avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inadmisibilitate crr interventie in cadrul unei plg ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inadmisibilitate crr interventie in cadrul unei plg contraventionale

poate instanta sa califice ca "inadmisibila" o cerere de interventie in interes propriu, respectiv in interesul altei persoana, motivat de faptul ca litigiul este o plangere contraventionala ?

De mentionat ca nu scrie nicaieri in lege ca cererea de interventie nu este admisibila in cadrul unei plg contrav.

In continuarea motivatiei respingerii, instnta precizeaza: "Avand in vedere aceste considerente, in temeiul art. 52 Cpc, instanta de judecata urmeaza a respinge cererea de interventie ca inutila.”


SPETA E URMATOAREA

Primarul a intocmit un proc verb de contraventie ptr. edificarea unor garduri fara autorizatie.
Contravenientul a contestat PV in instanta.
Vecinul - caruia i-a fost ingradit dreptul de servitute prin gardurile edificate, a facut crr. de interventie in interes propriu
- in sensul ca i s-a ingradit dr de servitute; in subsid a facut crr de interv accesorie - in sensul ca prin garduri se ingreuneaza accesul in locuinta, se diminueaza valoarea imobilului etc.



AVLIL a scris:

Eu crred ca tocmai fondul problemei il schimba, caci in penal avem procedura penala si in contraventional procedura civila... Adica alta Marie, alta palarie!
Si tocmai ca nu e aceeasi ratiune, caci referitor la procesul-verbal de contraventie avem un interes general, public ce se vrea a fi protejat prin normele cu pricina, iar in ratiunea desfiintarii gardului raportat la vecinul contravenientului exista numai un interes privat.
Sunt doua chestiuni diferite, raporturi diferite, legi diferite.

Da. Cred ca m-ai convins. Asadar e alta procedura. In sfarsit, poate se schimba si asta. Alo! Se aude acolo sus? Faceti dom'le un Cod de procedura contraventionala (da asa mai pe indelete sa nu ne mai bombardeze instantele cu solutii contradictorii) si sa nu ne mai contrazicem nici noi!
Nicoleta. CEDO tocmai ca face paralele si le argumenteaza foarte bine ( ca au si ei solutii mai diluate :O ) in plus aceste paralele sunt o practica a CEDO de peste 25 de ani (adica s-au schimbat si acolo mai multi judecatori si toti au rationat cam la fel)
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2008
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate modificare cerere de interventie 2009iulia 2009iulia Va rog sa ma ajutati cu un sfat. O cerere de interventie accesorie, admisa in principiu, poate fi modificata, la termenul urmator, intr-o cerere de interventie ... (vezi toată discuția)
Cerere de interventie nitnelav nitnelav am facut o reclamatie la OPC care a amendat banca conform OUG 50/2010. Banca a depus plangere contraventionala la judecatorie iar eu am depus cerere de ... (vezi toată discuția)
Reglementare drum acces vood0o vood0o Am achizitionat de curand o casa, iar accesul se face pe un drum de acces (drum de servitute). Pe acest drum fiecare din locatari (3 cu mine) detine o cota ... (vezi toată discuția)