avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima in afara localitatii, pe partea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima in afara localitatii, pe partea carosabila, amenintari

Buna Ziua,

vin cu intrebari din nou catre dumneavoastra, dupa explicarea situatiei.

Saptamana trecuta am fost implicat intr-un accident grav de masina, in afara unei localitati, pe timp de noapte.Eu am fost la volan, lovind o persoana care se angajase in traversarea strazii din partea opusa sensului meu de mers, dupa ce alta masina a trecut din sens opus, eu neputand sa vad persoana respectiva.Mentionez ca eram in afara localitatii, nu exista nici un fel de intersectie sau trecere pietonala marcata sau presupusa, viteza cu care circulam era de aproximativ 80 de km/h si victima mi-a aparut in fata la mai putin de 10 metri.De asemenea in masina eram cu inca o persoana care in declaratia ulterioara a declarat acelasi lucru ca mine, adica adevarul.

Persoana accidentata este in stare grava la spital si nu se stie daca va supravietui, masina mea este distrusa pe partea dreapta cu care am lovit-o, incercand s-o evit pe contrasens.Masuratorile Politiei au determinat ca nu am avut viteza peste limita legala, alcoolemia 0.0 conform etilotestului, se asteapta si rezultatele de sange.

Am primit un telefon din partea unei rude a victimei care a inceput sa ma ameninte ca voi fi scos vinovat de aceasta fapta, ca declaratia mea nu se leaga cu ceea ce a fost la fata locului, desi unicul martor al accidentului a spus adevarul in declaratie, acelasi lucru facand si eu, de asemenea amenintandu-ma cu contraexpertiza care va iesi cum spune el, probabil are relatii in zona, nu imi explic altfel situatia.

De asemenea, politistul insista pentru a efectua o expertiza pe care nu imi permit sa o platesc in acest moment.

Ce riscuri imi asum nefacand expertiza tehnica ce poate dovedi nevinovatia mea?, avand in vedere ca prevederile art.72 (editat), alin.4 din oug195/2002 trec raspunderea accidentului si urmarea sa catre pieton.

Pot recupera banii pentru expertiza tehnica ulterior dupa dovedirea nevinovatiei?

Nu vreau sa arat lipsa de constiinta, insa din pacate pentru victima, situatia nu este din vina mea, si nu pot suporta cheltuieli in plus fata de cele pe care le voi avea cu reparatia masinii, nestiind daca voi putea sa recuperez vreodata ceva de la persoana accidentata.

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
deavolici, utilizator
Cel mai recent răspuns: deavolici , utilizator 17:48, 20 Septembrie 2012
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri, va voi tine la curent cu situatia ce va urma in ancheta, insa inca as dori sa stiu daca exista posibilitatea ca alt organ de cercetare sa efectueze investigatiile (din alta localitate, poate fi oricare), pentru ca il inteleg si pe agent (oarecum, doar reprezinta legea), e foarte multa presiune pusa asupra lui.
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
deavolici, utilizator
Din alte localitate nu se poate in cazul dvs
Am decis sa nu platesc expertiza, din lipsa banilor necesari, consider ca faptul ca pe masina mea urmele lovirii sunt undeva putin mai la stanga (aproximativ 10 cm, vedere din fata masinii) de numarul masinii, acostamentul avea undeva la 30 de cm si urmele de la fata locului arata ca masina mea a ramas pe partea carosabila, orice expert, mituit sau nu, nu poate demonstra neadevarul (lucru cu care am fost amenintat telefonic).

Cu alte cuvinte, masina mea, ca sa loveasca victima cu partea cu care a lovit-o, trebuia sa fie in sant si sa derapeze din acesta pentru a reintra pe partea carosabila, lasand urme pe acostament si sant.Am fost amenintat de rudele victimei ca vor plati un expert pentru a determina faptul ca persoana era pe acostament.Din pacate pentru necazul si problema grava a lor, nu cred ca un expert isi risca certificarile pentru o suma de bani, exista si contraexpertiza, nu?

O sa-i las pe ei sa faca expertiza, daca asta vor, stiindu-ma fara vina, consider ca nu are rost sa ma impovarez cu inca o datorie pe care in momentul acesta nu cred ca o pot obtine.

O sa revin cu detalii dupa ce voi merge sa discut cu agentul constatator, probabil in weekend.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
deavolici, utilizator
Nu cred ca abordati cea mai buna strategie,dar este dreptul dvs sa faceti cum considerati
revin cu noi informatii referitoare la cazul meu, astfel:

am discutat cu agentul care se ocupa de documentele preliminare cazului, el trebuia sa obtina deja numarul unic al cazului, precum si ordonanta procurorului pentru expertiza dinamicii accidentului, lucruri pe care le-am cerut si nu le-am obtinut, poate maine, conform raspunsului agentului.

de asemenea, din cate mi-a spus domnul agent, el "se lupta" pentru a obtine hotararea parchetului de dispunere a expertizei (desi nu vad rostul, inteleg ca il depasteste ca si competenta, plus ca-i e frica probabil de persoanele din comuna respectiva)

o sa revin cu detalii probabil vineri, 21-ianuarie

cu stima,
A.

Alte discuții în legătură

Accident soldat cu deces ContSters252762 ContSters252762 va salut sunt nou pe acest site; am si eu o mare problema: in urma cu cateva luni am avut un accident pe un drum local; veneam cu masina de la tara si am ... (vezi toată discuția)