As vrea sa imi deschid o firma care se ocupa cu gazduire de saituri, prestari servicii montare camere de supraveghere, service pentru calculatoare...c-am tot ce tine de it-uri.
Ma poate ajuta cine care sa ma intrume cum sa procedez asfel in cat totul sa fie legal..sa nu omit ceva.
C-am care sunt taxele pentru acest domeniu de activitate.Am inteles ca sunt diferite.Firma fa fi platitoare de tva la 3 luni.In ce cod CAEN s-ar regasi.
va rog ,sa ma ajute cineva cat mai repede.
Dupa cate stiu impozitul este de 16% pentru societatile comerciale. Pentru sediul social sau pentru punctul de lucru se poate face desigur un contract de comodat. In ceea ce priveste ultima solicitare, puteti apela cu incredere la serviciile noastre! Succes! Av. Albu
pasii sunt urmatorii>
1.rezervarea numelui societatii
2.redactarea actului constitutiv care tr sa cuprinda numele si toate datele asociatilor, administratorilor, sediul social, capitalul social, obiectul principal de activitate-cel cu IT-6201, obiectul secundar de activitate- pe langa altele,treci obligatoriu si 6202,(6203),6209,6311,6312-din toate aceste coduri se va autoriza doar ceea ce se va desfasura.
3.redactarea declaratiei pe propria raspundere prin care asociatii si /sau administratorii declara ca pot indeplini calitatea de asociat si/sau administrator
4.dovada depunerii capitalului social( se poate depune la orice banca sau la cec) minim 200 lei
5.dovada sediului social-in acest caz:contract de comodat, actul de vanzare-cumparare intabulat sau titlu de proprietate, daca e la bloc-acordul asociatiei de proprietari+vecini(document tip de la orc)
6.cazierul fiscal(se obtine direct de la orc)
7. carte de identitate
punctele 1.2.3.6 se obtin de la orc fara sa fie nevoie sa mai apezi la cineva(daca vrei)
Cu toate acestea se face dosarul societatii si se depune la orc impreuna cu cererea de inmatriculare si declaratiile de autorizare. Tot acum optezi si pt tipul de impozitare, tva sau nu,angajati sau fara.Bine ar fi sa te consulti si cu un contabil in ceea ce priveste fiscalitatea.Dureaza 5 zile calendaristice sau 3 zile cf legii. Depinde de la judet la judet.
Daca se desfasoara activitate la sediul societatii nu se deschide tot acolo si punct de lucru-se numeste sediu cu activitate.Punctul de lucru e locul diferit de sediul societatii.
Costul inmatricularii la orc e in jur de 450 lei dar e in functie de cati asociati sunt, domiciliu(rural sau urban)-pt M.Oficial sunt toate astea si de nr de locuri in care se desfasoara activitatea.
Pt. montarea de camere de supraveghere este necesar si o autorizatie IGP?
De asemenea as vrea sa mai stiu ce coduri sa mai pun in cazul in care vreau ca firma sa se ocupe si cu efectuarea de sisteme calculator si vanzarea lor la persoane fizice(cumparam componente ,asamblam calculatorul si il vandem la p.f.)
Imi tb obligatoriu casa de marcat?
De asemenea mai vreau sa stiu si codul in cazul in care voi vinde consumabile-papetarie ,efectuarea de carti de vizita...
Si totusi nu am inteles cum este cu sediu.
Sediul v-a fi in apartamentul socrilor mei.Tb. sa fac cu acestia un contract de comodat sau de inchiriere?
Ce este mai bine?Unii imi spun ca contract de inchiriere,dar ce reprezinta ,ca cheltuieli pt ei acest lucru?stiu ca tb sa imi emita mie factura de chirie...tb sa se inregistreze si ei undeva?
La domeniul meu de activitate imi tb obligatoriu si un punct de lucru?