avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
isis23 a scris:

Da, Patrick , in schimb eu am scos din alte alin. faptul ca incheierea se comunica celor lipsa in toate cele trei cazuri spuse de tine , si anume art.159 alin 8 si art.149.1 alin 13. Desi eu am alta nelamurire ..in care din cele trei situatii expuse de tine , lipseste procurorul sau inculpatul ? Pentru ca prezenta procurorului este obligatorie , si a inculpatului la fel ( cu exceptia cand nu poate fi adus , dar este prezent intotdeauna aparotorul acestuia )

1. Faptul ca recursul are un termen de la comunicare sau pronuntare nu inseamna ca se face comunicarea din oficiu.

2. In ambele cazuri, atat la judecarea propunerii de arestare cat si la cea de prelungire a arestarii, inculpatul poate sa lipseasca.
Tocmai de asta in cazul judecarii propunerii de prelungire, hotararea ii este obligatoriu comunicata (lipsa lui presupune forta majora, caz de boala, etc). El trebuie sa fie instiintat cu privire la masura dispusa. In cazul propunerii de arestare se pare ca nu e obligatorie comunicarea din oficiu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

emmav a scris:

Am o nelamirire:
Arestarea preventiva a invinuitului ( pe maxim 10 zile) nu poate fi pelungita?:hm:

Arestarea invinuitului nu poate fi prelungita.

Multumesc, Patrick, aveam o banuiala pe care mi-ai confirmat-o.:vishenka:
hm....:hm: Multumesc!
Patrick_ a scris:

isis23 a scris:

Da, Patrick , in schimb eu am scos din alte alin. faptul ca incheierea se comunica celor lipsa in toate cele trei cazuri spuse de tine , si anume art.159 alin 8 si art.149.1 alin 13. Desi eu am alta nelamurire ..in care din cele trei situatii expuse de tine , lipseste procurorul sau inculpatul ? Pentru ca prezenta procurorului este obligatorie , si a inculpatului la fel ( cu exceptia cand nu poate fi adus , dar este prezent intotdeauna aparotorul acestuia )

1. Faptul ca recursul are un termen de la comunicare sau pronuntare nu inseamna ca se face comunicarea din oficiu.

2. In ambele cazuri, atat la judecarea propunerii de arestare cat si la cea de prelungire a arestarii, inculpatul poate sa lipseasca.
Tocmai de asta in cazul judecarii propunerii de prelungire, hotararea ii este obligatoriu comunicata (lipsa lui presupune forta majora, caz de boala, etc). El trebuie sa fie instiintat cu privire la masura dispusa. In cazul propunerii de arestare se pare ca nu e obligatorie comunicarea din oficiu.

Cand se dispune arestarea preventiva , prezenta inculpatului este obligatorie .In absenta lui nu se poate dispune pentru ca este nelegal. Exceptia este doar daca este arestat preventiv sau retinut , IN ALTA CAUZA sau arestat ca INVINUIT , si cand starea lui de santate , forta majora nu ii permite . Procurorul participa obligatoriu . Acum cine are dreptul la recurs ? Procurorul si inculpatul . Cum am spus ca cele doua situatii de lipsa a inculpatului sunt acele exceptii ...cum crezi ca este posibil ca acea comunicare prin care s-a dispus masura arestarii preventive , nu ii va fi comunicata , prin administratia locului de detinere?. Regula este ca intotdeauna i se comunica toate actele celui care se afla in stare de arest.Repet ...eu consider ca numai in aceste doua cazuri , inculpatul poate lipsi . In alte cazuri , solutionarea arestarii preventive in absenta inculpatului este nelegala.
Prin urmare , tinand cont in ce situatii se afla inculpatul care a lipsit ( stare de detinere ) , eu cred ca ii va fi comunicata incheierea de solutionare a propunerii de arestare preventiva
m13d a scris:

ady-andreea a scris:

2. - fura bunuri intr-un metrou, de la multe persoane, de la cine nimere = o infr furt continuat

Ai furt calificat in concurs ( tot atatea infractiuni cate persoane) - pt . ca ai mai multe persoane si pentru ca este intr-un mijloc de transport.

De acord ca e furt calificat (savarsit intr-un mijloc de transport in comun), dar esti sigur/a ca e concurs... Din cate imi amintesc sunt tot atatea infractiuni cate persoane vatamate in cazul infractiunilor contra persoanei, nu si in cazul celor contra patrimoniului...
Poate fac eu vreo confuzie... :hm:

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)