avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere garsoniera - ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere garsoniera - ajutor

Doresc sa inchiriez o garsoniera, modern mobilata si aranjata, cu utilitatia, acces internet, telefon, centrala etc...
Intrebarile mele sunt:
1. atunci cand voi incheia contractul de inchiriere pt a fi depus la finante, pot sa adauag la contract un fel de inventar al bunurilor din locuinta, adica sa fac poze care sa fie semnate dee ambele parti pentru a ma putea asigura ca, in caz de distrugere, chiriasul va inlocui bunurile respective ? Sa fie identice cu cele distruse (mobila, electrocasnice, etc)?
2. Pot pune diverse clauze gen: daca nu plateste utilitatile in 2 luni consecutive sa paraseasca fara preaviz locuinta, daca distruge ceva si nu le inlocuieste la fel, daca va deranja vecinii la fel... etc?
3. In caz de vanzare sa se rezilieze contractul, si sa gaseasca altceva in 15-30 de zile?
4. Daca doresc sa ma mut inapoi inainte de termen sa ii dau un preaviz sa caute altceva?

Impozitul am inteles ca este de 12% (sau cel putin atat tb sa platesc eu).

Se poate cere o garantie?

Se mai poate pune o clauza ca daca chiriasul nu este de gasit 2 luni si facturile nu sunt platite sa pot rezilia contractul si sa pot intra in locuinta? Cum se face acest lucru? cu Politia?

Iertati-ma daca pun prea multe intrebari , insa as vea sa stam cu parintii 1-2 ani si sa inchiriem garsoniera, insa imi este frica de oameni neseriosi. Plus ca tot ce avem in casa este nou si doresc sa ma asigur ca va avea grija de lucruri.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: predac , utilizator 11:03, 20 Aprilie 2011
Ar trrebuii sa-i spuneti ca-i faceti plangere pentru evaziune fiscala daca nu va returneaza garantia... si apoi chiar s-o faceti!
E jenant sa cheltui banii de garantie si sa tratezi oamenii asa.
I-as trimite o notificare (confirmare de primire, eventual printr-un avocat) care sa precizeze ca are exact x zile termen pentru returnarea banilor, altfel: ii fac plangere penala evaziune; introduc actiune civila recuperare garantie; va plati de cateva ori mai mult garantia aia (caci va suporta taxa de timbru, avocati...).

O intrebare: aveti mentiune in contract despre garantie precum si faptul ca s-a achitat in avans pe 3 luni plus garantie?
Multumesc pentru sfat.
Da, in contract avem mentiune ca s-a platit in avans pe trei luni plus garantie. Asta m-ar ajuta cu ceva?

Si as mai avea o intrebare: unde trebuie depusa plangerea aceasta? La finante? Garda financiara? Sau unde mai exact?
Multumesc.

:offtopic: Nu mai scrieti mesaje consecutive. Daca doriti sa adaugati ceva, puteti edita mesajul anterior. Cititi Regulamentul in acest sens. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Intai faceti notificarea, poate rezolvati astfel... Intrebati cand ajungeti acolo, la pasul plangerii penale...

Va atrag atentia asupra unor aspecte insa: notificarea este o sansa ca omul sa se sperie si sa stea de vorba, poate sa se rezolve intreg conflictul. Asa incat, daca redactarea ei nu este de natura a speria, a pune pe ganduri, a crea semne de intrebare destinatarului, atunci ati pierdut aceasta sansa.
Iar cealalta, prin instanta, dureaza mai mult si are costuri destul de ridicate... Prin urmare, nici dv., nu numai el, nu doriti sa pierdeti aceasta sansa.
De aceea va spuneam ca o notificare profesionista ar crea o sansa real mai mare...
Dati-mi si mie un sfat va rog!!!Am inchiriat un apartament cu o camera printr-o agentie imobiliara,iar la 5-6 luni dupa nu am mai putut respecta termenii contractului si am vorbit cu proprietarul despre o eventuala reziliere!Mi-a zis ca daca platesc datoriile o sa considere contractul reziliat fara a ridica alte pretentii si mi-a dat termen pana pe 27 luna trecuta,in caz contrar o sa "se ocupe" agentia de mine!Eu nu am avut banii la timp si acum stau cu frica pentru ca nu stiu unde se poate ajunge si cat de puternic o sa se rasfranga asupra mea aceasta situatie :( !!! Va rog mult sa imi raspundeti
Agentia nu se poate "ocupa " de dumneavoastra,s-a ocupat deja la momentul la care a intermediat inchirierea si a incasat comisionul.Nici nu poate o agentie imobiliara sa-si doreasca complicatii ulterioare...
Este normala cerinta celui care v-a inchiriat locuinta, de a incasa banii.
Ar trebui sa scrieti despre intentia de a renunta la contract si incercati sa faceti rost de bani.
Daca contractul nu este "pierdut" pe la agentie,poate chiar sa va dea in judecata.

Alte discuții în legătură

Este legala "garantia" la inchirierea unei locuinte? dar comisionul agentului imobiliar? irol irol Este legala \"garantia\" ceruta de proprietar (locator) la inchirierea unei locuinte? Dar comisionul agentului imobiliar? Nu inteleg de ce viitorul chirias ... (vezi toată discuția)
Inchiriere cu probleme costy2010 costy2010 Detinem un apartament pe care l-am inchiriat acum aproape 4 luni pe baza unui contract facut la agentia imobiliara care a venit cu chiriasul. La data semnarii ... (vezi toată discuția)
Contract acces scara, danmarianpopescu danmarianpopescu Doresc deschiderea unui cabinet medical la parterul unui bloc. Am luat aprobarea vecinilor asa cum prevede legea (sus-jos, stanga-dreapta). Cei de la asociatia ... (vezi toată discuția)