avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Ashton, nu solicitam modificarea regulamentului la punctul 2. Am modificat si vom solicita practic suplimentarea posturilor ce au fost alocate examenului din noiembrie cu cele 32 de locuri daca se poate, pentru cei cu medii sub 7,45. Nu s-ar fi putut aproba cererea in forma initiala intrucat regulamentul nu prevede asa ceva. Sincer, si eu am optat pentru judecatori pentru ca asta imi doresc. Doar in situatie de exceptie, in cazul in care ar fi un post de procuror in orasul meu si nici un post de judecator in zona m-as inscrie la procurori. Insa si asa, probabil toata viata as tanji dupa visul meu-acela de a fi judecator.
Organizarea examenului nu poate fi luata mai usor in actuala conjunctura.Uita-te pe site CSM sa vezi ce proun ei cu INM-L pt admiterea in magistratura si schimbarea regulamentului de concurs..Crezi ca si-au batut capul degeaba?Sa identifici posturi de judecatori si procurori, neatractive pt Inm si sa le aloci celor cu 5 ani experienta crezi ca e usor? Sau sa faci rost de sedii pt examen in conditiile in care sunt in perioada asta multe examen, crezi ca e usor?Plus ca e criza financiara or, cele 32 posturi vacante de la INM care sunt neocupate mai sunt si finantate astfel ca, daca au bunavoinata le pot realoca,
Andrea, deduc cai citit emailurile pe care ti le-am trimis.
Exista posibilitatea legala sa te transferi din functia de procuror in cea de judecator.Daca nu esti in sitem si nu te zbati pt drepturile tale dupa ce ai luat o nota buna invatand atatia ani crezi ca CSM va avea prouneri si solutii pt ocuparea posturilor vacante?
Si eu sunt de parere ca atunci cand ceri ceva trebuie sa ai mare grija cum ceri dar si CAT ceri. Exista intotdeauna riscul sa-l enervezi pe cel caruia ii ceri daca i se pare ca intinzi coarda.
Mai e si proverbul ala cu "cine fuge dupa 2 iepuri..."
Dar pana la urma ma supun majoritatii.
Nu stiu cum as gandi daca as fi printre cei picati cu 7,40 sau 7,35.
In programul candidatilor la CSM unul din puncte viza ocuparea posturilor vacante or unii care aveau acest program au fost alesi..
Solicitarea noastra este in concordanta cu dispozitiile unei hotarari ale Plenului prin care s-a dispus suplimentarea numarului de posturi la concurs cu posturile vacante, anterior alocate altui concurs, si care nu au putut fi ocupate.Astfel nu avem cum sa-i enervam sau sau sa fim nesimtiti.Pe de alta parte de ce sa nu ne gandim ca noii membrii ar privi in mod favorabil solicitarile noastre deoarece vizeza un scop comun:ocuparea posturilor vacante.
Plenul CSM a dispus intr-o hotarare din 2008 ca Regulamentul nu prevede suplimentarea posturilor de procuror cu un numar egal de posturi pt candidatii respinsi la judecatori, pana la media obtinuta de ultimul intrat la procurori.Daca am fi solicitat asa ceva ii enervam or, noi am solictat sa fie aplicat un precedent, o suplimentare de posturi cu cele care anterior au fost stabilite ca sa fie ocupate si nu s-a intamplat acest lucru.In memoriul nu se intinde coarda, interesul este sa fie admis si de aceea este facut cu maxim bun simt din partea noastra..

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)