avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Vinovat este si barbatul si femeia amanta.
Dar este vorba doar de o vinovatie morala.
Deci dvs. considerati ca, in conditiile in care sotul meu are o amanta, iar eu stiu, ma complac in aceasta situatie si tolerez acest lucru ani de zile, eu nu am nicio vinovatie morala ? :O
In ce fel anume este vinovata acea amanta ? S-a aratat ca ea cunostea corect situatia familiala a respectivului domn ? Si, chiar daca o cunostea, ce influenta putea avea ea asupra relatiei dintre acesta si familie ?
Este intotdeauna mai usor ca consideram ca "l-a prostit amanta", gasind aceasta scuza atit pentru nepasarea sotiei, cit si pentru dezinteresul sotului, insa niciodata nu este adevarat. Vorbim totusi de oameni in toata firea, care poarta raspunderea a doi copii si iau decizii in numele si (nadajduim) spre binele acestora, nu de copii de liceu.
Asta imi aduce aminte de morala medievala care respingea social o femeie violata, considerind-o vinovata pentru viol. Conform acelei morale, da, amanta este vinovata. Ca exista, ca poate oferi ceva ce sotia nu ofera si ca nu l-a respins pe domnul cu pricina.
Atita vreme cit societatea noastra accepta relatiile in afara casatoriei, nu vad cum, conform moralei zilelor noastre, s-ar putea gasi acolo o vinovatie.