bombanel a scris:
Amantele,tot de amanteala se tin.Rar cand un barbat poate struni o amanta.Stati pe aproape, telenovela inca nu s-a terminat.
Oare chiar asa sa fie ? "Amantele tot de amanteala se tin" ? Nu dati sperante false doamnei... este intr-o situatie dificila, insa, poate, dupa o vreme, va gindi logic si va constata ca, in loc sa tina pe masa, casa si gospodarie un barbat si doi copii, numarul va fi mai mic, raminind numai copiii. Stiu ca este sec si dur ce spun, insa am trecut prin aceasta experienta si imi permit sa va contrazic in cunostinta de cauza.
Amantele nu se tin numai de amanteala, uneori amantele sunt femei mai echilibrate, mai putin disperate dupa casatorie decit sotiile, si nimic mai mult.
Daca s-ar tine numai de amanteala, am vorbi de prostituate si asta ar implica plata cu ora, cu ziua, sau cum accepta ele.
Dvs. confundati (eroare grava) amanta cu prostituata. Sunt doua notiuni diferite, sunt persoane de moralitate si educatie diferita si cred ca aici tocmai ati insultat gratuit pe cineva (v-ati dat seama ?).
In Romania, in momentul de fata, educatia "maselor" lasa foarte mult de dorit. Pe de o parte, exista modelul de acum 200 de ani (inca uzitat in familiile de la tara, fara contacte cu lumea exterioasa) ce zice "nu ai verigheta pe deget, esti o ratata", care se aplica, din ce am constatat eu, pentru 80% din femeile romance (si pentru dvs.. din moment de vorbiti de "strunit o femeie", de parca ar fi cal sau vaca sau scroafa, oricum, o fiinta irationala si lipsita de intelect si vointa proprie), si pe de alta parte exista aceasta acceptare a moralei occidentale de relatii in afara casatoriei (si aici nu ma refer la relatii adulterine, ci atunci cind ambii parteneri sunt necasatoriti).
Poate ca ar trebui sa ne hotarim, legislativ vorbind, de care parte a secolului 18 ne aflam, pentru a nu mai induce in eroare oamenii si a lamuri aceste probleme de "morala", care morala este un pic prea elastica in momentul de fata.