Din punctul meu de vedere , cererea de interventie principala nu are cum sa fie admisa, intrucat nu invocati un drept al dvs in legatura cu procesul verbal de contraventie.
Obiectul actiunii principale este anularea procesului -verbal de contraventie si nicidecum incalcarea unui drept.
De acord cu Elis; si daca procesul-verbal este anulat, vecinul tot poate obtine daramarea gardurilor prin actiune in instanta.
Deci, mentinerea procesului-verbal nu are un rol esential pentru drepturile lui.
Cererea de interventia accesorie imi pare deja ca o alta actiune, actiunea intemeiata pe obligatia de a face.
In primul rand, daca in procesul verbal de contraventie se dispune amenda si daramarea gardurilor, nu cuva aceasta daramare ii profita, de fapt, vecinului? pentru ca se sustine ca interesul cererii de interventie este daramarea gardurilor.
Probabil de aceea s-a respins cererea de interventie ca inutila.
offtopic
In sfarsit reusesc sa accesez pagina de raspuns. Nu stiu de ce, dar de cate ori dadeam pe "Raspunde", nu se intampla nimic. Abia acum am reushit sa accesez butonul.
E clar ca ii profita, dar depinde ... Daca procesul-verbal se cere a fi anulat pentru... ca era intocmit dde un functionar necompetent?
Asta vreau sa spun, ca nu-l ajuta pe vecin un proces-verbal in plus sau in minus, el poate cere ridicarea gardurilor. Chiar e indicat, in conditiile in care poate solicita si daune pentru blocarea accesului, daune cominatorii pe zi de intarziere pana la ridicare sau ridicarea de cel interesat pe cheltuiala contravenientului...
Interesul nu e sa existe un proces-verbal, interesul e gardul. Or, aici se dezbate un proces-verbal.
Nu stiu cum sa ma exprim, procesul-verbal constata o contraventie potrivit legii, el nu are scopul de a avantaja un vecin sau altul... El are un scop precis, bine determinat de lege, anume sa combata anumite practici acre ar aduce atingere unui interes obstesc, general, nu unei persoane anume, individual determinate.
In caz de admitere a cererii de interventie principala, cererea principala se respinge ... si deci procesul verbal nu este anulat. Nu este posibil sa fie admisa ambele cereri.
Cererea de interventie accesorie este facuta in sprijinul Primariei, mentinerea procesului-verbal inseamna plata amenzii si daramarea gardului. Motivele invocate sunt in sprijinul neanularii procesului-verbal de contraventie. Ar putea fi admisa.