avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termen ancheta penala magistrat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termen ancheta penala magistrat

In urma unei plangeri s-a deschis dosar penal pentru un magistrat la parchetul de langa curtea de apel ce termen de finalizare are conform legii? Legea si art va rog
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:29, 24 Noiembrie 2010
Daca ne spuneti ce a facut putem face o estimare...
Termenul rezonabil se raporteaza la mai multe aspecte...
marianaragalie a scris:

I
Dar daca totusi are un an vechime ma pot adresa Parchetului de pe langa inalta curte de casatie si justitie ?


Teoretic, va puteti adresa esaloanelor ierarhice superioare,sub aspectul tergiversarii cercetarii
Totusi ,este bine de cunoscut ,ca sunt in cercetare cauze si din anul 2004 si 2006 la care inca nu au fost finalizate cercetarile,acestea fiind ingreunate de complexitatea cauzei,de numarul mare de parti implicate ,de sustragerea acestora de la cercetari si alti factori independenti de vointa si interesele partilor vatamate
Aveti posibilitatea sa formulati o cerere catre prim procurorul parchetului,prin care sa solicitati sa va fie comunicat stadiul cercetarilor intreprinse.
Am facut cerere si raspunsul invariabil "e in curs de solutionare". In audienta mi s-a spus ca se "coace" iar ca termen sa citesc legea ca doar e publica.
Consider ca atasand inscrisuri evidente nu pate sa dureze mai mult de 6 luni cat a durat ancheta fiului meu.
Printre motivele plangerii mele sunt:o cerere de probatoriu ca nu se mai afla la dosar si binenteles fara ordonanta de respingere, disparitia declaratiei unui martor,partea reclamanta in instanta si-a schimbat declaratia spunand ca a fost amenintat ca i se va face si lui dosar penal,nu a fost anuntat avocatul ales decat in ultima clipa pentru prezentarea rechizitoriului si nu a putut fi prezent etc.
Da,aveti dreptate dar cazul dvs. este mult mai complicat decat intelewgeti.
Dar eu zic ca ati putea dovedi.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Prezentarea materialului pentru trimiterea in judecata galaxy10 galaxy10 Mi-as dori foarte mult sa stiu care ar fi termenul limita la prezentarea materialului de catre procuratura in cazul legii speciale 365/2002?Exista cumva un ... (vezi toată discuția)
Caz de nulitate? cezar99 cezar99 este legal ca la un proces penal inculpatul sa aiba pe langa avocat din oficiu si avocat ales?as dori cateva detalii de la un cunoscator (vezi toată discuția)
Rechizitoriul lorilori43 lorilori43 Se poate afla daca sa inceput rechizitoriul la un dosar penal,sau sa solutionat cauza daca invinuitul nu este prezent? (vezi toată discuția)