avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Si eu as vrea sa fiu un magistrat cat se poate de bine pregatit; si mi-as dori sa fac INM-ul, pt ca, la acest moment, este institutia care " te scoleaza" cel mai bine si iti ofera o pregatire adecvata.
N-as vrea, desigur, sa ajung in tot felul de situatii penibile generate de lipsa unei pregatiri corespunzatoare- tocmai de aceea, sunt foarte de acord cu propunerea de a se face 6 luni de pregatire - aceasta perioada e absolut si imperativ necesara.
Dar nu cred, ca as putea si ar putea cei aflati intr-o situatie similara, sa se descurce dpdv financiar in conditiile in care este azi structurat INM-ul si cu bursa de auditor oferita ( n-ai cum sa faci fata tuturor obligatiilor pe care le implica sustinerea unei familii in care sunt si copii- si inevitabilele rate la banca isi fac si ele simtita prezenta :)).
Poate ca in principal, din aceste motive ne orientam spre posibilitatea aceasta pe care ne-o ofera legea si nu spre INM.
Si reiterez si eu intrebarea adresata de Carmen, si ii rog pe colegii de la INM sa ne dea o mana de ajutor: care e in concret structura de formare profesionala la INM?
Cu respect si multumiri!
Laelia a scris:
sunt foarte de acord cu propunerea de a se face 6 luni de pregatire - aceasta perioada e absolut si imperativ necesara.

Problema e ca cele 6 luni erau prevazute de lege si pana acum. Dar in realitate (sau cel putin din ce am observat eu) se faceau doar 3 saptamani.
Cei 5 ani de vechime minima plus cele 6 luni de formare profesionala urmate de un examen de absolvire ar trebui sa suplineasca intr-o masura rezonabila cei 2 ani de formare la INM.
carmen_miron a scris:

da, se poate trai din bursa de auditor plus indemnizatie crestere copil (cu naveta din Bucuresti facuta saptamanal)

depinde cat e indemnizatia si unde faci naveta ...
din bursa de 1500 + salar de 1800 sigur nu poti face naveta saptamanal oradea - bucuresti in conditia in care ai rata la banca ca tot romanu si 2 copii ...
si cu toate cele spuse mai sus si mie mi-ar placea sa pot face INM-ul ... si incepe sa ma tenteze tot mai mult ideea...

deci cat e obligatoriu sa stai la Bucuresti daca reusesti sa intri la INM? 1 an si 1 an practica la instanta in tara?

[ link extern ]

Primul fisier din link e programul anului I, iar celelalte doua desfasurarea practicii pe anul II (numita nefericit "stagiu"), derulata pe profesii, judecator/procuror.

PS. La Oradea este centru de practica, atat la judecatorie cat si parchet.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
ContSters170696, utilizator
carmen_miron a scris:

deci cat e obligatoriu sa stai la Bucuresti daca reusesti sa intri la INM? 1 an si 1 an practica la instanta in tara?

Practic, e obligatoriu sa stai in Bucuresti in anul I (vreo 9 luni). Anul II, de practica, se poate face in alt oras (sunt anumite centre de formare, prestabilite), fiind obligatorie deplasarea la Bucuresti la examenele din cursul anului. Nu stiu cum mai e in prezent, dar acum cativa ani optiunea pentru locul de practica din anul II se facea in functie de media obtinuta la finalul anului I. Nu toti prindeau loc de practica unde-si doreau.
E drept, o naveta saptamanala la Oradea e exlusa.
@ davegahan: Categoric, avand rate mari de platit, situatia se schimba. La fel se schimba si daca nu prinzi loc in camin si trebuie sa-ti platesti chiria in Bucuresti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
blue ray, utilizator
Buna! Andreea, cati semnatari sunt pana acum? Ar fi bine sa ne adunam cat mai multi pana maine...

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)