avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... plateste asiguratorul?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

plateste asiguratorul?

In urma unui accident cu vatamari corporale am fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la plata unor despagubiri materiale si morale substantiale.In hotarire scrie:INSTANTA CONSTATA CALITATEA DE ASIGURATOR A SC OMNIASIG. va platii sau nu asiguratorul despagubirile acordate de instanta persoanelor vatamate?
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
wiktor_i, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 01:08, 22 Ianuarie 2011
hotararea instantei e deja definitiva deci ma intereseaza daca va platii sau nu asiguratorul si nu vad ce legatura mai are nr de zile sau nr de persoane cu ceeace intreb eu ..stima
are pentru ca dupa nr de zile de spitalizare si cu ce probleme au ramas persoanele vatamate dupa accident dupa asa ceva se iau ei dar daca nu doriti sa ne spuneti nu este nici o problema
Asiguratorul se poate lua in astfel de cazuri doar dupa hotararea judecatoreasca.Intrebarea era daca expresia continuta in hotarare pe care am subliniato in primul post obliga sau nu asiguratorul la plata in solidar si as fi recunoscator daca stimatii consultanti prezenti pe forum ar putea da un raspuns avizat
Sincer, nu cunosc f. bine legislatia din domeniul asigurarilor, dar iata ce prevede
Ordinul nr. 113133/2006 din 28.11.2006 pentru punerea in aplicare a Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule:


Art. 14. - (1) Asiguratorul are obligatia de a despagubi partea prejudiciata pentru prejudiciile suferite in urma accidentului provocat de asigurat, potrivit pretentiilor formulate in cererea de despagubire, dovedite prin orice mijloc de proba. Fara a se depasi limitele de despagubire prevazute in contractul de asigurare RCA, in conditiile in care evenimentul asigurat s-a produs in perioada de valabilitate a politei de asigurare RCA, se acorda despagubiri, in forma baneasca, pentru:
a) vatamari corporale sau deces;
b) pagube materiale;
c) pagube ca urmare a lipsei de folosinta a autovehiculului avariat, in cazul in care autovehiculul reprezinta mijlocul cu care persoana prejudiciata isi realizeaza obiectul de activitate, pentru care detine licenta si autorizarea in acest sens;
d) cheltuieli legate de reprezentarea juridica, in cazul cererilor de despagubire prevazute la lit. a)-c), in legatura cu daunele potrivit lit. b) sau c), distinct de despagubirile acordate potrivit lit. a)-c), dar numai in situatia incetarii fara efect a perioadei mentionate la art. 37 alin. (2) sau a respingerii ori reducerii nejustificate a despagubirii de catre asigurator.


Sper sa iti fie de ajutor.
si totusi daUNELE MORALE cine le plateste, daca soferul vinovat nu are nimic pe numele sau ,nu se pooate pune proprire pe bunuri, partea vatamata de la cine primeste daunele morale?????chiar nu stie nimeni pe acest forum???

Alte discuții în legătură

Salut vlaseiulian86 vlaseiulian86 Am avut un accident rutier in urma caruia am fost spitalizat 10 zile. Am fost la asigurari in calitate de pagubit si si mi s-a zis ca se asteapta neinceperea ... (vezi toată discuția)
Daune rca ati14ati ati14ati doresc sa aflu cat a fost limita maxima de despagubire la daune RCA pe 2004 la sc astra s.a? (vezi toată discuția)
Despagubiri asigurari niky81 niky81 hotararea curti de apel suna cam asa \"Admite recursurile declarate de inculpat , firma de asigurari, partile civile, obliga inculpatul la plata ... (vezi toată discuția)