avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1425 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Tatuarea: moda, protest sau automutilare?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Tatuarea: moda, protest sau automutilare?

In numele modei mii de oameni sunt gata sa isi transforme propriul corp intr-un exponat de muzeu,chiar cu riscurile unor complicatii,de multe ori grave.
Pentru unii tatuarea reprezinta dorinta de a fi la moda,spiritul de imitatie,teribilismul,dorinta de a fi mai barbati sau mai femei decat sunt in realitate, declansand "necesitatea" de a-si schimba infatisarea,de a fi mai altfel decat ceilalti semeni.
De fapt tatuarea,ca si percing-ul sau tunsul zero la femei sunt actiuni cu caracter de automutilare.
Psihologii afirma ca automutilarea,vine ,pe de o parte,ca expresie a agresivitatii intoarse spre sine.
Pe de alta parte, aceasta apare ca exprimarea starilor de protest,de revolta,de furie acumulate de-a lungul unor conflicte anterioare si pe care le scot la suprafata prin astfel de aciuni
Aceste manifestari apar ca un strigat al suferintei interioare,prin care persoanele respective atrag atentia apropiatilor lor ,semenilor lor,in general, ca exista,sufera,ca au nevoie de atentie,ca nu sunt intelesi,ca au nevoie de cei din jur,de fapt de ajutorul acestora.
Manifestarea aceasta ca si altele de aceiasi sorginte,poate fi un semnal de alarma pentru unele dintre persoanele care apeleaza la tatuaje,ele ,in realitate, punand in fapt,ceea ce nu pot spune cu cuvinte.
Psihologii reamintesc despre nevoia de afectiune,de atentie ,de iubire,care de fapt,pot insemna tot atatea cereri catre cei dragi,pe care cei care apeleaza la aceasta actiune ,le adreseaza ca gesturi disperate si chiar sub forma de gesturi extreme.
Cred ca natura este cel mai bun si mai merituos constructor al fapturii umane ,al corpului omenesc,care nu merita niciodata sa fie alterat sau schimbat de dispozitii de moment,de mofturi sau de gusturi bizare,de motivatii puerile , de creerea unor "universuri"paralele sau false.
eumarian a scris:

- Tatuajul este o arta saracuta. ...
- Prin tematica predilecta (numele iubitei, un caracter chinezesc, frunzulite de trifoi si alte simboluri caldute) tatuajul a fost mereu kitsch.
- Simbolul reprezentat trebuie sa fie usor de decodat pentru privitor si neagresiv pentru a putea trai ani intregi cu el. ... e o arta calaie.
- E o practica fara mesaj teoretic clar. ...
- Valoarea tatuajului e data de permanenta sa.

Am inteles. Daca tatuajul poarta un mesaj teoretic clar, daca se evita kitsch-ul si daca desenul este dpdv estetic bine executat toate argumentele cad, nu-i asa? Sigur ca tatuajul cu sirena de care scria Diana arata ca naiba de urat pentru ca asa arata si atunci cand a fost facut. Tatuajele mai vechi erau oribil executate.

@ Sabinaa :O Daca fac istorie inseamna ca ... :confused: ... Chiar ... oare ce inseamna? De unde ai dedus dumneata ca eu sustin ca ar trebui sa va rusinati de topless, de piercing ori de tatuaje ? :hm:
:oops: Si eu merg topless pe plaja si nici vorba sa ma rusinez cu toate ca avand in vedere ce-mi zice afurisitul de cantar ... ar cam trebui :blush2:
Ideea topicului este de a intelege “de ce?” si "ce este aceasta dorinta de a se tatua?" Adica, ce ii determina – in special pe tineri – sa adopte o moda precum cea a tatuajelor… Poate dorim sa intelegem ce ii determina pe oameni sa adopte moda tatuarii definitive pe suprafete mari de piele…

SABINAA a scris:
Da,este trupul meu si fac ce imi place si ce doresc cu el intr-o anumita masura
Tatuajele sunt discrete si pozitionate in locuri ascunse,la fel ca si pier cingul ( in buric).Unul din tatuaje si piercing-ul se pot vedea numai in sezonul cald.
Nu le-am facut din dorinta de a fi mai interesanta sau pentru a fi mai vizibila.Asa este moda la noi tinerii

Sper ca ati remarcat: cei mai multi care au scris aici nu au nimic impotriva tatuajelor sau a belciugelor… E la moda… E un stil de viata… Adica, doriti sa semanati intre voi, sa diminuati cat mai mult deosebirile. Daca unul are sa aiba toti, sa nu fie mai “altfel”….
In ceea ce ma priveste ma intereseaza "prin ce ma deosebesc de altii, nu prin ce ma aseman cu altii"...

Ba da, le-ati facut pentru a fi vizibila; adica, pentru a fi (considerata) la moda… Iar faptul ca nu sunt vizibile oricand nu schimba cu nimic datele… Stiti ca sunt acolo si aveti un sentiment de… nu stiu cum sa-i zic? Siguranta, avantaj asupra celor care nu au… Exact ca si in cazul celor care – de exemplu – au un defect pe care il ascund: o alunita mare si urata, cicatrici de la o arsura etc. Nici comportamentul lor nu pare “modificat”, dar… este (la nivel psihologic), insa nu pare astfel pentru toti cei din jur… E o “modificare” ce se simte – sa zic asa – la nivel personal, in primul rand.

De ce numai intr-o anumita masura putem face orice cu trupul nostru? S-ar putea intelege ca dv, SABINAA, ii blamati pe cei care-si fac urechi de elf sau cer sa li se amputeze membre. Ori putem face orice cu trupul nostru – si putem, pentru ca suntem liberi chiar si sa ne curmam viata daca atata ne duce capul – ori numai intr-o anumita masura… Si cine zice care e acea “masura” ?

Scrieti ca, da, unii au tatuaje urate, ca exagereaza… De ce ale lor sunt urate? Pentru ca sunt mai mari, pentru ca sunt la vedere? Ei nu pot face orice cu trupul lor? De ce credeti ca ei au depasit masura? Doar pentru ca au facut mai mult decat dv ati putea face?

SABINAA a scris:
Am vazut destui barbati maturi cu doi, trei cercei in urechi,codite si alte extrencitati.Femei mature foarte multe cu o sumedenie de tortite in urechi,doamne respectabile.

Ceea ce spunem si despre tineri: fiecare face ce doreste cu trupul sau, pe trupul sau… Maturii acestia au “venit” – cei mai multi – din tinerete cu tatuaje, codite si celelalte… Asadar, ei le aveau si cand nu erau moda… Altfel spus: ei au adoptat un stil de viata la care nu au renuntat nici azi, nu vor sa fie doar la moda… Acest gen de oameni spun mai mult decat: “sunt in pas cu moda”; ei spun ceva de genul: “acesta este stilul meu, viata mea”…

Dar, oare, chiar trebuie sa intelegem “de ce?” Hm… Poate ca ar trebui, dar numai in anumite cazuri… Atunci cand comportamentul unor tineri are… tendinte deviante. E o realitate: adolescentii – in special – trebuie intelesi si – as zice – urmariti cu atentie… Sunt la varsta cand isi “cauta un drum in viata”… Sunt la varsta la care “doresc sa fie tratati ca fiind adulti dar se comporta ca niste copii”…

Si prin cele scrise vreau sa se inteleaga clar: din partea mea oamenii isi pot bate cuie in cap! Daca se simt bine asa nimeni nu ar trebui sa aiba ceva “impotriva” lor… Si de regula, nici nu se intampla sa aiba ceva… doar ca unii se intreaba: de ce? Si e dreptul lor sa se intrebe (asa cum e dreptul fiecaruia sa faca ce vrea cat timp nu "ingradeste" un drept al altuia - si tatuajele nu ingradesc drepturile altora) si sa caute posibile raspunsuri…
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
trope_doi, utilizator
@r.gabi ,a scris:
Stimata domnisoara,ca sa ma ajutati sa va dau un raspuns,am sa va pun doua intrebari:

1.Ce v-a determinat sa va tatuati ?
2.Exista vreun motiv anume care v-a determinat sa faceti acest gest ?

1. Intimitatea<<<.Asta m-a determinat sa ma tatuez.
2. Frumusetea desenului ales de mine,locul unde l-am pus .Fiecare desen are semnificatia lui subintelesuleste sublim, nu stiu daca ma intelegeti.

@u.b.i.k. a scris
:oops:
Si eu merg topless pe plaja si nici vorba sa ma rusinez cu toate ca avand in vedere ce-mi zice afurisitul de cantar ... ar cam trebui
:blush2:

Sunteti..."superb " :happy:
Faptul "ca faceti istorie",nu am spus ca repros dar ati marcat toplessul,si asa mi-am amintit ca noi tineretul si nu numai,facem topless.

SILVANA :secret: astept cu mare interes mesajul/raspunsul SILVANEI ESTE FOARTE IMPORTANT PENTRU MINE,raspunsul ei dar ca femeie tinara

1.Cu tot respectul,considerati ca acel tatuaj sau "subintelesul" acestuia v-a sporit de atactivitatea din punct de vedere intim ?
2.Frumusetea desenului ales poate fi inramata si atarnata pe un perete ,pe toti peretii, poate exista pe un tablou,pe o fotografie,poate fi instalata pe display-ul computer-ului,poate fi instalata pe telefonul mobil,etc.
Puteti sa confectionati lenjerie intima si alte obiecte de imbracaminte imprimate cu acest desen.

Imi pare rau,din nou,fara nicio urma de rautate,din punctul meu de vedere,cel putin pana acum,atata timp cat existau atatea variante,raspunsul dvs nu este este unul convingator.
Din punct de vedere feminin,in raport cu o persoana de sex opus,nu puteti sa introduceti nicio "doza de mister" in jurul dvs prin acest tatuaj
Eu nu am nimic nici cu tatuajele,nici cu tatuatii,eu incerc sa aflu ce ii poate determina pe unii oameni sa faca acest gest,iar pana acum,din nou cu scuzele de rigoare,nu iesiti din tiparele obisnuite ale persoanelor care apeleaza la astfel de gesturi.

Aceasta nu inseamna ca nu va voi respecta la fel de mult sau ca nu puteti fi o persoana deosebita sau ca nu voi respecta persoanele care fac acest lucru .
Gestul insa ramane inexplicabil.
Poate sunteti mai subtila decat imi imaginez eu si atunci ...

@ r.gabi a scris:
Gestul insa ramane inexplicabil.
Poate sunteti mai subtila decat imi imaginez eu si atunci ...

Nimic nu poate fi inexplicabil Neinteles....DA
Sunt subtila,ati remarcat bine.Sa va spun ceva ce va va dezlega "misterul"
Tot ce este interzis....este dorit..
Tot ce este ascuns,....cere razboi...pentru a fi ...cucerit..

:offtopic: Aceasta este explicatia mea pentru dvs.Acum m-ati inteles?

Alte discuții în legătură

Salon infrumusetare - norme ue honey_geoo honey_geoo Buna seara! Care sunt normele de functionare ale unui salon de infrumusetare (manichiura, pedichiura, coafor, frizerie, cosmetica, masaj, solar)??????Care ... (vezi toată discuția)
Oameni care aduc tineretea in suflet! ContSters167247 ContSters167247 Sunteti mult mai tanar decat credeti! [i]acest motto este dedicat[/i] Toate varstele au \"inconveniente\"... Tineretea o are pe cea a gandirii, atunci ... (vezi toată discuția)
Avertisment impotriva publicarii horoscoapelor etc Iohanat Iohanat Sine ira et studio malo. Superstitiile religioase, magice (ca horoscopul) sau altele, sunt nestiintifice si nemorale; ele pot fi periculoase pentru sanatatea ... (vezi toată discuția)