Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Da, Patrick , in schimb eu am scos din alte alin. faptul ca incheierea se comunica celor lipsa in toate cele trei cazuri spuse de tine , si anume art.159 alin 8 si art.149.1 alin 13. Desi eu am alta nelamurire ..in care din cele trei situatii expuse de tine , lipseste procurorul sau inculpatul ? Pentru ca prezenta procurorului este obligatorie , si a inculpatului la fel ( cu exceptia cand nu poate fi adus , dar este prezent intotdeauna aparotorul acestuia )
emmav a scris:
Am o nelamirire:
Arestarea preventiva a invinuitului ( pe maxim 10 zile) nu poate fi pelungita?:hm:
Arestarea invinuitului nu poate fi prelungita.
isis23 a scris:
Da, Patrick , in schimb eu am scos din alte alin. faptul ca incheierea se comunica celor lipsa in toate cele trei cazuri spuse de tine , si anume art.159 alin 8 si art.149.1 alin 13. Desi eu am alta nelamurire ..in care din cele trei situatii expuse de tine , lipseste procurorul sau inculpatul ? Pentru ca prezenta procurorului este obligatorie , si a inculpatului la fel ( cu exceptia cand nu poate fi adus , dar este prezent intotdeauna aparotorul acestuia )
1. Faptul ca recursul are un termen de la comunicare sau pronuntare nu inseamna ca se face comunicarea din oficiu.
2. In ambele cazuri, atat la judecarea propunerii de arestare cat si la cea de prelungire a arestarii, inculpatul poate sa lipseasca.
Tocmai de asta in cazul judecarii propunerii de prelungire, hotararea ii este obligatoriu comunicata (lipsa lui presupune forta majora, caz de boala, etc). El trebuie sa fie instiintat cu privire la masura dispusa. In cazul propunerii de arestare se pare ca nu e obligatorie comunicarea din oficiu.
ady-andreea a scris:
2. - fura bunuri intr-un metrou, de la multe persoane, de la cine nimere = o infr furt continuat
Ai furt calificat in concurs ( tot atatea infractiuni cate persoane) - pt . ca ai mai multe persoane si pentru ca este intr-un mijloc de transport.