avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pentru amante nu exista legi?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pentru amante nu exista legi?

Buna ziua, vreau sa stiu daca se poate sa o dau in judecata pe amanta sotului, sa-i cer daune morale simbolice pentru prejudiciul adus familiei noastre...
Nu am inteles cu ce v-am considerat vinovata pe dvs.
Referirea viza amanta si nu sotia.

Poate exista vinovatie si din partea sotiei dar nu am facut referire la asa ceva intrucat asa cum poate exista vinovatie poate exista si nevinovatie.

Instantele nu sunt deloc interesate de aceste aspecte intime ale vietii de familie si va reamintesc ca eu sunt avocat si nu judecator.
Eu ma rezum doar la a apara pe cine ma plateste...
Societatea de azi in ROMANIA accepta ca un barbat sa aibe amanta .
Stiu zeci de cazuri in care barbati care au amante sunt felicitati sau invidiati .In societatea romaneasca de azi esti bine vazut si apreciat daca ai si amanta si nevasta.
Eu am fost o sotie care nu a acceptat "mocirla" am divortat si am fost vazuta foarte rau . "Barbatul poate sa mai si greseasca" era replica asa zisilor prieteni ..
Nu cred sa se poata schimba ceva atat timp cat noi ca fiinte umane acceptam aceasta mocirla .
E drept ca intr-o relatie sunt doi , ca mai sunt momente grele intr-un cuplu dar in fiecare zi trebuie sa lupti pentru aceea relatie. Daca numai unul ramane pe baricade si celalalt pleaca atunci cel mai bine e sa renunte si celalalalt. .
In final VINOVATI sunt amandoi.
ambii soti sunt responsabili si oarecum de vina ca lasa loc unei o terte persoane sa intervina in casnicia lor. se intampla sa te iei cu problemele de zi cu zi, sa uiti de celalalt, poate nu comunici suficient, poate esti egoist. se intampla ca pe fondul asta sa te indragostesti de altcineva.. se intampla. si brusc.. sotia, sotul devine cel mai mare dusman. stiu ca de la iubire la ura nu-i decat un pas.. (o fi si invers valabil?), dar totusi.. se tiganesc pe bunuri, pe nume, pe pensie..
nu pot sa inteleg cand unul din cei doi uita cine e, cati ani are, de unde vine, isi reneaga trecutul.. si mai ales uita de copii.. AI LOR !
ar face orice sa nu plateasca pensie, chiar renunta la servici, nu vin sa-i vada, nu-i cauta, nu-i intereseaza
nu sunt adepta ideii sa ramai intr-o casnicie doar de dragul copiilor, dar nici sa uiti de ei dupa divort, ca nu de ei divortezi.
gata.. m-am racorit
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu am inteles cu ce v-am considerat vinovata pe dvs.
Referirea viza amanta si nu sotia.

Exact. Va rog sa cititi mai mult decit primul paragraf, pe sarite, din doua in doua cuvinte, daca doriti sa raspundeti la obiect postarii, altfel devine ciudat raspunsul.

Nu ati considerat vinovata moral sotia care a acceptat cu seninatate existenta amantei inainte de divort, in schimb ati considerat vinovata moral amanta despre care nu stiti daca era informata sau nu asupra situatiei familiale a domnului respectiv si care nu avea nicio influenta in mediul conjugal al acestuia (sau, daca o avea, o avea cu acordul sotiei care acum o acuza).

Intr-adevar, vrd, vinovati sunt amindoi. Si sotul, si sotia. Si este adevarat ca morala in tara noastra este cu 200 de ani in urma, dovada faptul ca ati fost vazuta rau dupa divort. Cred ca se aplica foarte bine aici paralela mea de mai sus cu femeia violata considerata vinovata pentru viol ....
Imi pare rau sa aud ca aveti asa probleme,dar cu intelepciune,rabdare sia jutorul lui Dumnezeu le veti depasi.Important este ca dumneavostra sa va regasiti echilibrul,linistea,sa aveti copiii sanatosi si putere sa le duceti pe toate.Intr-adevar,superba ideea din prima pagina a domanei avocat,aceea de ai lasa copiii in grija.Eu,daca as fii putut.mi-as fii facut si eu un amant!!!Si pe urma vedeam eu cum o mai rezolvam.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, ... AFRODITA FRATA AFRODITA FRATA Buna ziua! Noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, prostituate ,infirmiere pentru sotii nostri. Si chiar daca am face-o ei tot se duc la amante ... (vezi toată discuția)
Vreau sa scap de femeia care imi hartuieste familia ContSters158242 ContSters158242 Am doi copii si un sot care imi tot promite ca nu o mai cauta pe fosta lui amanta Laura. Este un tata minunat si un sot bun, dar aceasta femeie il cauta in ... (vezi toată discuția)
Divort ina-ina-ina ina-ina-ina buna seara!Problema mea este urmatoarea....sunt casatorita de 10 ani am un copil de 6ani jumate....anul trecut am aflat ca sotul meu are o alta relatie....el ... (vezi toată discuția)