avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anulare act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anulare act aditional

Buna ziua, Sunt angajat ca sef serviciu cercetare dezvoltare. In luna August 2009 patronul ne-a facut PFA pe toti cei cu salarii mai mari, cu scopul de a plati impozite mai mici la stat. In consecinta ne-a fortat sub amenintarea cu disponibilizarea sa semnam un act aditional prin care am renuntat la salariul initial si am acceptat un salariu de 1200RON. Diferenta de salariu ne-a fost promisa pe PFA dar nu a a fost onorata decat 4 luni. Salariile de 1200RON au fost platite pana in luna Aprilie cu o intarziere de mai multe luni. In acest moment ultimul salariu primit este pentru luna Aprilie iar pe PFA, luna Decembrie 2009. Inteleg ca actul aditional ar putea fi anulat pentru "viciu de consimtamant" dar nu stiu ce implica acest lucru si cine se poate ocupa de acest caz. Am discutat cu 1 avocat si nu mi-a dat prea mari sperante. Ce se poate face?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 17 Decembrie 2010
adelaida_07 a scris:

:offtopic:
Am spus dornic de succes nu de afirmare......
Avand insa in vedere faptul ca nu ne-ar strica niste specialisti pe un domeniu anume : civil, muncii... etc, nu vad de ce nu ar fi si un astfel de proce o treapta de afirmare.



:offtopic:
Raspunsul dat se vedea clar cui ii este adresat ....:)
Mi-am dat seama :)
Dar merita omul o incurajare.
Va multumesc dar as dori o parere competenta, am sanse de reusita in anularea actului aditional eventual plata facturilor restante ( nesemnate de angajator), sau trebuie sa ma multumesc cu reclamatie la ITM pentru neplata salariilor reduse, eventual neplata PFA-ului pe luna Ianuarie? Evident ce nu as vrea sa ma bag intr-o operatiune fara sorti de castig, mai ales ca aceasta implica bani timp, nervi, chiar si noroc
Aici nu va poate garanta nimeni ca veti castiga procesul. Judecatorul este cel care da sentinta.
La ITM puteti formula sesizare pentru neplata salariilor si nu pentru neplata facturilor pentru PFA.

In instanta puteti solicita toate drepturile banesti restante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este dol??? scarlet scarlet in cazul unor de plata ale unei asociatii de proprietari care nu specifica (dupa cum specifica L 82 si OMF 1969/2007): -data intocmirii data afisarii data ... (vezi toată discuția)
Demisie in alb kamytza01 kamytza01 buna seara, va rog sa imi spuneti si mie ce as avea de facut in urmatoarea situatie in care ma aflu si daca este legal ceea ce se intampla. de un an eu si ... (vezi toată discuția)
Pot cere prin cerere reconventionala sa se constate nulitatea contractului Jackro Jackro In Februarie 2009 am incheiat un contract pentru prestarea serviciului de internet. Pe primul an (perioada initiala) am achitat debitele integral dar in ... (vezi toată discuția)