In Bucuresti, in afara de JS1, media e de pana la 60 de dosare. Tot e mult. In acelasi timp, sunt instante din tara unde se intra pe sedinta cu 20 de dosare O DATA LA DOUA SAPTAMANI. Am fost si eu avocat, de provincie, si nu e nevoie sa-mi explici realitatile. Sunt instante unde se intra in sedinta la ora 8.30 si la ora 10.30 e deja completata condica...Liesti-ul e o exceptie, nicidecum o regula pt instantele mici. Nu te supara, dar magistratura nu e, nu a fost, si niciodata nu va fi o profesie de masa, cu numere mari de personal. E o meserie de nisa, si solutia e redistribuirea si schimbarea competentei instantelor (prea multe cauze ajung la judecatorie, cand ar putea fi mediate) si nu transformarea acestei profesii intr-un sport de masa. Nu ai nevoie de o armata de oameni, ai nevoie de cativa, bine pregatiti, integri, remunerati pe masura, si care sa judece cauze cu adevarat litigioase, nu artificiale.
andreeacostina a scris:
consider ca motivul pentru care nu ne-am aflat de cealalta parte a liniei a fost acela al lipsei de siguranta in rezolvarea unor spete sau grile, ce se datoreaza in primul rand faptului ca nu s-a stapanit materia cum trebuie. Atunci cand cunosti materia perfect, nu mai ai dubii si dai raspunsul corect. Motive cautam cu totii pentru esec, si eu am cautat, insa, cred ca pana la urma trebuie sa acceptam realitatea-cei care au intrat au fost mai buni decat noi.

Sunt de aceeasi parere.
Nu-mi cautam scuze ci, dupa cum se poate citi din mesajul meu, dimpotriva.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)