avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pentru amante nu exista legi?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pentru amante nu exista legi?

Buna ziua, vreau sa stiu daca se poate sa o dau in judecata pe amanta sotului, sa-i cer daune morale simbolice pentru prejudiciul adus familiei noastre...
hector2010 a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Vinovat este si barbatul si femeia amanta.
Dar este vorba doar de o vinovatie morala.

Deci dvs. considerati ca, in conditiile in care sotul meu are o amanta, iar eu stiu, ma complac in aceasta situatie si tolerez acest lucru ani de zile, eu nu am nicio vinovatie morala ? :O
In ce fel anume este vinovata acea amanta ? S-a aratat ca ea cunostea corect situatia familiala a respectivului domn ? Si, chiar daca o cunostea, ce influenta putea avea ea asupra relatiei dintre acesta si familie ?

Este intotdeauna mai usor ca consideram ca "l-a prostit amanta", gasind aceasta scuza atit pentru nepasarea sotiei, cit si pentru dezinteresul sotului, insa niciodata nu este adevarat. Vorbim totusi de oameni in toata firea, care poarta raspunderea a doi copii si iau decizii in numele si (nadajduim) spre binele acestora, nu de copii de liceu.

Asta imi aduce aminte de morala medievala care respingea social o femeie violata, considerind-o vinovata pentru viol. Conform acelei morale, da, amanta este vinovata. Ca exista, ca poate oferi ceva ce sotia nu ofera si ca nu l-a respins pe domnul cu pricina.
Atita vreme cit societatea noastra accepta relatiile in afara casatoriei, nu vad cum, conform moralei zilelor noastre, s-ar putea gasi acolo o vinovatie.

Este foarte greu de spus cum ca ati fost vinovata dvs.
Amanta isi putea da seama daca este sau nu casatorit.Haideti sa fim seriosi.
Sa nu credeti ca nu l-a interogat...si chiar daca nu ar fi recunoscut tot si-ar fi dat seama...

Alegerea i-a apartinut lui si nu aveati ce sa faceti in acest context.
Stimati colegi de forum,consider ca este unul din cel mai dezbatut subiect.
Lipsa de comunicare in cuplu, care se datoreaza in parte activitatilor cotidiene care sunt din ce in ce mai stresante, ii aduc pe o parte dintre noi sa se refugieze in bratele altcuiva, cu speranta ca vor fi intelesi mai bine si ca ziua de maine va fi cu mult soare. Dar, in scurt timp vor constata ca si pe acel taram este un sezon furtunos.
Instabilitatea in cuplu este la ordinea zilei si o provoaca in general cei care se mint singuri de la inceput, avand o tara, mostenita din familie.
>>cioara de pe gardul vecinului, parca este mai pasare decat ce-a din ograda proprie<<
Nenorocirea este ca ii face sa sufere pe cei care i-au fost alaturi pana atunci la bine
si la rau si binenteles copii, care nu inteleg de ce se intampla asa ceva.
E trist.Dar fiecare are vina lui.Cand se intampla astfel de evenimente este bine sa cauti a te refugia in ceva pentru a nu te gandi mereu la acelasi lucru,sau ...la amanta.De aceea doamna ,va indic sa aveti rabdare.In curand sotul se va satura de amanta .In momentul in care se vor gospodari impreuna nu vor mai simti in timp aceeasi atractie.Veti vedea,ca mai mult de 2-3 ani nu rezista relatia.Amantele,tot de amanteala se tin.Rar cand un barbat poate struni o amanta.Stati pe aproape, telenovela inca nu s-a terminat.
bombanel a scris:

Amantele,tot de amanteala se tin.Rar cand un barbat poate struni o amanta.Stati pe aproape, telenovela inca nu s-a terminat.

Oare chiar asa sa fie ? "Amantele tot de amanteala se tin" ? Nu dati sperante false doamnei... este intr-o situatie dificila, insa, poate, dupa o vreme, va gindi logic si va constata ca, in loc sa tina pe masa, casa si gospodarie un barbat si doi copii, numarul va fi mai mic, raminind numai copiii. Stiu ca este sec si dur ce spun, insa am trecut prin aceasta experienta si imi permit sa va contrazic in cunostinta de cauza.

Amantele nu se tin numai de amanteala, uneori amantele sunt femei mai echilibrate, mai putin disperate dupa casatorie decit sotiile, si nimic mai mult.
Daca s-ar tine numai de amanteala, am vorbi de prostituate si asta ar implica plata cu ora, cu ziua, sau cum accepta ele.
Dvs. confundati (eroare grava) amanta cu prostituata. Sunt doua notiuni diferite, sunt persoane de moralitate si educatie diferita si cred ca aici tocmai ati insultat gratuit pe cineva (v-ati dat seama ?).

In Romania, in momentul de fata, educatia "maselor" lasa foarte mult de dorit. Pe de o parte, exista modelul de acum 200 de ani (inca uzitat in familiile de la tara, fara contacte cu lumea exterioasa) ce zice "nu ai verigheta pe deget, esti o ratata", care se aplica, din ce am constatat eu, pentru 80% din femeile romance (si pentru dvs.. din moment de vorbiti de "strunit o femeie", de parca ar fi cal sau vaca sau scroafa, oricum, o fiinta irationala si lipsita de intelect si vointa proprie), si pe de alta parte exista aceasta acceptare a moralei occidentale de relatii in afara casatoriei (si aici nu ma refer la relatii adulterine, ci atunci cind ambii parteneri sunt necasatoriti).

Poate ca ar trebui sa ne hotarim, legislativ vorbind, de care parte a secolului 18 ne aflam, pentru a nu mai induce in eroare oamenii si a lamuri aceste probleme de "morala", care morala este un pic prea elastica in momentul de fata.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
hector2010, utilizator
DL BOMBONEL gresiti amarnic . Stiu caz concret in care amanta i-a devenit sotie .
Asa ca d-na draga nu va mai faceti iluzii si nici sperante desarte .
Nu are rost sa te legi de o relatie care oricum s-a sfarsit doar de dragul copiilor sau pt ca aveti orgoliul ranit. Suferinta sufleteasca este enorma dar timpul vindeca ranile .

Alte discuții în legătură

Buna ziua! noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, ... AFRODITA FRATA AFRODITA FRATA Buna ziua! Noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, prostituate ,infirmiere pentru sotii nostri. Si chiar daca am face-o ei tot se duc la amante ... (vezi toată discuția)
Vreau sa scap de femeia care imi hartuieste familia ContSters158242 ContSters158242 Am doi copii si un sot care imi tot promite ca nu o mai cauta pe fosta lui amanta Laura. Este un tata minunat si un sot bun, dar aceasta femeie il cauta in ... (vezi toată discuția)
Divort ina-ina-ina ina-ina-ina buna seara!Problema mea este urmatoarea....sunt casatorita de 10 ani am un copil de 6ani jumate....anul trecut am aflat ca sotul meu are o alta relatie....el ... (vezi toată discuția)