mihaicalinescu2005 a scris:
trebuie avut in vedere faptul ca, userul nu a intrat in corpul f.p. prin recrutare, caz in care, voluntar a optat pentru o functie publica de clasa III, cand s-a prezentat la concurs., ci i s-a transformat postul.
una peste alta...personal, nu dau prea multe parale pe "spetele" celor de la ANFP, daca vreti sa convingeti, dati-mi o baza legala, ca se refera numa la aia de termina scoala de pe un an pe altul. :)
1. Voluntar? :( Pe bune? :(
I-a pus cineva pistolul la tampla ca sa fie functionar public?#-o...
Cred ca avea posibilitatea sa refuze si sa fie concediat in urma desfiintarii functiei contractuale...:stunned:
2. V-am dat baza legala cu privire la atributiile ANFP, care acorda asistenta de specialitate in domeniul functiei publice, oare cate institutii publice (nu persoane particulare...) nu respecta recomandarile scrise ale ANFP doar pentru ca nu "dau prea multe parale" pe acestea?...:))
3. Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici
ART. 68 (1) În urma dobândirii unei diplome de studii de nivel superior, funcţionarii publici de execuţie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei funcţii publice într-o clasă superioară celei în care sunt încadraţi, dacă studiile absolvite sunt în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau dacă autoritatea ori instituţia publică apreciază că studiile absolvite sunt utile pentru desfăşurarea activităţii.
Din textul de mai sus,
logica si bunul simt! ... imi spune ca persoana trebuie sa fie prima data functionar public si abia dupa dobandirea acestei calitati trebuie sa absolve studii de nivel superior ca sa poata beneficia de promovarea in clasa.:hammer:
Concluzie: chiar daca anterior dobandirii functiei publice pe studii medii, respectivul a terminat 100 de facultati, nu va beneficia de promovare in clasa decat daca mai termina inca una dupa ce are calitatea de functionar public.