avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cerere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cerere CEDO

Am trimis o cerere catre CEDO, am primit confirmarea primirii cererii de la Strasbourg, insa de atunci au trecut 4 luni si n-am mai primit absolut nimic referitor la cererea mea. Precizez ca o alta persoana, aflata in aceeasi speta, a depus in aceeasi perioada o cerere similara si a primit deja o scrisoare raspuns cu anumite precizari si lamuriri. M-ar intersa daca CEDO are un termen limita in care trebuie sa trimita un raspuns unei astfel de solicitari. Multumesc.
Intr-adevar, daca ceea ce scrieti nu este numai ca sa atrageti atentia, ati face un mare bine intregii comunitati si compatriotilor dvs. daca ati dezvalui numele persoanei (daca-l cunoasteti) sau cel putin unde se poate verifica stirea,

Legat de subiectul asta, pot sa va spun urmatoarele:
- nestiind cata vreme dureaza pana sa se raspunda, am trimis si un fax indicand ca am trimis la data X plangerea si ca as dori sa stiu daca s-a primit; cand am primit in sfarsit raspunsul, mi s-a confirmat nu numai primirea plangerii (unde intre altele se confirma in clar si data trimiterii plangerii mele, moment din care nu mai curg cele 6 luni) dar si primirea faxului respectiv;
- pe de alta parte, intre timp incercasem sa iau legatura telefonic cu cineva de acolo care, speram eu, sa-mi poata confirma primirea plangerii; singurele persoane cu care am reusit insa sa vorbesc au fost Celine Menu-Lange (de la relatiile cu presa) si o alta colega de-a ei.
Dna Menu-Lnge mi-a promis ca va trimite vorba la Direction Juridique Roumaine sa mi se confirme, mi-a si dat nr. lor de tel. (+33-390215271), unde am sunat de nenumarate ori, dar - ca la noi - nu raspunde nimeni.
De asemenea, de la Direction Juridique Roumaine nu mi-a raspuns (email) nimeni niciodata, ceea ce ma face sa cred ca s-ar putea sa fie acolo niste nemernci plantati de catre guvernul nostru "dintre noi, pentru noi" - ca de tradatori nu ducem lipsa.

Am furnizat informatiile astea in speranta ca poate altcineva de pe forum s-a mai intalnit cu asa ceva, si poate aduce informatii suplimentare.
Am si eu doua dosare la CEDO, trimise de anul trecut.....ceea ce va pot spune este faptul ca vorbesc fluent engleza si am citit toate informatiile publicate pe site-ul curtii...
Imediat ce este inregistrata plangerea/cererea, primeste numar iar aplicantul este instiintat despre aceasta NUMAI pe posta. Degeaba trimiteti faxuri sau dati telefoane pentru ca nu se furnizeaza informatii decat pe posta.
Ori de cate ori am trimis reveniri la dosar, Curtea mi-a confirmat prin scrisoare cu antet primirea.
Daca nu ati primit etichetele sau mai aveti nevoie de orice alta informatie sau confirmare, trimiteti scrisoare pe posta si scrieti acolo tot ce va doare.
Revenind la dosarele mele:
1. despre primul dosar nu mai stiu nimic; dupa ce am primit etichetele, am mai trimis alte inscrisuri importante in posesia carora am intrat ulterior; este important sa fie lipita eticheta cu cod de bare pe fiecare scrisoare adresata Curtii; puteti sa va completati cererea, sa o modificati, sa...ori de cate ori credeti ca este necesar si in interesul dvs dar cu scrisoare pe posta si cu codurile de bare lipite pe foaie! Am primit scrisoare cu antet prin care mi-a fost confirmata primirea si inregistrarea la dosar.
2 al doilea dosar (inregistrat mai tarziu decat primul): dupa confirmarea de inregistrare si etichete, am primit o scrisoare de la Curte in care imi cerea sa fac precizari scrise in legatura cu un anume subiect. Am respectat procedura: am trimis scrisoarea si am lipit codul de bare in coltul din dreapta sus. Astept confirmarea de primire (nu formularul rosu al postei ci scrisoarea cu antet). Daca nu o primesc, fac alta scrisoare catre Curte.

Un alt aspect pe care vreau sa il mentionez aici: peste tot in lume exista oameni de bun simt si gunoaie. Personal, cele mai mari gunoaie din viata mea le-am vazut in magistratura. Atatea aberatii si ineptii cate am citit in actele lor n-am vazut in viata mea!

Exista si romani cinstiti, corecti si de bun simt. NU am nici cea mai mica indoiala ca romanii de la Strasbourg isi fac foarte bine treaba. Am toata increderea ca dosarele mele vor fi solutionate cf jurisprudentei Curtii.

Pot sa va asigur ca la CEDO aplicatia dvs este tratata cu maxima seriozitate, nimeni nu arunca nimic, ...singura "problema" sa zic asa este faptul ca este foarte greoaie comunicarea cu Curtea (numai pe posta) si nimeni nu iti poate spune cat dureaza!
De asemenea, nu exista absolut nici o regula sau ordine prestabilita in ceea ce priveste solutionarea unui dosar. Am vazut pe site-ul Curtii dosare din 2000 dar si din 2010 solutionate in 2010, din toate tarile, fara nicio deosebire.
Toate scrisorile de la Curte le-am primit semnate de un roman. Este regulamentul Curtii sa trimiti documentele in limba ta (romana), nu sa le traduci. Respectam regulamentul Curtii.
Inca o precizare: nu este cazul de trimis nici o evaluare, expertiza samd daca nu face parte din dosarul instantei cu care v-ati adresat Curtii...o sa fie ignorata!
Curtea este exact opusul la tot ce inseamna justitia la noi: sunt foarte corecti, foarte exacti, nu-si schimba jurisprudenta decat in ocazii exceptionale....si atunci temeinic motivata.
Un singur lucru ne trebuie din plin: RABDARE!
Va raspund cu placere la orice intrebare.....

cererea primita de CEDO are un traseu bine stabilit. o data ajunsa la grefa este repartizata unei camere sau analizata de un comitet (3 judecatori) care se pronunta in prima faza asupra admisibilitatii. evident,daca cererea este redactata in romina,actele anexate sunt la fel,acestea sunt repartizate pentru traducere in franceza sau engleza. dar, dupa primirea numarului de inregistrare nu aveti altceva de facut decit sa asteptati eventuale solicitari de a completa actele, mare atentie la termene. va puteti astepta la comunicari din partea curtii si dupa 7-8 luni. telefonic..nu rezolvati absolut nimic!!!! nu va puneti mari sperante in CEDO :(#-o
eu am trimis acte la cedo, cu multi ani in urma, si am primit si un raspuns la un moment dat, dar ce se intimpla pe acolo nu stiu sigur si cert, asa ca....
la putin timp dupa ce eu am trimis cerereea mea, am auzit aceasta stire despre o doamna ce lucra pe acolo si care facea aceste lucruri urite ( le arunca la cos). imi pare rau dar nu este un zvon si nici dezinformare. stiu cert acest fapt.
asa mai lasati o ca e adevarat.nu imi cereti numele persoanei ca nu mi l amintesc.dar garantez pt asta.
Sa nu ne fie cu banat, dar nu prea se potriveste: daca nu va amintiti cine v-a transmis informatia, cum puteti garanta?
Deci, este un zvon.

In ceea ce priveste credibilitatea CEDO si daca merita sau nu de facut demersul, daca ne uitam pe site-ul lor vedem cate cazuri au fost rezolvate, si ne dam seama ca ceva pozitiv are loc acolo. In plus, vom vedea o multime de cazuri romanesti (nu ne miram: la coruptia din magistratura si din administratia romaneasca, e de asteptat) si in foarte multe s-a dat castig de cauza reclamantului. Asta dovedeste ceva, nu?
In ceea ce priveste seriozitatea deciziilor, cine a citit un numar de decizii nu poate sa nu fie impresionat de meticulozitatea si seriozitatea motivatiilor; sunt de acord cu cele scrise de Allissa: Curtea este exact opusul justitiei din Romania; in Romania domneste arbitrariul si se simte "mirosul" spagii - un sistem naravit si fara pic de demnitate; la CEDO exista o singura preocupare majora: corectitudinea si consecventa. Ia sa incercam, ipotetic, sa dam o spaga la CEDO: nici nu avem acces! Pe cand in Romania... mai e nevoie de exemple?

Parerea mea este ca, daca petitionarul isi face bine tema de casa, nu poate cere o instanta mai impartiala si mai corecta. Daca am avea si noi in instantele din Romania numai 50% din corectitudinea celor de la CEDO, am fi departe.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
luptator.cu.pana, utilizator

Alte discuții în legătură

Costuri intentare proces c.e.d.o. Villy1liv Villy1liv Villy1liv Villy1liv Buna ziua, Poate cineva sa estimeze costurile unui proces la C.E.D.O. de la intentare pana la finalizarea acestuia? (vezi toată discuția)
Corespondena cedo andrei_pap87 andrei_pap87 Domnilor vi-as fi recunoscator daca mi-ati oferi un mic ajutor legat de corespondenta cu Curtea de la Strasbourg. Am formulat in august 2010 o actiune la ... (vezi toată discuția)
Proces la cedo -actiune in limba romana mezzo 61 mezzo 61 Soacra mea a ajuns cu 2 dosare la CEDO ,unul tradus in franceza ( ruxanda ionescu impotriva romaniei ) castigat la 12 oct 2006 ,celalalt netradus ,depuse la ... (vezi toată discuția)