:) chiar nu trebuie sa ne lauzi pentru felul cum scrim .... dar atata timpat nu are o hotarare definitiva si irevocabila nu are ce sa puna in executare sau sa ceara recunoasterea acesteia.
Chiar va laudam, pe bune.:)
Eu raman la parerea cu recunoasterea hotararii, desi, trebuie sa recunosc ca, argumentele dvs. sunt de apreciat.
Insa, in Romania eu recomand a se proceda cum am aratat.
Aveti un caz concret referitor la ceea ce sustineti? Adica o rezolvare concreta cu statul roman a acestei probleme ?:)
Pentru a se pronunta o recunoastere a unei hotarari judecatoresti straine in Romania, acestea trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de aret.167 din Legea nr.105/1992. Printre conditiile mentionate in acest articol se afla si faptul ca hotararea trebuie sa fie definitiva, conform legii statului unde a fost pronuntatat.
Practica judiciara in tara : C.A.Bucuresti, dec.nr.1482/2002 sau C.A.Bucuresti, s.com., dec.nr.7377/2002
Nu va contrazic, dar, am zis eu ca hotararea nu trebuie sa fie definitiva cf legii statului unde a fost pronuntata?
Eu am zis ca sunt de acord cu dvs.
Vad ca la nr 1 pg 1 din TOPIC se precizeza ca hotararea este definitiva.
avocat Claudiu Lascoschi
Locuiesc in Australia,am fost casatorita in Romania in 1999, divortata in Australia in 2007,posed dubla cetatenie.
Sentinta de divort din Australia este definitiva.
Actiunea de Exequator a fost realizata la Tribunal.
Decizia de recunoastere a divortului a fost depusa la Consiliul Local , iar de aici a fost trimisa la I.N.E.P pe data de 13.02.08
Precizez ca am in plan a ma recasatori pe data de 4.05.08 ,deja am cumparat biletul de avion,cu intrare in tara pe 26.04.08 pt.o sedere de 3 saptamini(mai mult nu-mi permite serviciul) si sunt disperata ca nu am nici un rezultat de la I.N.E.P.
Va rog tare mult cine ma poate ajuta in aceasta problema, as dori sa aflu ce este de facut? Este normal sa dureze atit? In principiu,de la Consiliu,mi s-a spus ca dureaza 21 zile lucratoare,deci o luna calendaristica,perioada ce a trecut deja.
Timpul ma preseaza ,atit ce priveste biletul de avion cit si programarea concediului la serviciu (lucrez in domeniul public si nu este f.usor sa schimb programul chiar asa "pe ultima 100 de metrii".
VA MULTUMESC ANTICIPAT,
Elena Madalina Turcin