avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii?

un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 euro.
Iurama acestei achizitii intracomunitare firma devine platitoare de tva sau nu?
care este plafonul care nu trebuie depasit pe un an de zile , sau dupa ce cifra de afaceri firma devine platitoare de tva
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 07:25, 16 Martie 2011
in primul rand verificati daca firma din itlalia este inregistrata sau nu in scopuri tva in tara sa. verificati codul de tva al acesteia.
daca furnizorul nu e platitor de tva in italia, nu aveti nimic de facut, iar daca este, situatia se complica.
inainte de cea de-a doua achizitie, trebuia sa va inregistrati in scopuri tva intracomunitar si sa va inscrieti in ROI si pe urma sa efectuati tranzactia.

reveniti cu detalii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)
Ce declaratii trebuie depuse in cazul unei achizitii intracomunitare de servicii pentru un ong mariastatescu mariastatescu Buna ziua! Am un ong care urmeaza sa faca achizii de servicii de cercetare de marketing de la o firma din Cipru (8750 euro). Ce declaratii trebuie sa depun? ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare aby72 aby72 Sunt interesata de aceste achizitii intracomunitare..ma poate ajuta cineva?de curand am deschis firma,(mentionez ca nu este platitoare de TVA) si doresc sa ... (vezi toată discuția)