avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... remuneratie suplimentara pentru delegare de competente
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

remuneratie suplimentara pentru delegare de competente

Buna ziua!
Este prima oară când vă cer ajutorul şi vă mulţumesc anticipat.

Problema mea stă în felul următor. Sunt funcţionar public într-o instituţie publică centrală, iar anul trecut (în vară) a fost emis un ordin "privind delegarea de competenţe unor salariaţi, pe perioada în care titularii posturilor de conducere nu sunt în instituţie", prin care eu am fost desemnat să preiau atribuţiile directorului direcţiei în care îmi desfăşor activitatea.
Vă redau conţinutul acestui ordin:
Art. 1 Începând cu data prezentului ordin, atribuţiile de serviciu, responsabilităţile şi competenţele personalului care deţine funcţii de conducere în cadrul structurilor organizatorice ale instituţiei vor fi preluate de alţi salariaţi din cadrul structurilor respective, pe perioada în care titularii funcţiilor de conducere se află în concediu de odihnă, concediu medical, concediu fără plată sau delegaţii în interesul serviciului în ţară sau în străinătate, după cum urmează:
(sunt menţionate toate funcţiile de conducere)
- titular post:...
- înlocuitor...

Art.2 Pe perioada delegării de competenţe, înlocuitorii titularilor de post îşi păstrează funcţia şi drepturile salariale acordate anterior.

Art 3. Serviciul economic... va duce la îndeplinire... etc.

Ok, la scurt timp după acest ordin, şefa mea a beneficiat de un concediu de odihnă, pe perioada căruia am înlocuit-o eu. Nimic problematic până aici.
Problema a apărut atunci când, fiind însărcinată, doamna a intrat la începutul lunii noiembrie în concediu de sarcină şi lăuzie (valabil 126 de zile). Ei bine, de atunci şi până acum eu mi-am asumat toate responsabilităţile şi îndatoririle postului de director, păstrându-le simultan şi pe cele ale postului meu de execuţie iniţial, FÃRÃ a beneficia de vreun spor salarial. S-a considerat că respectiva perioadă reprezintă concediu medical şi se aplică prevederile ordinului menţionat.

Întrebările mele ar fi două. Este corectă asimilarea concediului de sarcină cu un concediu medical şi aplicarea acelor prevederi din ordin? Este corectă suplimentarea sarcinilor de serviciu până la nivelul asumării responsabilităţilor unei funcţii de conducere, pe o perioadă semnificativă (peste 4 luni), fără nici un fel de creştere a beneficiilor salariale acordate în respectiva perioadă?

Menţionez că mi s-a comunicat faptul că nu mi se pot acorda beneficii suplimentare, cum ar fi indemnizaţia de conducere, întrucât titularul de drept al postului nu este încă suspendat şi implicit postul nu este vacant.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2008
mudpie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:31, 8 Martie 2008
Daca citeam mai atent, da..............dar n-a m citit :">
Se pare că problema este ceva mai complicată decât estimasem iniţial. După terminarea concediului de sarcină şi lăuzie de 126 de zile, doamna va intra într-un alt concediu, pentru risc maternal, care poate dura pâna la 120 de zile. Din câte am citit, este legală acordarea acestui conediu atât înainte de naştere, cât şi după naştere sau în perioada de alăptare.

Aşadar, revin cu 2 întrebări:

Pe perioada în care o persoană (angajat contractual) se află în cele 126 de zile de concediu de sarcină şi lăuzie, poate fi cineva numit temporar în aceeaşi funcţie, pe durată determinată?
Dar în cazul concediului de risc maternal?
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2008
mudpie, utilizator
Da, poate fi numita temporar in aceeasi functie o alta persoana.
Cu alte cuvinte, concediul pentru risc maternal poate fi înţeles ca şi concediu pentru incapacitate temporară de muncă, în sensul art. 50 lit. b din Codul Muncii, prin urmare intervenind suspendarea de drept a CIM?
Art.50 din Codul muncii prevede cazurile in care contractul individual de munca se suspenda de drept . La lit.a este prevazut concediul de maternitate.

Alte discuții în legătură

Concediu de sarcina si leuzie dupa risc maternal andreea georgiana i andreea georgiana i buna am si eu o problema.am avut probleme cu sarcina si am concediu risc maternal.pe data de 24 fac 7 luni si din cate stiu eu ar trebui ca medicul de familie ... (vezi toată discuția)
Risc maternal halexandra halexandra Buna ziua! Sunt insarcinata in 8 saptamani iar la discutia cu medicul ginecolog mi s-a recomandat sa intru in concediu de risc maternal insa doar dupa ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal cpop3330 cpop3330 Medicul de medicina muncii recomanda concediu de risc maternal de 120 zile pana in a 31 saptamana de sarcina.Gravida a beneficiat de 24 zile pe noiembrie,31 ... (vezi toată discuția)