avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
isis23 a scris:

lucutel a scris:

Actiunea vanzatorului pentru complinirea pretului si a cumparatorului pentru scaderea pretului se prescriu in termen de:

a)1 an de la incheierea contratului
b) 3 luni de la incheirea contractului
c) 6 luni de la incheirea contractului

a) sigur

a) cu siguranta:) zice si codul 1334
Pe de alta parte ..nu prea pricep nici eu cum e numai cu intentia directa sau indirecta la art.181 , pentru ca mi-e greu sa cred ca faptuitorul isi calculeaza intensitatea loviturilor astfel incat sa urmareasca sau sa accepte unul din rezultatele prevazute la aceasta infractiune. E foarte posibil ca rezulttul sa fie mai grav , dar tocmai pentru ca faptuitorul trebuie sa aiba in vedere ca urmarea se poate agrava , o incadreaza in infractiune progresiva ...pentru ca nu mai poate aparea de data aceasta culpa ...ca in cazul preterintentiei. Ai dreptate Patrick:)
Iar la infractiunile preterintentionate , de regula , rezultatul mai grav produs si care va fi imputat sub forma culpei , apartine unor infractiuni cu un obiect juridic diferit. Ex viol urmat de moartea victimei ...avem inf contra protectiei vietii sexuale si inf contra vietii...la fel si la talharie ...si in alte cazuri
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
isis23, utilizator
Limita de 60 de zile prevazuta la art 182 este una legala.
Deci se considera de catre legiuitor ca daca ingrijirile medicale sunt de pana la 60 de zile, acesta a actionat cu intentie.
Daca insa nr de zile de ingrijiri depaseste 60 de zile, intr-o prima modalitate a infractiunii de la 182 avem praeterintentie, pt ca se prezuma ca faptuiorul a produs din culpa acea vatamare (cea care depaseste acel nr de zile).
Daca insa prezumtia este rasturnata de procuror, si se dovedeste intentia avem agravanta de la 182 alin 3.
Tot la fel se prezuma relativ ca urmarile dela 182 alin 2 sunt consecinta praterintentiei, dar numai pana la proba contrarie.

Cele doua infractiuni de la 180 si 181 sunt ambele savarsite cu intentie, pt ca de exemplu la 181 nu ai doua alternative.

Eu asa am inteles, cu toate ca intradevar acele delimitari in nr de zile (20, 60) sunt doar dupa vointa legiuitorului.
Iar la 182 avem (spre deosebire de 181) acel alin 3 care face distinctia intre intentie si praeterintentie.
Dar la 181 nu avem asa ceva, deci ar fi de prisos o impartire pt ca oricum pedeapsa ar fi aceeasi.

Parerea mea.
Patrick_, utilizator
Daca bunul cumparat este impropriu dupa destinatie, cumparatorul:
a) poate cere anularea contractului
b) poate cere rezolutiunea contractului
c) poate atrage raspunderea vanzatorului pentru vicii
lucutel, utilizator
c)?

Edit:
totusi cred ca b) si c)
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)