anyme a scris:
elga50 a scris:
Conductele de apa din apartamente pana la ramificatia catre robinetele apartamentului trebuie sa fie reparate pe banii asociatiei, de la ramificatie inauntru de catre proprietar. Tevile de caldura se repara tot pe banii asociatiei. In cazul in care proprietarul isi schimba caloriferele si tevile aferente aceste cheltuieli revin proprietarului. Altfel spus, verticalele sunt reparate de asociatie, orizontalele de catre proprietar.
Stiam si eu lucrurile astea,dar eu vroiam sa aduc in discutie alt aspect al problemei,cum ca toti ne batem in piept ca tevile si conductele fac parte din bunul comun al asoc.si noi cei cu centrale nu avem voie sa la modificam,dar cand e vb de plata daca ele se deterioreaza,tot individual le platim.Cu alte cuvinte,cum teava de caldura si conducta de apa din casa mea sunt comune cand eu in caz de deteriorare trebuie sa imi achit singura paguba?In asoc.toate reparatiile la partile comune sunt suportate de toti proprietari si daca aceste tevi si conducte din interiorul apart.meu sunt comune,la reparatia lor trebuie sa contribuie asoc in intregul ei pentru ca asa e normal si de bun simt.Si ma mai refeream la formularea:"părţilor comune din apartamente".PÁRT//E părţi f. Porţiune dintr-un spaţiu; loc.,deci ce spatiu din apart,este la comun?
prin parti comune se inteleg acele parti care sint de folosinta comuna, cum ar fi : liftul, ghena de gunoi (unde ste cazul), instalatiile de apa calda, apa rece, canalizare, gaze si incalzire, instalatia electrica a scarii. sper ca nu am omis ceva. indiferent ca v-ati debransat sau nu de la incalzire si apa calda, instalatiile comune ramin tot comune, cf legii. nu stau acum sa mai caut unde scrie asta, ca sigur as gasi. si eu sint debransat, avind centrala, si tot platesc reparatiile la instalatiile de incalzire si apa calda efectuate pe partea comuna. tot parte comuna reprezinta si caloriferele existente la biroul asociatiei, spalatorie, uscatorie, casa liftului, scara, acesstea fiind ale asociatiei in sine.
cheltuielile de reparatii de la coloanele respective trebuiesc obligatoriu platite de asociatie, din fondul de reparatii sau, eventual, achitate de proprietarul in apartamentul caruia s-a produs defectiunea (materialele trebuiesc cumparate pe numele si contul asociatiei, manopera platind-o tot asociatia), daca acesta este de acord cu acesta solutie, urmind ca sa-i fie scazuta acea suma de la intretinere la achitarea intretinerii/lor. inainte de a face plata, daca asociatia este de acord cu aceasta solutie, este bine sa-i puneti sa semneze o hirtie prin care sint de acord cu solutia aleasa, semnata, datata si stampilata, intocmita in dublu exemplar, unul revenindu-va dvs.
parte comuna la o teava de apa (rece sau calda), incalzire, canalizare, etc , reprezinta tevile orizontale din subsol, si coloanele (verticale) din apartamente, inclusiv teurile de ramificatie, de la teu cheltuielile intrind in sarcina proprietarului/locatarului