avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pentru amante nu exista legi?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pentru amante nu exista legi?

Buna ziua, vreau sa stiu daca se poate sa o dau in judecata pe amanta sotului, sa-i cer daune morale simbolice pentru prejudiciul adus familiei noastre...
vreau sa stiu daca se poate sa o dau in judecata pe amanta sotului, sa-i cer daune morale simbolice pentru prejudiciul adus familiei noastre...

Puteti cere instantei daune morale dar nu in numele familiei deoarece o parte a familiei nu a suferit nici un prejudiciu.
Dimpotriva acea parte pare sa se simta bine in compania amantei.
In aceste conditii cererea introdusa in numele familiei (coparticipare procesuala) ar putea fi respinsa ca fiind lipsita de interes...

vrd a scris:

Nu are rost sa te legi de o relatie care oricum s-a sfarsit doar de dragul copiilor

Acesta, doamna, este un "drag" fals, de fapt un orgoliu si o posesivitate si o teama de singuratate disimulate in "drag de copii". Am fost, in copilarie, victima unui asemenea "drag de copii" ca pretext al lipsei divortului, si, puteti sa ma credeti, asemenea copilarie lipsita de liniste, siguranta si stabilitate (desi, vezi - doamne, hirtiutza aceea roz numita "certificat de casatorie" le garanteaza), nu as dori niciunui copil din lume. A fi crescut de bunici (in casa parintilor, care, insa, au ca principal scop "conjugal" certurile dintre ei si sunt "vizionati" de catre copii cam 10 mnute pe zi) si a interactiona ocazional cu parintii in conditii de stress (certuri si discutii fara sfirsit) inseamna a fi orfan de ambii parinti, nicidecum ca parintii "ramin casatoriti de dragul copiilor'.
Copiii doamnei care a adresat intrebarea si a deschis topicul cred ca au dreptul de a avea macar un parinte - chiar si divortat - care sa ii creasca, in loc de niciunul, desi parintii sunt casatoriti. Si, nu stiu de ce, eu cred ca in aceasta clipa ei ar trebui sa primeze si sa nu devina tapi ispasitori o buna parte din viata pentru greselile facute de parinti.
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2011
hector2010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, ... AFRODITA FRATA AFRODITA FRATA Buna ziua! Noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, prostituate ,infirmiere pentru sotii nostri. Si chiar daca am face-o ei tot se duc la amante ... (vezi toată discuția)
Vreau sa scap de femeia care imi hartuieste familia ContSters158242 ContSters158242 Am doi copii si un sot care imi tot promite ca nu o mai cauta pe fosta lui amanta Laura. Este un tata minunat si un sot bun, dar aceasta femeie il cauta in ... (vezi toată discuția)
Divort ina-ina-ina ina-ina-ina buna seara!Problema mea este urmatoarea....sunt casatorita de 10 ani am un copil de 6ani jumate....anul trecut am aflat ca sotul meu are o alta relatie....el ... (vezi toată discuția)