am fost casatorita in Germania, am facut transcrierea actului de casatorie in romania.
Acum vreau sa ma recasatoresc, dar am nevoie sa transcriu si divortul pe marginea actului de casatorie.
Divortul e pronuntat in Germania, cu hotarare ramasa definitiva si irevocabila din 2005.
M-am interesat in romania si exista doua variante:
-conform legii 1051992 se face prin procedura de exequatur;
- avand in vedere faptul ca romania dupa 1 ianuarie 2007 a intrat in ue, este valabila doar o copie tradusa si legalizata la un notar a acelei hotarari de divort.
Insa nimeni nu ma poate lamuri care varianta este valabila la momentul actual si daca este cea de-a doua conform carei legi.
Executarea include recunoasterea hotaririi pronuntate in strainatate.In afara de asta,ei ii va folosi la o noua casatorie,ceea ce inseamna,in intelesul legii,ca va fi nevoie de punerea in executare a divortului definitiv si irevocabil pronuntat ca sa se produca o noua casatorie valabila..Am avut aceasta speta in urma cu circa 8 luni si am facut exequator cf. legii 105/1992
Puteti sa-mi spuneti in cat timp s-a efectuat recunoasterea divortului?
Sunt in contratimp si as dori sa stiu cat dureaza acea procedura de exequator in tribunal.
Multumesc!
Număr unic dosar (Număr anterior): 9...../3/2007
Înregistrat în data de: 16 Martie 2007
Obiectul cauzei: exequator (recunoasterea inscrisurilor si hotararilor straine) - Franţa
Materia juridică: Civil
Stadiu procesual: Fond
TERMENE DE JUDECATÃ:
Nr. Data Soluţie Detalii
1. 19 Iulie 2007 Soluţionare ADMITE ACŢIUNEA RECUNOAªTE EFECTE JURIDICE PE TERIT ROM A SENTINŢEI DE DIVORŢ CU APEL ÎN 15 ZILE