avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Multumim pentru sfaturi si incurajări. Este adevarat ca trebuie sa stapânim f.bine codurile. Suntem deja la un nivel si trebuie sa mergem mai departe.
Practica Înaltei Curti trebuie sa o citim si nu numai. Sa auyim de bine=D>
artax a scris:

camicris a scris:

efectiv nu stii cum sa o mai dai:
de ex. la cea cu citarea...nu am bifat si b), pt ca m-am gandit ca nu au spus si cuvantul magic 'in pricinile urgente"
la aia cu "nedemnitatea" nu am gandit ca "descendenti" nu e totuna cu "mostenitori"
...se aplica regula "particularul" poate fi inclus in "general", dar "generalul" nu poate fi inclus in "particular":O
la cea cu servitutea de vedere : Barsan, pag 284 jos, dar nu l-am mai citit pe Barsan#-o

===============================================================
A, idem la aia cu " citarea" am fost sigura ca daca nu scrie " pricini urgente", nu e bine, iar la cea cu nedemnitatea am patit la fel. In schimb servitutile nu le-am stiut niciodata, le citesc si am o aversiune fata de ele, cand am vazut intrebare cu servituti am stiut ca nu o stiu...si nu sunt genul norocos, care da la plesneala si impusca puncte...

Exact la fel am gandit si eu la intrebarea cu citarea si ce m-a enervat ca a fost formulata ambiguu pentru ca ma asteptam sa scrie "in pricini cu caracter urgent"
Eu una nu voi putea invata pe de rost niciodata codurile :O si sa stiti ca nici nu imi propun asta. Eu imi propun sa fac toate spetele pt ca am vazut ca pot iar restul punctelor sa le culeg din teorie. Fiecare are stilul lui.
La proceduri e suficient sa citesti codurile comentate si adnotate si jurisprudenta la greu. La penal intr-adevar trebuie sa incerc sa retin definitiile infractiunilor combinat cu jurisprudenta si cartile deja cunoscute: Udroiu, Streteanu, Mitrache, Toader.
Am citit postul pt noiembrie 2010 si m-am ingrozit de ce s-a scris acolo. De fapt nici nu merita comentat.
Am acceptat infrangerea dar inca nu am reusit sa ma iert si pana nu o voi putea face simt ca nu pot merge mai departe in sensul adevarat si constructiv. Eu am avut parte de suportul familiei si poate de aceea mi-e greu sa ma iert pt ca i-am dezamagit pe ei si pe mine.
Cert este faptul ca vreau sa intru in magistratura si daca se poate chiar in primavara.
Deocamdata stau si citesc forumul ...
Te referi la " incaierarea" de pe vechiul "nostru" post?
Si apropo de chestia cu codurile, nici nu cred ca as fi vreodata in stare sa memorez textele de lege. E drept ca unele se " lipesc" fiind mai des folosite, dar e tot ce pot spera...Referitor la penalul special, aici sigur a de lucru, nu stiu inca in ce fel voi putea inghiti toate infractiunile alea, ca totul pare foarte usor si logic cand citesti, doar ca vin cu chestii de-alea perverse, care sunt intr-adevar test de memorie, cu art.,al. si lit., eu intepenesc numai cand le vad, patesc ca la servituti...cand imi scrie inainte servituti, stiu ca nu stiu...

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)