avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie desfiintare post

Decizia de concediere trebuie sa contina motivele de fapt si de drept ce au stat la baza concedierii
In ceea ce priveste motivele de fapt, se spune ca decizia nu poate fi completata cu acte extrioare: note, constatari, referate.
In cazul desfiintarii, considerati ca este suficienta mentiunea:
avand in vedere hotararea administratorului privind reorganizarea activitatii si desfiintarea locului de munca ocupat de salariat
sau ar trebui sa detaliez desfiintarea in fapt

Ma puteti ajuta cu un model decizie de concediere ca urmare a desfiintarii postului?
Cel mai recent răspuns: Cerena , utilizator 10:37, 6 Aprilie 2010
am si eu nevoie de articolul in care este specificat ca un salariat in preaviz in urma desfiintarii postului poate veni la munca numai 4 ore pe zi fara sa ii afecteze salariul... Va multumesc
Art. 76 (1) Încetarea CIM poate avea loc - în conditiile prevãzute de lege prin unul din urmãtoarele moduri:
a) acordul pãrtilor;
b) desfacerea din initiativa uneia din pãrti.
(2) În cazurile în care unitatea este obligatã, potrivit legii, sã acorde un preaviz la desfacerea contractului de muncã, durata acestuia va fi de 30 de zile calendaristice.
(3) În perioada preavizului, salariatii au dreptul sã absenteze patru ore pe zi de la programul unitãtii pentru a-si cãuta un loc de muncã, fãrã ca aceasta sã afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, stabilite de patron.
(4) În cazul în care unei persoane i se desface contratul de muncã fãrã sã i se acorde preavizul prevãzut la alineatul 2, aceasta are dreptul la o indemnizatie egalã cu salariul de bazã pe o lunã, avut la data desfacerii contractului de muncã.
CCMUN 2007-2010
roxana borcea a scris:

am si eu nevoie de articolul in care este specificat ca un salariat in preaviz in urma desfiintarii postului poate veni la munca numai 4 ore pe zi fara sa ii afecteze salariul... Va multumesc


În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.
Este vorba de art.74 alin.3 din Contract colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010. :)
in legatura cu acest subiect imi poate spune cineva daca firma care te concediaza in baza acestui articol cu desfiintarea postului are voie sa angajeze o alta persoana imediat pe acel post? de exemplu am lucrat intr-un call center am fost concediata in baza acestui articol ca s-a desfiintat postul iar acum o alta persoana care era part time a trecut pe full time ......este corect? ma simnt putin trasa in piept daca ma puteti ajuta ...astept un raspuns...

ps: cat trebuie sa cotizezi la somaj pentru a putea intra in somnaj ? eu stiam de 6 luni mai apoi 12? stie cineva ceva?
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2009
crinutza21, utilizator
cu prima problema nu prea aveti ce face, este vorba presupun de o concediere individuala, iar legea nu prevede o interdictie in sensul angajarii pe acel post in cazul acestui tip de concediere.
In legatura cu ps: da, este vorba de 12 luni cotizate in ultimele 24 de luni anterioare datei solicitarii indemnizatiei de somaj. Nu importa daca au fost angajatori diferiti, daca au fost intreruperi ale activitatii. sper ca v-am lamurit.

Alte discuții în legătură

Disponibilizare femeie insarcinata??? este posibil liliua2008 liliua2008 Buna ziua!!! Va rog sa-mi spuneti daca o firma isi restrange activitatea si este nevoita sa disponibilizeze o femeie insarcinata, care deja a anuntat ... (vezi toată discuția)
Activitate suspendata - mamici revenite din cic r111 r111 Am un SRL cu activitate suspendata. Pana la suspendarea activitatii , am avut o salariata care a intrat in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani. ... (vezi toată discuția)
Art 65 alin. 1? helenita helenita Art. 65. [concedierea pentru motive obiective] (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului ... (vezi toată discuția)