avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inadmisibilitate crr interventie in cadrul unei plg ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inadmisibilitate crr interventie in cadrul unei plg contraventionale

poate instanta sa califice ca "inadmisibila" o cerere de interventie in interes propriu, respectiv in interesul altei persoana, motivat de faptul ca litigiul este o plangere contraventionala ?

De mentionat ca nu scrie nicaieri in lege ca cererea de interventie nu este admisibila in cadrul unei plg contrav.

In continuarea motivatiei respingerii, instnta precizeaza: "Avand in vedere aceste considerente, in temeiul art. 52 Cpc, instanta de judecata urmeaza a respinge cererea de interventie ca inutila.”

SPETA E URMATOAREA

Primarul a intocmit un proc verb de contraventie ptr. edificarea unor garduri fara autorizatie.
Contravenientul a contestat PV in instanta.
Vecinul - caruia i-a fost ingradit dreptul de servitute prin gardurile edificate, a facut crr. de interventie in interes propriu
- in sensul ca i s-a ingradit dr de servitute; in subsid a facut crr de interv accesorie - in sensul ca prin garduri se ingreuneaza accesul in locuinta, se diminueaza valoarea imobilului etc.

Din punctul meu de vedere , cererea de interventie principala nu are cum sa fie admisa, intrucat nu invocati un drept al dvs in legatura cu procesul verbal de contraventie.
Obiectul actiunii principale este anularea procesului -verbal de contraventie si nicidecum incalcarea unui drept.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
De acord cu Elis; si daca procesul-verbal este anulat, vecinul tot poate obtine daramarea gardurilor prin actiune in instanta.
Deci, mentinerea procesului-verbal nu are un rol esential pentru drepturile lui.
Cererea de interventia accesorie imi pare deja ca o alta actiune, actiunea intemeiata pe obligatia de a face.
In primul rand, daca in procesul verbal de contraventie se dispune amenda si daramarea gardurilor, nu cuva aceasta daramare ii profita, de fapt, vecinului? pentru ca se sustine ca interesul cererii de interventie este daramarea gardurilor.
Probabil de aceea s-a respins cererea de interventie ca inutila.

offtopic
In sfarsit reusesc sa accesez pagina de raspuns. Nu stiu de ce, dar de cate ori dadeam pe "Raspunde", nu se intampla nimic. Abia acum am reushit sa accesez butonul.
E clar ca ii profita, dar depinde ... Daca procesul-verbal se cere a fi anulat pentru... ca era intocmit dde un functionar necompetent?
Asta vreau sa spun, ca nu-l ajuta pe vecin un proces-verbal in plus sau in minus, el poate cere ridicarea gardurilor. Chiar e indicat, in conditiile in care poate solicita si daune pentru blocarea accesului, daune cominatorii pe zi de intarziere pana la ridicare sau ridicarea de cel interesat pe cheltuiala contravenientului...

Interesul nu e sa existe un proces-verbal, interesul e gardul. Or, aici se dezbate un proces-verbal.

Nu stiu cum sa ma exprim, procesul-verbal constata o contraventie potrivit legii, el nu are scopul de a avantaja un vecin sau altul... El are un scop precis, bine determinat de lege, anume sa combata anumite practici acre ar aduce atingere unui interes obstesc, general, nu unei persoane anume, individual determinate.
In caz de admitere a cererii de interventie principala, cererea principala se respinge ... si deci procesul verbal nu este anulat. Nu este posibil sa fie admisa ambele cereri.

Cererea de interventie accesorie este facuta in sprijinul Primariei, mentinerea procesului-verbal inseamna plata amenzii si daramarea gardului. Motivele invocate sunt in sprijinul neanularii procesului-verbal de contraventie. Ar putea fi admisa.

Alte discuții în legătură

Posibilitate modificare cerere de interventie 2009iulia 2009iulia Va rog sa ma ajutati cu un sfat. O cerere de interventie accesorie, admisa in principiu, poate fi modificata, la termenul urmator, intr-o cerere de interventie ... (vezi toată discuția)
Cerere de interventie nitnelav nitnelav am facut o reclamatie la OPC care a amendat banca conform OUG 50/2010. Banca a depus plangere contraventionala la judecatorie iar eu am depus cerere de ... (vezi toată discuția)
Reglementare drum acces vood0o vood0o Am achizitionat de curand o casa, iar accesul se face pe un drum de acces (drum de servitute). Pe acest drum fiecare din locatari (3 cu mine) detine o cota ... (vezi toată discuția)