avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit RON in derulare la momentul trecerii la moneda ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit RON in derulare la momentul trecerii la moneda unica europeana

Ce se va intampla cu creditele in lei cand vom trece la euro in conditiile in care ne aflam sub perioada contractuala si nu dorim sa semnam un act aditional :) ?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 23:35, 23 Ianuarie 2011
Corect. Nu pot verifica acum ce s-a intamplat in alte tari in privinta dobanzilor, dar presupun ca vor scadea brusc la trecerea la paritatea fixa (EMU II), si vor mai scadea o data la emiterea efectiva de moneda euro, astfel incat nu va mai fi in final nicio diferenta de dobanda intre cei care continua credite facute in euro sau in lei.
Daca anumiti creditori nu schimba dobanzile, fiecare imprumutat va face bine sa refinanteze, dobanzile la euro fiind mult mai mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit chf ciosi ciosi buna ziu, rog si eu o lamurire. daca am un credit de 40.000 chf din 2008 pe un termen de 30 ani, cum mi se va calcula rata din momentul intrarii in tara ... (vezi toată discuția)
Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)
Cum primesc suport de la banca? vi5an vi5an Buna ziua, Am achizitionat o garsoniera in 2009 cu 60k eur. Creditul este facut in franci elvetieni.De atunci si pana acum a crescut rata pe luna de la 12 ... (vezi toată discuția)