avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract inchiriere de spatiu intre firma si pers ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract inchiriere de spatiu intre firma si pers fizica

Societatea mea a inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica. Cum imi inregistrez in contabilitate cheltuielile cu energia electrica avand in vedere ca nu pot preschimba contractul de furnizare pe numele sociatatii mele, el ramanand al proprietarului. Va rog un sfat curand. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 19:06, 6 Iulie 2008
Nu se supara nimeni, dimpotriva, putem invata cate ceva unii de la altii :).
Se poate si in rest, aceeasi operatiune am facut la o societate acum cateva luni si deja a trecut un control peste ei si a fost bine ;).
ghola a scris:
[incerc sa ajut cum pot si sper ca juristii sa nu se supere daca am alta parere cateodata.

Chiar ajuti, eu personal am fost pus pe ganduri de cateva posturi ale tale si pot spune ca mi-au fost de folos.

Profesiile noastre sunt interdependente

PS Sper sa nu fim sanctionati ca suntem off topic;)
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2008
Darius Bobic, Avocat
adina m a scris:

Societatea mea a inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica. Cum imi inregistrez in contabilitate cheltuielile cu energia electrica avand in vedere ca nu pot preschimba contractul de furnizare pe numele sociatatii mele, el ramanand al proprietarului. Va rog un sfat curand. Multumesc.
[/quot

pentru utilitati scrie clar in Codul Fiscal ca trebuie ca si contractele sa fie incheiate direct cu furnizorii pt a putea fi considerate chelt deductibile. pct 37 din Normele la Codul Fiscal
Salut,
Pe baza contractului incheiat intre parti(atentie prin notariat) trebuie sa mergi la toti furnizorii de necesitati(gaz,curent,apa,etc)si sa faci contracte noi pe firma.tinand cont ca tarifele pe firma sunt mai mari la utilitati nu cred ca are rost.Pastrezi contractul dor pentru punct de lucru si casa de marcat(daca este cazul).

Alte discuții în legătură

Facturare utilitati contract locatiune pers. juridica cu pers fizica avb_grup avb_grup Buna ziua Speta pe care vreau sa o supun atentiei dvs presupune mai multe paliere pe care am sa incerc sa le introduc treptat in discutieI. In esenta este ... (vezi toată discuția)
Contract comodat blu_angel blu_angel firma are sediul intr-un ap. cu doua camere pe baza unui contract de comodat incheiat la notariat. in acel contract nu se specifica clar obligatiile firmei ... (vezi toată discuția)
Deducere utilitati pe firma de la o persoana fizica raccone raccone cum se pot deduce cheltuielile cu utilitatile pe o firma care a inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica care este titular de contract la ... (vezi toată discuția)