avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe masina inexistenta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe masina inexistenta

Am o problema pe care chiar nu am idee cum as putea sa o rezolv.Am constatat ca socrul meu plateste impozit pe o masina pe care nu o are.Singura sa masina a fost o Dacie care s-a vandut in anul 1995,de atunci nemaifiind achizitionata alta.Uitandu-ma printre chitantele pe care el le are de la Primarie,am constatat ca i se incaseaza impozit pe masina incepand din 1998 pana la zi si nu stiu pe ce.Am fost la Primarie si am cerut lamuriri.Mi s-a dat o hartie pe care apare o serie de motor si un nr.matricol(nu stiu ce e cu el) plus capacitatea cilindrica a masinii.In rest,nu scrie marca masinii,seria sasiu,nimic....Am intrebat ce sa fac si mi-au spus sa duc un act prin care sa demonstrez ca nu exista masina...(?)Eu nu pot sa fac radiere pe ceva ce nu am. Astept un sfat si eventual poate ma invata cineva daca pot sa aflu despre ce masina este vorba avand doar seria de motor.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ely2009 , utilizator 10:36, 31 Decembrie 2012
Oarecum sant si eu in aceeasi situatie.
Uite ce poti face pt inceput:
Cu contractul de vanzare cumparare pe care il ai chiar daca e nestampilat si cu buletinul fostului proprietar al masinii (sotul tau) te duci la politie la ghiseul de radieri auto, explici in mare care este situatie si anume ca nu poti sa radiezi masina de la impozit si ceri de la ei o dovada sau adeverinta unde sa specifice ei ca masina este radiata. Eu asa am procedat si mi-au dat o adeverinta unde scria ca persoana x a avut in proprietate o masina ( marca si datele de identificare ale masinii) de la data de... si pana la data de ...cand a fost radiata.
Si pe urma binenteles cu aceea adeverinta te duci la primarie.
La mine primaria nu a vrut sa-mi radieze masina de la impozit cu data radierii de la politie ci doar cu data cand am prezentat aceea adeverinta desi eu am dus certificatul de radiere in urma cu cativa ani atunci cand am radiat masina dar radierea nu s-a efectuat si acum acel certificat de radiere nu mai este de gasit.
aceeasi problema o am si eu , dar intr-o situatie mai complicata
am vandut in anul 1994 o Dacie doar in baza unei chitante de mana , in care sunt specificate doar numele proprietarului si al cumparatorului si doar orasul in care locuieste acesta plus numele si semnatura a doi martori (fara date din BI sau CI de la vremea respectiva )-deci practic nu s-a facut nici un contract de vanzare cumparare -legal
acum am primit somatie de la Directia impozite si taxe locale sa platesc o suma de 400ron , altfel in 15 zile se va porni executarea silita
e mai simplu sa merg in judecata si sa incerc sa mi se recunoasca chitanta de mana sau varianta propusa de administratie cu o declaratie notariala prin care sa decalr ca nu mai sunt in posesia masinii si in baza acesteia si a platii sumei respective din somatie (400ron) ,ei sa-mi radieze masina fara a mai merge la politia rutiera?
va multumesc
Jeana, nustiu care varianta e mai buna dar pot sa-ti spun ca la politie trebuie sa mergi la radieri si nu la rutiera si nu este deloc greu, te asezi la rand la ghiseul de radieri auto, explici situatia si ceri adeverinta respectiva. Se emite pe loc si nu costa nimic sau cel putin asa a fost in cazul meu si nu vad de ce ar fi diferit acuma.
Eu sunt intr-o situatie urata, chiar jenanta.
Am o masina dusa la REMAT in 2009, am dus adeverinta la primaria dar nu mi-au scos-o din rol pentru ca mai avem datorii. Acum in 2012 eu inca platesc impozit si penalitati la aceasta masina, care nu mai exista de 3 ani.
Cum sa procedez?
Mi se pare o nedreptate, sa platesc impozit la o masina dusa la REMAT de 3 ani.
Cei de la impozite si taxe, erau obligati sa radieze masina din evidentele fiscale in teremen de 7 zile, efectiv va sfatuiesc sa faceti o cerere scrisa in care sa le cereti in baza carui articol nu au scos masina dupa rol. Intradevar aveti obligatia achitarii debitelor restante pana la data ducerii la Remat. Pt abuzul facut, mergeti la director in audienta, nu vor avea ce articol sa invoce pt acest lucru.

In mod normal, cei de la Remat erau obligati sa nu va primeasca masina daca nu prezentati Certificatul fiscal in care se atesta achitarea tutuor datoriilor catre bugetul local, intrun fel aici este greseala.

Alte discuții în legătură

Radiere epuremarius epuremarius am dus o masina la programul rabla in 2010 printr-o procura deoare ce nu eram propietar, am facut actele de vanzare cumparare si am inscris-o la primarie dar ... (vezi toată discuția)
Radiere masini Hamarsold1234 Hamarsold1234 Eu am doua masini mostenite, una de la unchiul fabricata in 1972, si a inmatriculat-o unchiul meu in 1979, dupa aceea nu a mai inmatricalt-o. A ramas cu numar ... (vezi toată discuția)
Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)