avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reevaluare program vizitare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reevaluare program vizitare

Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema.Am divortat acum 5 ani. Acum un an tatal copilului, in urma unor repetate conflicte si neintelegeri a deschis actiune in instanta pentru stabilirea unui program vizitare minor, sustinand ca l am impiedicat sistematic sa si vada copilul. in fapt, copilul a fost la el in repetate randuri, in excursii etc,insa ca de obicei adevarul este dincolo de noi...In prezent el este primul care nu respecta acea hotarare judecatoreasca, nevenind sa-l ia cand trebuie si solicitand sa l duca la bunici sau in alte locuri in alte zile decat cele din program..Din dorinta de a inceta conflictele si tensiunile asupra copilului care acum are 10 ani jumatate, am acceptat aceste fluctuatii de orar, iar acum aceasta buna credinta si bunavointa a mea este luata drept slabiciune pentru ca TOT EL!!! ma ameninta cu un nou proces sau mai stiu eu ce alta actiune...sustinand ca eu sunt cea care nu respect programul si care -i obstructioneaza accesul la fiul sau..Mentionez ca este cadru didactic in scoala in care fiul nostru este elev si l vede zilnic...cu toate astea.......Ar mai fi multe amanunte si picante si adevarate si importante de spus,dar ma opresc aici pentru ca scopul meu nu este sa ma razbun pe el ci sa l scap pe baiatul meu de teroarea psihica la care il supune atunci cand il suna (cu mine refuza sa discute , doar ameninta)si cand ii cere sa si faca temele ca vine sa l ia.Copilul imi spune mereu ca nu mai vrea sa mearga acolo, dar in fata tatalui sau nu are curajul sa spuna nimic
Intrebarea mea este-Eu chiar nu pot face nimic???Trebuie sa mi oblig copilul sa se duca la tata impotriva vointei lui???
Sa-l conving folosind tot felul de argumente???Ce se intampla daca copilul refuza sa mearga??? Desigur ca in ochii lui tot eu il influentez si- l conving sa nu mearga...insa nu acesta e adevarul...Ce se poate face legal???Am fost si la Autoritatea Tutelara unde mi s-a spus sa tin cu dintii de program si sa mi conving copilul sa mearga...Oare pana la ce varsta vom fi victimele orgoliilor lui si ne vom plimba prin tribunal?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:33, 28 Martie 2008
Domnule avocat Claudiu Lascoschi
Copilul a mai trecut printr-o astfel de expertiza in urma cu un an, cand tatal a initiat procesul de stabilirea a programului . Copilul a fost chemat si audiat intr o incapere a tribunalului separat fiind si mine si de tata. O astfel de audiere ar fi asa cum am spus si eu mai sus relevanta pentru instanta. E singura solutie ...pentru ca altfel copilul nu are puterea sa spuna tatalui in fata ca nu vrea sa vina si de ce.....Evaluarea psihologica e singura solutie....Pentru ca martori dispusi sa "povesteasca" am vazut ca gaseste usor tatal..
Va multumesc
Si eu va multumesc pt atentie.

As vrea totusi sa precizez faptul ca evaluarea psihologica nu o face judecatorul, ci un medic psiholog, care are aptitudinea de a stabili ceea ce vrea cu adevarat minorul si daca a fost sau nu influientat minorul in procesul sau deliberativ.
Parerea mea este ca daca tatal minorului nu isi angajeaza un avocat abil scapati fara sa va doara capul.Altfel, pot aparea probleme neasteptate.
Orice psiholog va incerca sa lamureasca probleme legate de intrebarea : de ce isi respinge tatal?
Ca sa nu mai spun ca eu personal as cere prezenta in instanta psihologului pt a putea pune intrebari.

avocat Claudiu Lascoschi
Eu nu inteleg care e problema: nu vrea copilul, nu merge... Simplu! Ca vrem sa aiba doi parinti, da' nu ca sa-l traumatizeze! Dintre doua rele il alegeti pe cel mai putin rau!
Daca vreti sa mergeti cu micutul la psiholog sa inteleaga si el de ce nu vrea sa-si vada tatal, ce ascunde in el... ok.
Dar in rest niciun dosar nu va fi dat, pentru vizitare, in contradictoriu cu acel copil. Iar el poate sa nu respecte hotararea.
Orice avocat al tatalui, cat de bun, nu va putea trece peste asta.
Si niciun executor.
Ca nu vorbim aici ca tatal sa ia o cana sau alt obiect, ci un suflet. Care poate spune nu!

Un copil fericit!
Va multumesc pentru raspuns
Eu stiu de ce copilul refuza sa mai mearga la tata....dar nu acesta era scopul meu aici, sa scot in evidenta ce face tatal cu viata lui...ideea era ce pot face eu pentru copilul meu ca sa il scap de ceva ce nu i face placere....Am inteles ce posibilitati legale sunt si va multumesc. Am mai inteles ca vointa copilului primeaza si asta este minunat. Nu ma eschivez nici eu si nici copilul de la nici un fel de expertiza a niciunui psiholog. Sa nu se inteleaga gresit ca m-as opune vizitelor, refuz insa sa vad cum copilul pleaca acolo impotriva vointei lui sau sub o anumita presiune...indiferent de ce natura este ea. Totul este foarte simplu atata timp cat vad ca baiatul e multumit si fericit.....restul nu conteaza!
Pai asta v-am si spus, ce sa afceti: nu vrea, nu merge. Simplu si curat. Fara probleme.

Sigur ca primeaza copilul si ceea ce vrea el.
Va doresc un copil fericit!
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are tatal pe care nu il cunoaste? Alina_Meli Alina_Meli Buna ziua am un baiat de 12 ani pe care l-am crescut cu actualul meu sot, fiind divortata de mai bine de 10 ani (de fostul). A platit pensie pt minor la ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)
Help copiii, copii sustin ca nu vor sa mearga sorin2008 sorin2008 Va rog astept solutii nu mai stiu ce trebuie sa fac. Am divortat in octombrie 2008 si s-a stabilit dreptul de vizita in prima si a 3 saptamana din ... (vezi toată discuția)