avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si HG nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a legii (pagina 10)

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010 si intra in vigoare de la data de 1 ianuarie 2011.

Actul normativ, in integralitatea sa, poate fi consultat accesand link-ul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
@BODEALEX

Astfel in Legea 19/2000 actualizata se mentioneaza la Capitolul IV - PENSII:

Stimate domn, nu credeam ca discutam prevederi de pe net. Cine citeste ceea ce ati scris vede doua articole 52 din Legea nr. 19/2000 si nu intelege nimic. Art. 52 pe care l-ati ingrosat avea acest cuprins inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 250/2007.

Incepand din 2007, dupa adoptarea Legii nr. 250/2007, art. 52 a avut urmatorul cuprins:
Articolul 52 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 52. - La data indeplinirii conditiilor pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta, in conformitate cu prevederile art. 42, pensia anticipata partiala devine pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin eliminarea diminuarii prevazute la art. 50 alin. (2) si prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de anticipare, trecerea la pensia pentru limita de varsta facandu-se la cerere."


Urmatoarea si ultima modificare a art. 52 a avut loc prin Legea nr. 273/2009:
2. Articolul 52 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 52. - Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, la implinirea varstelor de pensionare prevazute de prezenta lege pensia anticipata partiala devine pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin eliminarea diminuarii prevazute la art. 50 alin. (2) si prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de anticipare."

Dupa cum foarte bine stiti, incepand cu data de 1 ianuarie 2011 Legea nr. 19/2000 a fost abrogata.

In privinta aceasta:
(...) lucratoarea de la ghiseu mi-a spus ca de la aceasta data se ia in calcul solicitarea de trecere de la pensionare anticipata partiala la pensionare la limita de varsta.

repet ceea ce am scris in mesajul anterior: veti trece la pensie pentru limita de varsta de la data indeplinirii conditiilor si veti primi toate drepturile de la aceasta data.

In incheiere am o singura rugaminte: sa reveniti in acest topic atunci cand veti primi decizia de pensie pentru limita de varsta si sa scrieti cu ce data ati trecut la aceasta categorie de pensie. Ma refer, bineinteles, la data din decizia de pensie pentru limita de varsta.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
VA MULTUMESC FOARTE MULT ..INSA CRED CA SUNT FOARTE MULTI IN SITUATIA MAMAEI MELE SI SINCER NU E DREPT.
Am depus o cerere de recalculare a pensiei dupa 40 de zile dupa comunicarea deciziei de pensie.Dupa 2 luni am primit raspunsul ca nu mi se ia in calcul cererea deoarece am depus-o cu intarziere,conform Legii nr.263/2010,art.149 alin.1 .Chiar nu se poate recalcula pensia din aceasta cauza?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Calcul pensie daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza pensia la limita de varsta, mai exact daca se iau in calcul veniturile obtinute in ultimii ani de activitate.Solicit ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie paulacarmen paulacarmen Ma numesc Mitran Paula Carmen, sunt nascuta pe 8 martie 1953, iar anul acesta m-am pensionat la limita de varsta, avand o vechime de 25 de ani in domeniul ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala andra_georgi2002 andra_georgi2002 Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se calculeaza pensia pe caz de boala. In functie de salariul net pe ultimele 6 sau 12 luni, sau venitul pe aceasta ... (vezi toată discuția)