avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se citesc repartitoarele radio?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se citesc repartitoarele radio?

Am avut surpriza sa constat ca incalzirea pe luna octombrie este 2,5 ori mai mare decat urmatorul apartament si nu inteleg de ce fiindca am izolat pretii nu am dat drumul la calorifere , ca nu a fost asa frig .
Repartitoarele radio afiseaza doua indexuri , le-am adunat si le-am sucit si nu-mi dau consumul care a venit la administrtor .
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 13:06, 18 Ianuarie 2011
@ben
Repartitoarele radio afiseaza doua indexuri , le-am adunat si le-am sucit si nu-mi dau consumul care a venit la administrtor .

Nu stiu cum e la tipul dv de repartitor dar probabil puteti afla pe pagina firmei care va citeste.
In cazul nostru [ link extern ]
apar tot 2 valori.
Afisajul este ceva de genu:

2! 250
A 1050

2 insemna ca citeste cu 2 senzori apoi arata termometrul reprezentat aici prin ! si valoarea care se modifica pe masura ce dati drumul la robinet.
A este de la anul trecut si urmeaza valoarea totala a anului trecut.
Asta e tot ce se poate vedea liber dar prin sitemul de citire wireless se pot vedea valorile la anumite date.
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
w_v_w_v, utilizator
Afisajul este cum a-ti scris :
2! 250
A 1050
Atunci este posibil sa fii fost cumulat cu ultima citire de am avut asa de mult .Diferentele sunt substantiale de la 168.92 lei la 28.96 lei .Raspuns la reclamatie nu mi-au dat dar am primit fisele de consum pe apartament defalcate pe fiecare consumator dar in cea ce priveste modul de calcul lasa se dorit .
Pai daca v-au dat fisele de consum de la firma care va face calcul v-au raspuns la reclamatie.
Daca putem vedea fisele va si explicam cu s-a calculat.
Le puteti uploada aici pe site.
Nu prea credem sa fi gresit firma la calcul.
Este evident faptul ca eu nu platesc in functie de consumul meu individual intrucat din cauza consumului celorlalti vecini (mai mic in unele luni , mai mare in altele ) costul unitatii de consum variaza foarte mult ..

Costul gigacaloriei a ramas constant , doar costul unitatii de consum variaza de la o luna la alta si aceasta conduce la impunerea unor costuri diferite pentru acelasi consum.

Daca ma incazesc la fel de mult in decembrie ca si in ianuarie trebuie sa platesc la fel , nu-i asa ?

Costul gigacaloriei in luna octombrie 2009 precum si in luna februarie 2010 era 119Ron , dar costul unitatii de consum a fost foarte diferit .

-in luna octomrie costul unitatii a fost 0,462344
-in luna februarie costul unitatii a fost 0,143738

Cum pot eu sa stiu in aceste conditii daca imi permit sa consum 1000 de unitati pe luna sau doar 300n in conditiile in care costul variaza atat de mult de la o luna la alta ?
Eu nu pot anticipa cat de multi vecini decid sa stea in frig si cati se incalzesc si nici nu ar trebui sa fie problema mea aceasta .
Fisele de consum s-au dat saptamana aceasta respectiv doua , una pe octombrie si una pe noiembrie au fost puse in cutia postala la tot blocul .
Potrivit legii trebuiau sa i-mi dea raspuns in 30 zile , asta nu inseamna ca daca am primit factura am primit raspunsul .
Aceste repartitoare radio dupa cum am vazut pe sait inregistreaza de la 20 grade in aer consumul .
Ce spuneti in situatia in care vara temperaturile ajung la peste 30 grade in aer iar caloriferul este incalzit de la soare fiind sub geam este posibil un consum dupa repartitor , d.p.d.v. tehnic da .:closedtopic:
Exista pe factura indexul vechi si nou si rezultatul dintre citiri se imparte la alte unitati care nu stim cat este mai ales ca diferentele la uc difera foarte mult de la luna la alta .

Alte discuții în legătură

Cate gigacalorii se consuma intr-un bloc fara repartitoare? drg75 drg75 Am constatat in blocul in care locuiesc o \"ceata\" destul de deasa in ceea ce priveste intelegerea aspectelor legate calculul cotelor de caldura cu ajutorul ... (vezi toată discuția)
Valoare unitate echivalenta incalzire atalasman atalasman Rog un raspuns: de ce valoarea unitatii echivalente in cazul utilizarii repartitoarelor de caldura au o valoare variabila? Daca variaza valoarea, ea poate ... (vezi toată discuția)
Calcul factura caldura addrienne90 addrienne90 Buna ziua, am niste nelamuriri legate de costurile de caldura cu repartitoare. In prezent locuiesc in Bucuresti intr-un apart de 2 cam cu o supraf de 54 mp. Am ... (vezi toată discuția)