Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
thomas28 a scris:
hai sa lasam parerile noastre deoparte, mai ales acolo unde s-au dat RIL-uri si sa nu ametim oamenii astia care au concurs pe 25!
isis23 a scris:
Vreau sa fac o completare la ce ai intrebat cu infractiune complexa din culpa ...iar @Thomas ti-a dat un exemplu care dupa parerea mea , nu este o infractiune complexa din culpa ci este una preterintentionata..pentru ca conducerea in stare de ebrietate se savarseste cu intentie iar numai uciderea acelei persoane este din culpa. Dar o infractiune complexa care se savarseste excusiv din culpa este uciderea din culpa in varianta agravata ( au rezultat mai multe victime ). Si de aici si varianta corecta de la acea grila adica b) -ul unde valorile sociale lezate sunt de aceeasi natura
Citatia:
a) trebuie primita de reclamant cu minim 15 zile inaintea primului termen de judecata
b)poate fi primita de soferul unei persoane juridice
c) poate fi legal primita de parat intr-o ordonanta presedinţiala cu 3 zile inainte de primul termen de judecata
eh, cand voi casca ochii si la astea cu citatiile, voi face teoria la proc.civ. de 10 din 10 :)
sangreal a scris:
Citatia:
a) trebuie primita de reclamant cu minim 15 zile inaintea primului termen de judecata
b)poate fi primita de soferul unei persoane juridice
c) poate fi legal primita de parat intr-o ordonanta presedinţiala cu 3 zile inainte de primul termen de judecata
mi e cam frica. caci am citit in tabarca:)
as zice a
la ordonanta, ca la orice pricina urgenta, tb primita cu 5 zile inainte
pfff...acum am vazut ca era vb de reclamant#-o