Buna ziua! In data de 02.11.2010 am avut un accident (am derapat cu dubita firmei si am intrat in sant). In data de 05.11.2010 s-a deschis dosarul de dauna pe Casco,am pus la dispozitie toate documentele solicitate si auto pentru poze. In data de 24.11.2010 am solicitat calcul de regie proprie, in 26.11.2010 l-am primit si am depus cererea de despagubire(ultimul document solicitat de asigurator). Dosarul a fost inchis, a primit aviz juridic favorabil si a fost trimis la plata. In contractul de Casco este mentionat un termen de plata de 20 zile lucratoare de la data depunerii ultimului document solicitat de asigurator(26.11.2010). Dupa ce acest termen era demult expirat, in jurul lui 10.01.2011 am sunat la asigurator sa intreb de plata si mi s-a spus ca lipsesc pozele de la inspectia de risc(am incheiat polita la direct la sediul asiguratorului) si de la locul accidentului (la locul accidentului fusesem deja cu inspectorul pe la mijlocul lunii dec 2010,dupa ce dosarul era deja inchis-un mic abuz). In 12.01.2011 am primit o informare ca dosarul este in cercetari (era datata 15.12.2010), iar in 26.01.2011 am primit o noua hartiuta prin care mi se solicita sa ma prezint cu masina pentru lamuriri suplimentare,in caz contrar nu voi fi despagubit.Mentionez ca masina in cauza este o masina de firma care circula aproape non-stop deservind nevoile firmei noastre si ale clientilor nostri si nu poate fi retrasa de pe traseu pentru a satisface o cerere abuziva.Totodata mentionez ca aceasta masina are Casco platit la zi de aproape 2 ani la compania respectiva fara a avea nici o dauna pana la cea mai sus mentionata. Masina este reparata momentan si a fost necesar un efort financiar considerabil pentru reparatie.Nu am optat pentru reparatie in service, deoarece am fost avertizat ca aceasta companie plateste la 3-6 luni reparatia si e mai rapid cu regie proprie.Am facut o sesizare la CSA, dar raspunsul a fost ca ei nu se ocupa de Casco si nici de asigurati persoane juridice si ca aceasta problema se rezolva doar in instanta. sincer mi s-a parut nedrept raspunsul CSA, dar la ce sa ma astept si de la ei,ca sunt institutie de stat romaneasca. Si sincer si de justitie nu prea am o parere buna,la ce vad si aud zilnic. Va rog sfatuiti-ma sau macar incurajati-ma ca deja sunt restant la bugetul de stat si la furnizori si sunt disperat. Cu stima!
La societatea respectiva (nu cred ca e permis aici sa-i dau numele) calculul de regie proprie se face doar la Bucuresti(nu il face inspectorul de dosar) deci nu prea ar avea ce suspiciuni sa ridice suma (care este chiar mica raportat la paguba si comparand cu un deviz de service,fiind vorba de o avarie fata la un autoturism cu 8 locuri din 2005). Solicitarea pentru prezenta la asigurator este pentru "lamuriri suplimentare" si nu pentru verificarea reparatiei. Eu eram obligat sa anunt instrainarea sau pur si simplu polita devine nula odata cu instrainarea? Pe mine pana la urma ma intereseaza sa fiu despagubit in acest caz si sincer nu m-ar mai fi interesat nici daca nu instrainam masina sa continui aceasta polita avand in vedere neseriozitatea acestei companii,ca tare prost mi-am ales asiguratorul(recunosc ca m-am cam zgarcit la bani cand m-am asigurat si am gandit-o pe aia cu "mie nu mi se intampla ca am grija dar hai totusi sa-mi fac Casco sa stau linistit"). Cat despre conciliere, am incercat, dar nimeni nu sta de vorba cu mine in afara directorului de la daune Brasov care e un om imposibil,totul trebuie sa fie ca el si cand l-am intrebat ce baza legala are sa-mi bage dosarul in cercetari cand trebuia deja de o luna facuta plata,mi-a spus ca el cerceteaza cand vrea si cand crede de cuviinta si n-am decat sa ma supun caci altfel nu voi fi despagubit.Din cate stiu eu o conciliere se poarta intre cel putin doua persoane si fiecare isi spune parerea sustinuta de argumente incercand sa ajunga la un consens. In cazul de fata, in timp ce eu argumentam cu contractul de Casco, el argumenta cu dorinta lui si cu puterea de decizie asupra "soartei" mele financiare pe care i-o confera functia.
Faptul ca la incheierea asigurarii nu vi s-a efectuat inspectia de risc este vina asiguratorului. Dupa efectuarea reparatiei asiguratorul trebuia sa va efectueze o noua inspectie de risc, pt a vedea daca s-a efectuat reparatia pt care s-a solictat suma respectiva pt despagubire. Daca nu v-au explicat acest lucru este vina lor. Dupa conciliere cu ajutorul unui avocat bun actionati asiguratorul in instanta si sigur veti castiga.Succes!
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri si sfaturi, luni voi vorbi deja cu avocatul nostru si vom face o ultima incercare de conciliere apoi ii dam in judecata si sincer ma gandeam chiar la o plangere pe numele directorului de la daune pentru abuz in serviciu ca si-o cam merita.
Cu respect!
La daunele pt care plata se face in regie proprie suma de despagubire se stabileste de comun acord intre cele doua parti, asigurat si pagubit. Daca pagubitul facecerere de despagubire atunci inseamna ca a acceptat suma oferita drept despagubire si atat trebuie sa primeasca. Dupa conciliere actionati-i in judecata cu ajutorul unui avocat specializat indaune din asigurari.
Dar pana la urma asiguratorul cat timp are la dispozitie pentru cercetari sau mai bine zis de la depunerea ultimului document (cererea de despagubire) mai poate invoca efectuarea de cercetari daca acest lucru nu a fost avizat anterior?
Despagubire partiala
luoana
In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)