avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare refuzata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare refuzata

In anul 2004 mi se respinge cererea de intabulare a unui imobil avand in vedere ca acest imobil a fost atribuit statului in temeiul prevederii art.680 din codul civil si art. 26 din decret 40/1953 cf. certif de succesiune vacanta din 1984 si transcris in 16 mai 1984 de fostul notariat de stat din localitatea X IN REGISTRUL DE TRANSCRIPTIUNI SI INSCRIPTIUNI AL JUDECATORIEI x . Mentionez ca eu am titlu de proprietate pe acest teren intravilan din 1994 ce pot sa fac sa-l intabulez acum?
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 11:39, 20 Decembrie 2010
am devenit proprietar in baza legii 18/1991 a fondului funciar
Buna ziua, sunt mostenitoare a unui apartament cu 3 camere de care nu sunt sigura ca este intabulat, iar pentru succesiune mi se cere intabularea. In actul de vanzare-cumparare se specifica ca imobilul este inscris in cartea funciara provizorie a Judecatoriei (tranzactia s-a facut in octombrie 1999) si se cere intabularea dreptului de proprietate in favoarea noilor proprietari respectiv a parintilor. Cum procedez in acest caz? Multumesc.
faceti cerere la biroul de carte funciara din raza unde este situat imobilul pt intabulare.
Doamna, daca pe verso-ul contractului de vanzare-cumparare sau in cuprinsul acestuia scrie ca imobilul este inscris in cartea funciara nr.../N a localitatii..., inseamna ca acesta ESTE inscris in cartea funciara, iar in baza acestui contract a fost inscris dreptul de proprietate al autorilor in respectiva CF.
Inteleg ca parintii dvs. sunt cumparatorii din respectivul contract de vanzare-cumparare, acestia au decedat (sau unul dintre ei), iar dvs. sunteti mostenitoarea (sau una dintre mostenitori, dupa caz). Asadar, intabularea la care se refera notarul (spuneti ca pentru succesiune vi se cere intabularea, asa ca inteleg ca el v-o solicita) reprezinta, de fapt, incheierea de intabulare a dreptului de proprietate in favoarea parintilor si documentatia cadastrala a imobilului (trebuie sa aveti, pentru ca spuneati ca apartamentul a fost dobandit in oct. 1999). Daca nu mai gasiti incheierea de intabulare, faceti o cerere la OCPI pentru a vi se elibera o copie conform cu originalul.
Ulterior, notarul care va dezbate succesiunea se va adresa OCPI cu o cerere de inscriere pentru a se inscrie dreptul de proprietate in cartea funciara in favoarea mostenitorilor.
Si inca ceva: notarul v-a cerut intabularea pentru ca, anterior intocmirii certificatului de mostenitor, acesta este obligat sa solicite la OCPI un extras de carte funciara pentru informare din cuprinsul carui se va edifica asupra situatiei juridice a imobilului.
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
Paula Tudor, Consilier juridic
Au decedat ambii parinti si sunt singura mostenitoare. Trebuie sa cer un extras de carte funciara? Se poate acest lucru daca nu sunt eu proprietarul? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Intabulare flaviatoma flaviatoma Este adevarat ca pentru succesiune nu este neaparat ca apartamentul sa fie intabulat? Tatal meu a decedat si apartamentul nu este intabulat. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Intabulare ska8er ska8er Buna ziua, Sunt persoana fizica si doresc sa vand un teren neintabulat. Terenul se poate intabula direct pe cumparator? Cum as putea sa fac? (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)