avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cerere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cerere CEDO

Am trimis o cerere catre CEDO, am primit confirmarea primirii cererii de la Strasbourg, insa de atunci au trecut 4 luni si n-am mai primit absolut nimic referitor la cererea mea. Precizez ca o alta persoana, aflata in aceeasi speta, a depus in aceeasi perioada o cerere similara si a primit deja o scrisoare raspuns cu anumite precizari si lamuriri. M-ar intersa daca CEDO are un termen limita in care trebuie sa trimita un raspuns unei astfel de solicitari. Multumesc.
Simt nevoia sa intervin:
"in comparatie cu nr. cererilor depuse, putine sunt acceptate"... DA , dar dupa ce au primit nr. de inregistrare cu etichetele aferente, dupa o traducere si interpretare juridica in una din limbile oficiale, dupa verificarea accesibilitatii cererii etc.
Cererea prietenului meu, mr_bachus, nu a parcurs aceste etape, dupa cum reiese din intrebarile sale, s-a impotmolit undeva intre cele doua etape primirea confirmarii postale(cartonasul rosu) si primirea scrisorii raspuns cu nr. de inregistrare si etichete. Si intrebarea era ce s-ar fi putut intampla cu cererea , de intarzie scrisoarea raspuns, in comparatie cu a mea? (despre mine fiind vorba in precizarile lui mr_bachus) Care este ordinea de examinare a cererilor?

Regulamentul Curtii , Art. 41– Ordinea examinarii cauzelor
Cererile sunt examinate în ordinea în care sunt pregatite (In care ordine sunt pregatite?)în vederea solutionarii. Totusi, Camera sau presedintele acesteia poate sa decida examinarea unei cereri cu prioritate.

In regulamentul curtii, am gasit doar acest articol care nu ne lamurste indeajuns. Poate cineva sa ne lamureasca mai pe indelete ???!!!
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
ContSters188505, utilizator
Si eu am trimis cerere la CEDO pe formular special si in afara de confirmarea de primire nu am primit nici un raspuns.Ulterior am adresat o scrisoare in limba franceza grefierului CEDO si tot nu am primit nici un raspuns decat o confirmare de primire.Pt acest motiv imi pun serioase semne de intrebare cu privire la corectitudinea unor lucratori(in special romani )de acolo.Eu am trimis plangerea in luna octombrie.
eu am facut mai multe plangeri la CEDO.
perioada de raspuns a lor este de 6-8 luni.
sigur o sa primiti raspuns
Buna ziua,
o intrebare unde pot gasi "formularul special" si daca se poate adresa corecta de la CEDO.
multumiri anticipate
Sper sincer, pentru binele cererii dvs., ca cererea a fost intemeiata in drept in sensul ca ati indicat care sunt articolele din CEDO ce au fost incalcate cu prilejul solutionarii procesului de catre instantele nationale si in ce modalitate.
Sper ca ati facut si dovada ca ati parcurs toate gradele de jurisdictie din Romania si ca de la data pronuntarii ultimei hotarari de catre instantele romane nu au trecut mai mult de 6 luni pana la momentul la care ati formulat cererea catre CEDO.
Din discutii rezulta ca nu ati consultat un avocat si ca ati facut dupa capul dvs.
Succes .... sper =D>

Alte discuții în legătură

Costuri intentare proces c.e.d.o. Villy1liv Villy1liv Villy1liv Villy1liv Buna ziua, Poate cineva sa estimeze costurile unui proces la C.E.D.O. de la intentare pana la finalizarea acestuia? (vezi toată discuția)
Corespondena cedo andrei_pap87 andrei_pap87 Domnilor vi-as fi recunoscator daca mi-ati oferi un mic ajutor legat de corespondenta cu Curtea de la Strasbourg. Am formulat in august 2010 o actiune la ... (vezi toată discuția)
Proces la cedo -actiune in limba romana mezzo 61 mezzo 61 Soacra mea a ajuns cu 2 dosare la CEDO ,unul tradus in franceza ( ruxanda ionescu impotriva romaniei ) castigat la 12 oct 2006 ,celalalt netradus ,depuse la ... (vezi toată discuția)