Am fost angajat la un moment dat pe postul de director adjunct al unui magazin. La acel moment exista si un director plin. De la o vreme acesta a plecat, eu ramanand singur pe functie de conducere. Nu a existat nici un inventar, nu mi s-a intocmit contract de garantie( care din cate stiu este obligatoriu pentru orice persoana care gestioneaza bunuri). Acum s-a efectuat un inventar, cu rezultate dezastruoase din varii motive.Viciile de procedura au fost multiple. Sub amenintari si presiune psihologica m-au obligat sa semnez eu singur ca ma oblig sa restitui lipsa, desi manipularea marfii se face in doua schimburi, de-a valma, fara predare de gestiune. Dupa ce am semnat am descoperit ca valoarea gestiunii care mi se atribuie a fost umflata artificial cu niste sume destul de mari, care nu nici o acoperire in marfa, si nici nu au avut vreodata.
Pe de alta parte, dupa ce am semnat angajamentul de plata, mi se promit diverse beneficii, inclusiv avansare. Mentionez ca imi place mult de tot munca pe care o fac, si mi-as pastra locul de munca, dar nu intentionez sa platesc niste lipsuri la care nu am contribuit, si in nici un caz singur, fara participarea celorlalti angajati.
Am mare nevoie de un sfat!
Angajamentul de plata nu constituie titlu executoriu, si angajatorul in mod ilegal va face retineri salariale in baza lui.
Inteleg ca e dificil de ales pentru ca va place locul de munca, dar nu uitati ca sunt o multime de magazine mari care isi cauta manageri. Angajatorul incearca sa va convinga sa platiti din primele si maririle de salariu prejudiciul pe care nu l-a putut rezolva altfel (denota dupa parerea mea o totala debandada in firma si lipsa de profesionalism, nu pare nicidecum locul de munca ideal).
In instanta castigati sigur, e un abuz veritabil care trebuie sanctionat.Cereti sa se constate nulitatea angajamentului si ilegalitatea retinerilor salariale in baza acestuia, cu restituirea sumelor retinute pana acum.
Multumesc mult pentru sustinere, am decis sa va urmez sfatul. Am avut nevoie sa aud din mai multe surse acest sfat.
Fermitatea cu care ati raspuns mi-a dat in sfarsit curaj sa actionez .
Multumesc inca o data.