avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Care este salariul minim pe economie? 500 sau 540sau ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Care este salariul minim pe economie? 500 sau 540sau 570 sau media data de Ins.Nat.de Statistica?

Probleme care incep sa ne framante in urma discutiei cu organe de control de la ITM: salariul minim trebie sa fie cel stabilit de contractele de munca la nivel de ramura - OBLIGATORIU indiferent ca esti afiliat sau nu vre-unei asociatii patronale sau ca exista sindicat si acesta este afiliat vre-unei confederatii sindicale - pentru toate codurile CAEN pentru care se precizeaza.
Daca codul CAEN nu apare in niciun Contract Colectv la nivel de ramura atunci salariul minim este 500 lei. (pentru nerespectarea salariului minim amenda este intre 1.000 si 2.000 lei, dar se pune intrebarea care salariu minim, cel al guvernului sau celalat)

Care este salariul minim pe economie: cel stabilit de Guvern (500 lei) sau cel stabilit de contractele colective la nivel de ramura, acesta fiind in general mai mare de 500 lei?. De ex. la comert salariu minim este 540 lei. La alte ramuri, salariu coincide cu cel dat de guvern, 500 lei.

In chimie, petrochimie, petrol "(2) Castigul salarial mediu brut in societatile cuprinse in Anexa nr. 1 si in cele cu codurile CAEN 296, 297, 30, 31, 32, 33, 72, nu va fi mai mic decat castigul salarial mediu brut pe economie publicat in Buletinul Statistic al I.N.S.S.E."

Ce facem, modificam salariile minime sau nu? Pe la ITM la preluare contracte este liniste, dar cei de la control isi freaca mainile ca la un semnal de la centru sa se arunce pe bietele firme sa le jumuleasca.
Cel mai recent răspuns: Vioreld , utilizator 10:34, 7 Noiembrie 2008
Studiile superioare de scurta durata nu inseamna scoala postliceala ;) ... de unde ati scos asa ceva?
In sfarsit, s-a marit salariul minim brut pe economie:
-de la 01.10.2008 = 540 lei;
-de la 01.01.2009 = 600 lei.:yeah::((
buna ziua. imi puteti spune unde gasesc si eu toate contractele colective de munca la nivel de ramura? merci.
In Monitorul Oficial partea V. Aici se publica toate CCM la nivel national si la nivel de ramura.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe unitate crimson crimson [quot]Noul contract de munca la nivel national (CCM) prevede ca personalul incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire o reprezinta studiile ... (vezi toată discuția)
Coeficienti de ierarhizare salariala mihaela_86 mihaela_86 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt coeficientii de ierarhizare salariala la 31.03.2011 (mai exact care este salariul mimim pe economie pentru ... (vezi toată discuția)
Salar minim 2011 pe economie ptr cei cu studii superioare atalinna atalinna Buna ziua.Va rog sa imi precizati care este salariul minim pe economie ptr cei cu studii superioare.Am inteles ca din 2011 sunt o serie de modificari in acest ... (vezi toată discuția)