avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Tatuarea: moda, protest sau automutilare?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Tatuarea: moda, protest sau automutilare?

In numele modei mii de oameni sunt gata sa isi transforme propriul corp intr-un exponat de muzeu,chiar cu riscurile unor complicatii,de multe ori grave.
Pentru unii tatuarea reprezinta dorinta de a fi la moda,spiritul de imitatie,teribilismul,dorinta de a fi mai barbati sau mai femei decat sunt in realitate, declansand "necesitatea" de a-si schimba infatisarea,de a fi mai altfel decat ceilalti semeni.
De fapt tatuarea,ca si percing-ul sau tunsul zero la femei sunt actiuni cu caracter de automutilare.
Psihologii afirma ca automutilarea,vine ,pe de o parte,ca expresie a agresivitatii intoarse spre sine.
Pe de alta parte, aceasta apare ca exprimarea starilor de protest,de revolta,de furie acumulate de-a lungul unor conflicte anterioare si pe care le scot la suprafata prin astfel de aciuni
Aceste manifestari apar ca un strigat al suferintei interioare,prin care persoanele respective atrag atentia apropiatilor lor ,semenilor lor,in general, ca exista,sufera,ca au nevoie de atentie,ca nu sunt intelesi,ca au nevoie de cei din jur,de fapt de ajutorul acestora.
Manifestarea aceasta ca si altele de aceiasi sorginte,poate fi un semnal de alarma pentru unele dintre persoanele care apeleaza la tatuaje,ele ,in realitate, punand in fapt,ceea ce nu pot spune cu cuvinte.
Psihologii reamintesc despre nevoia de afectiune,de atentie ,de iubire,care de fapt,pot insemna tot atatea cereri catre cei dragi,pe care cei care apeleaza la aceasta actiune ,le adreseaza ca gesturi disperate si chiar sub forma de gesturi extreme.
Cred ca natura este cel mai bun si mai merituos constructor al fapturii umane ,al corpului omenesc,care nu merita niciodata sa fie alterat sau schimbat de dispozitii de moment,de mofturi sau de gusturi bizare,de motivatii puerile , de creerea unor "universuri"paralele sau false.
@ SABINAA a scris:
SILVANA astept cu mare interes mesajul/raspunsul SILVANEI ESTE FOARTE IMPORTANT PENTRU MINE,raspunsul ei dar ca femeie tinara

Sabina,am sa incerc sa-ti raspund ca femeie tinara ( cum tu spui)-simplu utilizator.Din "asteptarea"ta,inteleg ca esti suparata pe mine,dar nu ai motiv.Cred ca ai inteles gresit,cum ca eu am ceva cu persoanele care recurg la tatuaje,piercing..etc.Departe de mine in a judeca pe cineva.Din punctul meu de vedere fiecare face ce doreste,ce-i place si cum vrea sa arate...il priveste.Pur si simplu, nu ma intereseaza//afecteaza .Si eu vad tot timpul ( locuind in capitala) tineri si nu numai( dar virsta nu are importanta) cu tatuaje discrete ori mai ample,piercinguri in numar mai mare ori mai mic in diferite parti ale corpului,pieptanaturi-tunsori-culori ( uneori ciudate ) pentru gustul meu.
Este problema fiecaruia in parte,ce si de ce..

:secret: Eu nu am tatuaje,piercinguri.....nici macar a doua " pereche de cercei",
pur si simplu nu suport durerea ( voita) si nu-mi plac interventiile artificiale .
Te multumeste raspunsul meu?.Asta sunt,imi place naturaletea.

Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
ContSters179589, utilizator
Nu doresc sa monopolizez discutia care chiar devine interesanta

Cu tot respectul,aveti voie sa aveti despre dvs.cea mai buna parere din lume,pana la limita narcisismului,dar nu cred ca sunteti atat de subtila pe cat v-am sugerat eu ca ati putea fi.
Prima dvs precizare ingrosata se refera la "fructul oprit",iar la mine are alte conotatii,care din nou,cu acelasi respect, pentru mine denota o oarecare lipsa de experienta in viata.
A doua precizare de acelasi fel ,cred eu ca se refera doar la un deziderat al dvs sau la o motivare data unui gest.
Stimata domnisoara,este usor sa fim "pretiosi" sau sa facem pe "pretiosii",mai greu este ca simtirile noastre,gesturile noastre,pana la urma,sa capete consistenta necesara credibilitatii lor.
Inca o data,cu acelasi respect,parerea mea,ramane aceiasi ,cea a lipsei unei explicatii credibile.
Va multumesc pentru intelegere.
Buna seara! Multumesc de invitatie si va cer scuze ca nu am raspuns pana acum! Am considerat ca nu este potrivit sa ma amestec intr-o discutie care ma tine putin ... in afara. Adica tema este generoasa, dar persoanele care poseda tatuaje nu reprezinta, pentru mine, subiecte de cercetat.
Cu toate acestea, daca tot se aduc argumente, atat in apararea tatuajelor, cat si in pastrarea unei note elegante de detasare, am sa va spun ca primul meu contact vizual cu un tatuaj a fost pe un antebrat murdar, ars de soare, unghiile mainii erau negre si mari, iar respectiva urma de intepatura era o inima cu sageata, iar sageata avea trei perechi de linii pe codita. Urmatorul tatuaj a fost pe un brat asemanator, dar era "IONELA". Concluzia: nu-mi plac, iar cine-si face are din partea mea toata intelegerea pentru suferinta prin care trece! Atat.
Nu stiu daca se poate numi moda... Moda este este limitata in timp, nicidecum permanenta. Ca anumite particularitati ale ei reapar peste ani, in alte "tendinte", este adevarat, dar nu asistam la o perenitate in acest sens.
Teribilism? Nu stiu, cred ca este mai mult curiozitate sau transpunerea pe piele, intr-un loc vizibil sau ascuns, a acestei curiozitati. Daca vrei sa placi mai mult decat crezi ca placi prin ceea ce esti, incerci sa ...adaugi ceva sau sa acoperi ceva. In cazul nostru, adaugi. Exista adevarati detinatori de recorduri guiness referitoare la tatuaje, piercing, ascutit de dinti s.a. Nu cred ca poate impresiona placut pe cineva "Omul-reptila", decat pe Elaine Davidson, femeia cu cele mai multe piercinguri.
Topless-ul nu era in discutie la inceput, dar, daca tot s-a ajuns la el, mie-mi convine. Intrebarile sunt: unde, cand, cu cine? Exista niste limite ale tolerantei la expunere, date de bunul-simt sau, altfel spus, acel simt...bun, care ne spune cand "avem voie".
Revenind la tatuaje, ma intreb cat de interesanta m-ar putea face un tatuaj? Pentru cine-l fac? Pentru mine...nu. Eu stiu exact ce pot, cat pot, ce determinari am samd. Atunci, e limpede ca o fac pentru ceilalti, care l-ar putea zari sau vedea mai usor (depinde pentru cati/cate este programat sa se vada!), acestia urmand sa...ma admire (?!) pentru ca am tatuaj, nu pentru ca eu sunt eu.
Daca tot stau astfel lucrurile, oare nu e ceva lipsa de incredere si o atitudine de rob? Adesea astfel de atitudini sunt descifrate de subconstient si comportamentul de raspuns este cam contrar asteptarilor.
Ca o paranteza, cu vreo 3 saptamani in urma, am vazut un tip, 25-28 de ani, arata bine, cu cercei in ambele urechi. Ciudat a fost ca amanuntele fizionomiei lui le-am remarcat dupa ce mi-au atras atentia cerceii stralucitori. M-a enervat ca aratau aproape ca ai mei! Glumesc, dar nu m-as vedea langa un asemenea barbat, pentru simplul fapt ca ne-am putea incurca cerceii...
Eu chiar cred in diferentierea de gen, in increderea in sine, in atitudinea demna si in faptul ca durerea...doare!
elena138, utilizator
SABINAA,
La randul meu v-am adresat o intrebare:
De ce afirmati: Da,este trupul meu si fac ce imi place si ce doresc cu el intr-o anumita masura

Nu discut despre cei care exagetreaza,sunt adevarate( reclame ambulante) sunt uriti,parca sunt murdari
?

Cine spune care este “masura” ? Si, de ce, daca dv afirmati ca unele tatuaje sunt urate altii nu au dreptul sa afirme ca nu le plac tatuajele – oricat de “frumoase” ar fi acestea?
trope_doi, utilizator
@trope_doi
Imi cer scuze,va raspund cu intirziere.

Fiecare isi are masura lui.Si fiecare il priveste pe celalalt,din punctul si din unghiul lui de vedere .Dar alegerea ii apartine fiecaruia,cu sau fara influente.
Unii chiar sunt dizgratiosi avind tatuaje de proasta calitate,suprafata mare de acoperire,teme diverse si multe...Multitudinea uneori strica "arta".

Alte discuții în legătură

Salon infrumusetare - norme ue honey_geoo honey_geoo Buna seara! Care sunt normele de functionare ale unui salon de infrumusetare (manichiura, pedichiura, coafor, frizerie, cosmetica, masaj, solar)??????Care ... (vezi toată discuția)
Oameni care aduc tineretea in suflet! ContSters167247 ContSters167247 Sunteti mult mai tanar decat credeti! [i]acest motto este dedicat[/i] Toate varstele au \"inconveniente\"... Tineretea o are pe cea a gandirii, atunci ... (vezi toată discuția)
Avertisment impotriva publicarii horoscoapelor etc Iohanat Iohanat Sine ira et studio malo. Superstitiile religioase, magice (ca horoscopul) sau altele, sunt nestiintifice si nemorale; ele pot fi periculoase pentru sanatatea ... (vezi toată discuția)