avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si HG nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a legii (pagina 10)

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010 si intra in vigoare de la data de 1 ianuarie 2011.

Actul normativ, in integralitatea sa, poate fi consultat accesand link-ul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. - Dvs. ca salariat nu ati platit contributia pentru pensie la venitul obtinut.
- Pe vremea aceeas salariatului i se retinea pe statul de plata contributia numai pentru salariul inregistrat in contractul individual de munca.

2. Angajatorul platea contributia la total fond salarii.

3. Asa erau prevederile legale in acele timpuri.
Am inteles.In cazul asta atunci n-are nici un rost sa dau in judecata Casa de Pensii,nu?
Inca o data,multumesc mult
In aceasta situatie unii au castigat procesul altii nu, depinde de cine judeca.
Multumesc,domnule TudorAproximativ cam cit costa un astfel de proces?
Numai bine va doresc.
Actiunile in instanta impotriva Caselor de pensii nu costa nimic. Doar daca apelati la avocat, achitati onorariul acestuia, pentru a va formula actiunea, a va reprezenta in proces...

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala andra_georgi2002 andra_georgi2002 Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se calculeaza pensia pe caz de boala. In functie de salariul net pe ultimele 6 sau 12 luni, sau venitul pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza pensia la limita de varsta, mai exact daca se iau in calcul veniturile obtinute in ultimii ani de activitate.Solicit ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie paulacarmen paulacarmen Ma numesc Mitran Paula Carmen, sunt nascuta pe 8 martie 1953, iar anul acesta m-am pensionat la limita de varsta, avand o vechime de 25 de ani in domeniul ... (vezi toată discuția)