avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
1250 lei, dar e in crestere cu 15% de la 1 ian 2011 :D
Sacrificiul pentru cei cu copii acasa e mare, dar satisfactia de a-ti putea alege aproape fara emotii locul din tara pe care ti-l doresti, precum si de a privi fara complexe in ochii oricarui jurist/avocat/magistrat e pe masura. Asa e, sunt grei si lungi cei 2 ani, si nici nu vreau sa imi imaginez ce as fi facut daca as fi avut si un copil. Tocmai de aceea ii admir pe colegii mei care reusesc sa se descurce cu familii la distanta. Pana la urma, tot pentru copiii lor au ales asta, mie asa mi-au explicat.
davegahan a scris:

@ un.coleg:
Nu ma numar printre cei cu 5 ani vechime care au o problema cu INM-istii.
Daca as mai avea 25 de ani (sau daca la 25 de ani as fi avut mintea de acum) as face INM-ul pe care il consider ca fiind modalitatea cea mai nimerita pt a intra in sistem. Adevarata formare profesionala la INM se capata.
Problema mea e ca am 35 de ani si 2 copii de intretinut ceea ce face greu de conceput varianta de a sta "in studentie" vreo 2 ani la Bucuresti (in timp ce sotia sta cu copiii la Piatra-Neamt facand pe bona - fapt ce atrage cu sine demisia de la actualul sau loc de munca) E greu de crezut ca putem trai 4 persoane din bursa de auditor de justitie.:D
Asa ca ma vad nevoit sa aleg varianta "direct pe post" desi, intr-o lume perfecta, mi-ar fi placut ca, inainte sa intru in paine ca magistrat, sa ma fi format profesional asa cum trebuie. Adica INM plus stagiatura.
Pt. ca, pe langa faptul obiectiv al unei mai bune formari profesionale, anii de INM si cei de stagiatura ajuta foarte mult si la nivelul increderii in propriile... capacitati atunci cand intri in paine ca magistrat definitiv.
Ceea ce nu e cazul in situatia in care intri direct definitiv prin modalitatea "direct pe post". Cele 6 luni de formare prevazute de lege (doar 3 saptamani in realitate) nu sunt suficiente pt. mine.
Nici n-am in urma vreo 20 de ani de avocatura ca sa pot sa afirm ca nu ma mai poate lua nimic prin surprindere.

Vorbesc doar in numele meu, fireste.

Sunt destule persoane care trec prin INM fiind in situatia ta. Si, da, se poate trai din bursa de auditor plus indemnizatie crestere copil (cu naveta din Bucuresti facuta saptamanal). Media de varsta (si, implicit, experienta de viata) a celor care intra la INM e mult mai mare decat se crede. In plus foarte multi au experienta juridica echivalenta cu cea a multora dintre cei care dau examen direct pe post. Sunt foarte multe prejudecati lipsite de fundament in legatura cu cei care se formeaza prin INM. Ciudat e ca ele vin de la persoane cu experienta de viata.

Pana la urma, fiecare are calea lui. Important e sa intelegem ca respectul reciproc e esential. :coffee:
deci, dave, cu pedala la podea! mai ai două săptămâni!
da, se poate trai din bursa de auditor plus indemnizatie crestere copil (cu naveta din Bucuresti facuta saptamanal)

depinde cat e indemnizatia si unde faci naveta ...
din bursa de 1500 + salar de 1800 sigur nu poti face naveta saptamanal oradea - bucuresti in conditia in care ai rata la banca ca tot romanu si 2 copii ...
si cu toate cele spuse mai sus si mie mi-ar placea sa pot face INM-ul ... si incepe sa ma tenteze tot mai mult ideea...

deci cat e obligatoriu sa stai la Bucuresti daca reusesti sa intri la INM? 1 an si 1 an practica la instanta in tara?
blue ray a scris:

da, se poate trai din bursa de auditor plus indemnizatie crestere copil (cu naveta din Bucuresti facuta saptamanal)

In cazul meu nu se mai poate vorbi de indemnizatie de cresterea copilului pt. ca ai mei copii au 8 respectiv 6 ani.
Deci ar insemna ca sotia sa-si dea demisia ca sa stea acasa cu copiii.
Ea nu castiga suficient de mult ca sa ne permitem bona pt. 2 copii.
Si am ramane doar in cei 1450 de lei cat ar fi bursa anul asta.
Crede-ma ca nu pot trai 4 oameni (avand si rata la banca, evident) cu 1450 de lei lunar.
De facut naveta nici nu se poate pune problema pt. ca m-ar costa minim 500 de lei numai naveta Bucuresti - Piatra Neamt.
E usor de spus ca se poate, mai greu e de facut dupa ce incepi sa pui socotelile pe hartie.
Dar asta e o discutie la caz particular.
Principiul e ca INM-ul e de baza. Pentru cine isi permite sa faca asta.
Noi ceilalti urmam posibilitatea pe care ne-o ofera legea.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)