avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cum apreciati ?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cum apreciati ?

Toti oamenii ar vrea sa traieasca fereiciti . Totusi asa de multi sunt nefericiti . Aproape toti , majoritatea covarsitoare ar dori pace . De ce oare se invrajbesc si se razboiesc popoarele ? Oare exista o putere mondiala , care indeamna la rautate ? Estee posibil , ca natiunile sunt conduse de aceeasi putere nevazuta ?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:54, 1 Februarie 2011
Sigur, aveti dreptate. Stim ca fiecare generatie are procentul ei de genii, mediocri, submediocri si oligofreni. Faptul ca procentul de genii este de 2-3% pe generatie, iar majoritatea indivizilor dintr-o generatie este formata din mediocri, n-ar trebui sa ne duca cu gandul ca mediocrii nostri se pot transforma in genii. Apoi, fara un mediu propice, geniul nu se va manifesta ca geniu bun sau va ramane in stadiul de mediocru.
Inteligenta este distribuita oarecum aleatoriu si stim cu totii ca un copil de intelectuali nu este neaparat foarte inteligent (desi poate fi, dar nu este o conditie), insa va fi mai informat, pentru ca are acces la informatia utila mult mai usor decat un inteligent dezavantajat social.
Tot astfel, copilul inteligent, crescut intr-un mediu defavorabil, mai degraba va adopta un comportament antisocial decat cel conform uzantelor, pentru simplul motiv ca pe parcursul dezvoltarii sale nu a obtinut informatiile necesare unui comportament adecvat. Mai mult, inteligenta il va pune in situatia de a dezvolta comportamente inteligente de rezistenta la transformare sau la conformare. Nu stiu daca odata ajunsi la comportamentul-limita vor putea fi recuperati, cel putin din lecturile mele, nu prea. Exista argumentari in acest sens prin cursurile de psihologie judiciara.
Revenind la procente si distributia inteligentei, mediocritatea noastra, desi procentual egala cu cea de la anul 1000, numeric este mai mare si, implicit, comunitatile pe care le formeaza sunt mai numeroase.
Sustin ca omul nu este eminamente bun sau eminamente rau, ci este ceea ce codul genetic ii ofera plus mediul in care creste. Totul se invata, de la mers la iubire, si se cultiva in functie de ceea ce individul invata: iubire sau ura.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre biblie handsu handsu Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ? (vezi toată discuția)
Ce s-ar fi intamplat daca hristos nu ar mai fi inviat ?! Costinel Burca Costinel Burca Credeti ca Biserica ar fi falimentat ?! Indraznesc sa sper ca topicul asta nu va fi inchis ! :sorry: (vezi toată discuția)
Avem in romania politicieni de profesie? acei politicieni instruiti in ale politicii pe la scolile de profil. ContSters125171 ContSters125171 Daca ne uitam la foarte multi concetateni implicati in politica, indeosebi la nivel inalt, vedem ca in C.V.-ul lor, la rubrica specializare, avem directori, ... (vezi toată discuția)